Niğde Barosu ve Haçiko'dan Konya ve Mamak'ta Yaşanan Hayvanlara Şiddet Olayıyla İlgili Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Niğde Barosu ve Haçiko'dan Konya ve Mamak'ta Yaşanan Hayvanlara Şiddet Olayıyla İlgili Suç Duyurusu

Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Mamak'ta bulunan bir barınakta hayvanlara uygulanan şiddetle ilgili suç duyurusunda bulundu. Niğde HAÇİKO temsilcisi Mehtap Özdemir, "21. yüzyılda hala kuduz vakalarının görülmesi, hızla artan hayvan popülasyonu sokak hayvanlarının değil 2004 yılında çıkarılmış kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur" dedi.

30.11.2022 17:43  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENES CAN ÖZMEN

Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Mamak'ta bulunan bir barınakta hayvanlara uygulanan şiddetle ilgili suç duyurusunda bulundu. Niğde HAÇİKO temsilcisi Mehtap Özdemir, "21. yüzyılda hala kuduz vakalarının görülmesi, hızla artan hayvan popülasyonu sokak hayvanlarının değil 2004 yılında çıkarılmış kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur" dedi.

Suç duyurusu öncesinde Niğde Adliyesi önünde açıklama yapan Niğde HAÇİKO temsilcisi Mehtap Özdemir, şöyle konuştu:

"HAYVAN DOSTLARIMIZ BARINAKLARA HAPSEDİLDİ"

"Bugün vicdan sahibi, insani melekelerini hala kaybetmemiş, yaşam hakkının kutsallığına inanan gönüllülerimizi temsilen toplanmış bulunmaktayız. İnsanlar hayvan dostlarımızın doğal yaşam alanlarını betonlarla işgal etmiş, onlara yaşayacakları alan bırakmamıştır. İşkence, açlık ve her türlü yoksunlukla hayatta kalmaya çalışan bu canlıları sokaklara da sığdıramamış 'sokakta köpek olmaz' diyerek hepsinin ömür boyu hapsolarak barınaklara gönderilmesini istemiştir. Hayvanların kısırlaştırılması, yaralı ve hastaların tedavisi amacı ile kurulan bu barınaklar adeta bir hapishane görevi görmüştür. Bu kurumlarda hayvanlar aç bırakılmış, tedavisi yapılmayıp ölüme terk edilmiş ve kalplerine çamaşır suyu enjekte edilerek öldürülmüştür. Bu arada çamaşır suyu bulamayan ya da işkenceden zevk alan belediyelerde de kürekle kafalarına defaatle vurularak canice ölümlere imza atılmıştır. Konya barınağında da şahit olduğumuz üzere belediyeler hayvan refahını sağlamaktan çok uzakta olup bünyelerinde en azılı katilleri dahi barındırabilmektedirler. Konya barınağındaki katillerin iki kişi ile sınırlı olmadığını hepimiz biliyoruz ve bu konuda adaletin tecelli edeceğine ve tüm sorumluların hak ettiği cezaları alacağına güvenimiz tamdır. Adalet topaldır ağır ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır. Konya ve Ankara Mamak barınaklarıyla ile ortaya çıkan vahşet görüntüleri tüm ülkeyi tek vücut halinde bir araya getirmiş güvenli sokaklar kisvesi altında ayrıştırılmaya çalışılan halkı istemeden birleştirmişlerdir.

"BELEDİYE BAŞKANLARI DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR"

21. yüzyılda hala kuduz vakalarının görülmesi, hızla artan hayvan popülasyonu sokak hayvanlarının değil 2004 yılında çıkarılmış kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur. Bunu milletimiz de son olaylarla birlikte çok net bir şekilde anlamıştır. Hayvansever olarak gidildiğinde daha önemli işleri olduğunu ifade eden belediye başkanlarının, hayvanseverleri zaman kaybı olarak görüp gözlerini devirerek ortamdan uzaklaşan siyasilerin ne usulsüz işlerine ne de canların hayatına mal olan yasadan bir haber uygulamalarına göz yumulmayacaktır. 5199 sayılı yasa tam olarak uygulanıp, ölüm kampı hale getirilen barınaklar modern geçici bakım evlerine dönüştürülüp her bir canlı hak ettiği yaşam standartlarına kavuşunca ve en önemlisi hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık bir şekilde hayvanların yaşam alanlarının barınaklar olmadığı her kurum tarafından anlaşılana kadar mücadelemiz devam edecektir. Can dostlarımızın çok daha iyi yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmeleri adına yaptığımız ya da yapacağımız çalışmalarda yanımızda olan herkese, sesimizi duyurduğunuz için de siz basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz."

"ÖNEMLİ OLAN KANUN ÇIKARTMAK DEĞİL KANUNUN UYGULANABİLMESİDİR"

Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Murat Turan ise şu ifadelere yer verdi:

"Hayvansever derneklerine destek olmak üzere burada bulunuyoruz. Biz burada az önce yapılan basın açıklamasına katılıyoruz. Konunun biz kanuni boyutu için buradayız. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan olaylar göstermiştir ki önemli olan bu ülkede kanun çıkartmak değil kanunun uygulanabilmesidir. Mevzuatta olan şu anki 5199 sayılı kanun bu haliyle uygulanabilir değildir. Ülkemizde her geçen gün sokak hayvanlara olan eziyet ve şiddet artmaktadır. Bu katliamların son bulması için yetkililerin daha etkin yasalar çıkarmasını ve bu yasalarında uygulanabilir hale getirilmesini istiyoruz. Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak sokak hayvanlarının korunması için her türlü desteği derneklerimize vereceğimizi belirttik, yine belirtiyoruz."

Niğde Barosu ve Haçiko\'dan Konya ve Mamak\'ta Yaşanan Hayvanlara Şiddet Olayıyla İlgili Suç Duyurusu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Niğde Barosu ve Haçiko'dan Konya ve Mamak'ta Yaşanan Hayvanlara Şiddet Olayıyla İlgili Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement