Manisalı Heyet İtalya'dan Döndü - Son Dakika
Yerel

Manisalı Heyet İtalya'dan Döndü

Manisalı Heyet İtalya\'dan Döndü

Manisa Valiliği ve İl Genel Meclisinden oluşan heyet, turizmde marka kent olan Roma'nın turizm, büyükşehir ve yerel yönetimlerdeki uygulamalarını gözlemlemek amacıyla gittikleri İtalya'dan döndü.

01.10.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valiliği ve İl Genel Meclisinden oluşan heyet, turizmde marka kent olan Roma'nın turizm, büyükşehir ve yerel yönetimlerdeki uygulamalarını gözlemlemek amacıyla gittikleri İtalya'dan döndü.

Manisa Vali Yardımcısı Baha Başçelik başkanlığında İtalya'nın başkenti Roma'ya gerçekleştirilen geziye Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İGM Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekilleri Kefayettin Öz ve İbrahim Onaylı, İGM Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı, MHP Grubunu temsilen İGM Üyesi Sevil Şekercioğlu, İGM Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ertuğrul Aytaç katıldı.

"MANİSA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"

Vatikan Büyükelçiliği'ni ziyaret eden heyet onuruna Büyükelçi Kenan Gürsoy bir resepsiyon verdi. Büyükelçi Gürsoy burada yaptığı konuşmasında, tarih, kültür, turizm, sanayi ve tarım kentleri arasında Manisa'nın önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Gürsoy, "Manisa kültür yapısıyla Osmanlı dünyasında büyük öneme sahip şehirlerimizden birisidir. Osmanlıyı yönetmiş olan Fatih Sultan Mehmet, Beyazıt, 2.Beyazıt ve Kanuni Sultan Süleyman'ın şehzadeliklerinin Manisa'da olması asla bir tesadüf değil bilinçli bir organizasyondur. Akhisar Belediyesinin, Manisa ve Akhisar'ı tanıtan "İlluminare" isimli sergisi İtalya'daki meraklılar için ilgi odağı haline geldi ve tahmin ettiğimizin üzerinde ziyaretçi akınına uğradı. "dedi. Roma'daki el yazması eserler hakkında bilgi veren Gürsoy "Manisa kütüphanesinde bulunan 8 bin elyazması eser Manisa için çok önem arz etmektedir. Bunlar Manisa için büyük bir değerdir. Bunu öne çıkarmak ve destek sağlamak gerekiyor" diye konuştu.

Büyükelçi Gürsoyun konuşmasının ardından kürsüye gelen İGM Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Kefayettin Öz, "Vatikan Büyükelçimiz Sayın Kenan Gürsoy'u uzun yıllar öncesinden tanırım. Kendisi büyük bir ilim adamı, manevi temsil açısı ile bir önder, fikirleri ile de evrensel bir kişiliğe sahiptir. Eğer kabul buyururlarsa Manisa'da bir konferans vermesi için kendisini davet ediyorum.

Manisa adına kendisine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum"dedi. Vatikan Büyükelçisi Gürsoy'un heyete gösterdiği büyük ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ise yaptığı konuşmasında " Büyükelçimiz Sayın Kenan Gürsoy'un Manisalılara gösterdiği alicenaplığına, ilgisine ve alakasına çok teşekkür ediyorum.

Manisa hakkındaki bilgileri ve hassasiyetlerinden dolayı kendisi ile gurur duyuyoruz. Manisa sadece Ege Bölgesi ve Türkiye için değil Türk dünyası içinde önemli bir merkezdir. Sayın Gürsoy, özlem duyulacak, sohbet edilecek ve her zaman aranılacak bir kişiliğe sahip. Büyükelçimizi Manisa'ya davet ediyorum"şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ekip adına İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz Grup başkan Vekilleri Öz ve Onaylı, Hoşafçı ve İGM Üyeleri tarafından Büyükelçi Gürsoy'a Demirci halısı hediye ederken İGM Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Manisa'yı ve Mesiri Tanıta Derneğinin verdiği mesir macununu Büyükelçi Gürsoy'a takdim etti.

HEYET ROMA BÜYÜKELÇİLİĞİNDE

Vatikan Büyükelçiliğine yapılan ziyaretin ardından heyet Roma Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Burada Belediye Başkanlığı,

Belediye Meclis Üyeliği,

Merkezi Hükümetin ve Yerel Yönetimlerin kanunları gözden geçirildi. Bazı turizm merkezlerinden Venedik, Floransa ve benzeri yerlerdeki şehir vergilerinin nasıl olduğunu, bu vergilerin halka nasıl yansıdığı hakkında bilgiler alındı. Alınan bilgilerin ardından, Roma büyükelçiliğindeki görevlilere, Demirci halısı, mesir macunu ve Manisa'yı tanıtıcı hediyeler verildi.

Elde edilen bilgilerin bir rapor haline getirilerek, Manisa'nın turizminde özellikle etnografı ve arkeolojik turizminde,

Sart, Aigai, Darkale ve Kula için değerlendirileceği kaydedildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Heyet İtalya'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement