Isparta'da 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından bedensel engelli olan Özgür Özen, başladığı okçuluk ile hem yaşama sevincini kazandı hem de eşi ile tanışma fırsatı buldu.
Isparta'da ikamet eden Özen, Isparta- Burdur karayolunda 14 yıl önce 24 yaşında iken trafik kazası geçirdi. Kaza sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamaya başlayan Özen, kazadan bir yıl sonra annesi ve antrenörü Yalçın Ünsal'ın gayretleriyle ortaokul ve lise çağlarında yaptığı okçuluğa geri döndü.
Özen, başarılı olunca, Paralimpik Milli Takımı'na seçildi. Pekin'de yapılan 2008 Paralimpik Olimpiyatları'nda olimpik yay branşında dördüncü olan Özen, 2009 yılında ise Paralimpik Dünya Şampiyonası'nda ikincilik kazandı.
Özen, 4 yıl önce bir kamp sırasında tanıştığı engelsiz eşi Pınar ile de hayatını birleştirerek, mutlu bir yuvanın sahibi oldu.
Okçuluk, zor dönemi atlatmasını sağladı
Milli sporcu Özen, 12-13 yaşlarında başladığını okçuluğu, ortaokul ve lise yıllarının ardından askerlik ve iş hayatı yüzünden bıraktığını söyledi. Özen, 2000 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaşama tekerlekli sandalyeyle tutunduğunu belirterek, rehabilitasyon sürecinden sonra kendisi için zor günlerin başladığını dile getirdi.
İnsanın hayatının birden değiştiğini vurgulayan Özen, "Alışma süreci bayağı zor oldu. Kazadan bir yıl sonra paralimpik okçuluğa başlayarak hayata tutunmaya çalıştım. Paralimpik spordan dolayı arkadaşlarım oldu. Bu süreci bu şekilde atlattım" dedi.
"Engelsiz eşimle mutlu bir hayatım var"
Okçuluğa rehabilite olmak, sosyalleşmek amacıyla başladığını belirten Özen, başarılı olunca Türkiye'yi temsil etmeye başladığını kaydetti. Katıldığı turnuvalarda dereceler elde ettiğini anlatan Özen, şimdi de Avrupa Şampiyonasına hazırlandıklarını söyledi.
Özen, 4 yıl önce evlendiğine işaret ederek, "Engelsiz eşimle mutlu bir hayatım var. Antalya'da yaşıyoruz. Eşim sağ olsun, desteğini esirgemiyor. Eşimden önce de ailem çok destek oldu. Özellikle annem. Kamplara onunla gittim" diye konuştu.
"Yanında olmak apayrı bir güzellik"
Pınar Özen de (39) eşinin spor sayesinde sürekli insanların içinde kaldığını, böylece engellerini fazlasıyla aştığını ifade etti.
Eşinin tekerlekli sandalyede olup olmadığının önemi bulunmadığını vurgulayan Özen, "Yarışmalarda malzemelerini getirip götürüyoruz, ona yardımcı oluyoruz. Saha içinde işlerini yapıyorum. Bütün malzemeyi taşıyoruz. En önemlisi de ona destek veriyorum. Yanında olmak apayrı bir güzellik" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Okçuluk Sayesinde Hayata Tutundu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?