Nazilli'de Gençlik Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Gençlik Yürüyüşü

Nazilli\'de Gençlik Yürüyüşü

Nazilli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gençlik yürüyüşü düzenlendi.

19.05.2013 16:37

Nazilli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gençlik yürüyüşü düzenlendi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Güven Eker'in himayesinde gerçekleşen 'Gençlik Yürüyüşüne' AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Nazilli Baro Temsilcisi A.Nuri Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Sezai Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP İlçe Başkanı K. Engin Özcan, sivil toplum örgütü üyeleri, daire ve kurum amirleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Üyeleri ile binlerce üniversite, lise ve orta öğretim kurumlarından öğrenci yürüyüşe katıldı.

3 bin kişiyi bulan kalabalığın gençlik yürüyüşü Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Dev Türk bayrakları, pankartlar ve gençlik marşları eşliğinde İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü hizmet binası yanındaki Gençlik Meydanından başlatılan ve 4 kilometre süren yürüyüş İstasyon Meydanındaki Atatürk anıtında son buldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sedanur Korkmaz isimli lise öğrencisinin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuması ile sona erdi.

CHP VE STK'LARDAN ALTERNATİF KUTLAMA

Gençlik Meydanında başlayan yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, ADD Nazilli İlçe Başkanı Kamil Aktamur ve ellerinde dev Türk Bayrağı bulunan partililer, ellerinde 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı pankart bulunan Türk-Eğitim-Sen Başkanı Olgun Ergün ve sendika üyeleri ile ellerinde 'Mevzu Bahis Vatansa Gerisi Teferruattır' yazılı pankart bulunan sivil toplum örgüleri de eşlik etti. Sık Sık 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı atan grup, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü yapan grup ile aralarında 50 metre mesafe bırakması dikkat çekti. Altrenatif bir yürüyüş yaptıkları gözlemlenen gruplar CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı öncülüğünde Atatürk Anıtı'nın önündeki törenin ardından Atatürk anıtına 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı çelenk bırakarak 'törenlerin sadeleştirilmesini' alkışlarla protesto etti.

"GENÇLERLE OLMAKTAN MUTLUYUZ"

Sabah saatlerinde Nazilli halkı ve öğrencilerle birlikte anıta çelenk koyarak 19 Mayıs etkinliklerini kutlamaya başladıklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; "Gençlerimizle birlikte 'Gençlik Yürüyüşü' yapmaktan dolayı mutluyum. Gençlerimizin coşkusuna bizlerde katılmak istedik" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR"

Nazilli Kaymakamlığı ve İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğünce hafta içerisinde yapılan etkinliklerle Gençlik Haftasını coşku içerisinde kutlamaya başladıklarını söyleyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise; "Amacımız, bayramın sevincini, mücadelenin ruhunu ve Atatürk sevgisini gençlerimize aşılamak, o ruhu daima ayakta tutmaktır. Bu yıl kutladığımız gençlik haftası programlarında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen menfur saldırı nedeniyle programlardaki müzik ve eğlence kısımlarını iptal ettik. Ancak çok yoğun bir şekilde hafta içerisinde gençlerimizi çeşitli etkinlerle Türk gencine yaraşır bir şekilde, bu haftayı kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz gençlik yürüyüşüne gerek protokol üyeleri gerek öğrencilerimiz gerekse Nazilli halkı yoğun ilgi göstermiştir. Bu yürüyüşe katılan herkese çok teşekkür ediyor, kutluyorum. Bu ruh, bu inanç olduktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" şeklinde konuştu.

"KAİNAT VAR OLDUĞU SÜRECE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VAR OLACAKTIR"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun çeşitli yerlerinde etkinliklerle kutlandığını fakat bazı etkinliklerin Reyhanlı'da yaşanan olaylardan dolayı iptal edildiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Bugün güzel bir gençlik yürüyüşü yaptık. Ama şunu belirtmek isterim ki bu milletin öz evlatları olarak ülkemize, Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmamız gerekiyor. Mehmet Akif'in dediği gibi 'Allah bu millete bir daha daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyoruz. Vatanımız o kadar değerli ki ne kadar övünsek azdır. Şuna inanıyorum ki Türk evladı, bizler bu ülkeyi her zaman için savunacağız ve kainat var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olacaktır" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Gençlik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement