Tümbikon ve Karderfed, Eskipazar'ın ve Hadrianapolis'in Tanıtımına Destek Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Tümbikon ve Karderfed, Eskipazar'ın ve Hadrianapolis'in Tanıtımına Destek Programı Düzenledi

Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve çok sayıda arkeolojik kalıntının yer aldığı, hamamlar, kiliseler, roma konutu, roma kalesi, vaftizhane ve çok sayıda mezar kalıntıları ile günümüzde gün ışığına çıkacak daha birçok yapının bulunduğu Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan Hadrianapolis Antik Kenti’nin ve Eskipazar’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla TÜMBİKON (Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu) ve KARDERFED (Karabük Dernekler Federasyonu) öncülüğünde tanıtım programı düzenlendi.

28.01.2023 11:58  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜMBİKON VE KARDERFED, ESKİPAZAR'IN VE HADRİANAPOLİS'İN TANITIMINA DESTEK PROGRAMI DÜZENLEDİ

TUNAKAN YILDIRIM

Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ve çok sayıda arkeolojik kalıntının yer aldığı, hamamlar, kiliseler, roma konutu, roma kalesi, vaftizhane ve çok sayıda mezar kalıntıları ile günümüzde gün ışığına çıkacak daha birçok yapının bulunduğu Karabük'ün Eskipazar ilçesinde yer alan Hadrianapolis Antik Kenti'nin ve Eskipazar'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla; Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON) ve Karabük Dernekler Konfederasyonu (KARDERFED) öncülüğünde tanıtım programı düzenlendi.

Eskipazar'da yer alan Hadrianapolis Antik Kenti'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Genel Başkanlıklarını Cevdet Akay'ın yaptığı TÜMBİKON ve KARDERFED iş birliği ile tanıtım programı organize edildi. Erken Bizans dönemi kalıntılarının sıklıkla yer aldığı ve gün ışığına çıkması beklenen büyük bir alan olduğu tahmin edilen Hadrianapolis Antik Kenti'nin yerli ve yabancı daha çok turist ağırlayabilmesi ve Anıtkabir'de kullanılan mermerlerin memleketi Eskipazar'ın yöresel yemekleriyle ve kültürüyle daha yakından tanınabilmesi amacıyla düzenlenen programa Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Nurettin Yiyit, TÜMBİKON ve KARDERFED yöneticileri, bilim ve sanat dünyasından temsilciler, profesörler, ulusal ve yerel çapta yayın yapan basın mensupları katıldı. Hadiranapolis Antik Kentini ziyaret eden katılımcılar Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Hadrianapolis Kazı Başkanı Doç Dr. Ersin Çelikbaş'ın anlatımlarıyla bilgi sahibi olurken Hadrianapolis gezisinin ardından ise Eskipazar kalesine çıkan katılımcılar yöresel yemeklerden yeme fırsatı buldu.

"BURAYI ÖREN YERİ HALİNE GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

Programda konuşan ve kısa bir süre sonra Hadrianapolis Antik Kentine karşılama merkezinin yapılacağını duyuran Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, "Hadrianapolis antik kentini gezdik hep beraber. Antik kent hem Eskipazar hem de Karabük için çok önemli bir kent. Karşılama merkezinin ihalesi yapıldı ama fiyat yönünden birtakım sıkıntılar oldu fakat çok yakın bir zamanda fiyat güncellenmesi bittikten sonra yeniden ihaleye çıkacak ve karşılama merkezi yaptığımızda burayı ören yeri haline getirmiş olacağız" dedi.

"YÖREMİZE KATKI SAĞLAMAYI ARZU ETTİK"

Karabük ve ilçelerinin tanıtımına katkı sağlamak için bir yola çıktıklarını belirten TÜMBİKON ve KARDERFED Genel Başkanı Cevdet Akay şunları söyledi:

"Karabük ilimiz ile ilgili tanıtımla alakalı neler yapabiliriz diye konuşmuştuk. İl Kültür turizm müdürümüz İbrahim Şahin ile bu doğrultuda da biz İstanbul'da yaşayan Karabüklüler olarak ve benim başkanlığını yaptığım kurumlar olarak gücümüzü birleştirip hem Karabük Dernekler Federasyonu hem Tüm Bürokratlar ve iş insanları Konfederasyonu yani TÜMBİKON olarak akademik kurulumuzdaki tabanımızdaki gücümüzle beraber yöremize katkı sağlamayı arzu ettik, bu vesile ile geçtiğimiz yıl öncelikle Yenice'de turizm çalıştayı yaptık ıhlamur terasta.  Gerçekten orada da güzel bir etkinlik oldu valilimizin desteği ile belediye başkanlarımızın desteği ile il kültür turizm müdürlüğümüzün desteği ile o zaman sayın kaymakamımız Furkan Bey de iştirak ettiler sağ olsun aramıza katıldılar. Belediye Başkanımız Hüseyin Dönmez'de Eskipazar'la ilgili ne yapabiliriz diye istişarelerde bulunmuştuk. Eskipazar'da da buranın en önemli yerlerinden bir olan antik şehri Hadrinapolis'in tanıtımı ile alakalı etkinlik yapmayı arzu ettik. Karabük Dernekler Federasyonun 'da ki başkan yardımcılarımızla da beraber durumu istişare ettik. Bir ekip oluşturup buranın tanıtımını yapmayı arzu ettik.

"TURİZMİ GELİŞTİRMEK ÜZERE KATKILAR VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Bugünkü etkinlik sonrası da değerli hocamızın sunumuyla Karabük üniversitesinin de çok değerli katkıları var tabi burada. Hakikaten çok güzel bir sunum yaptılar genel olarak bilgi sahibiydik ama çok derinlemesine bilgi sahibi olduk. Buradan döndükten sonra bu etkinlikteki sağlamış olduğumuz birikimleri medya yoluyla da bütün gücümüzle duyuracağız. Öncelikle Eskipazar'ımızı bu vesileyle de Karabük'ümüzü daha iyi tanıtmış olacağız. Safranbolu'suyla, Yenice'siyle, Eskipazar'ıyla, Ovacık'ıyla Eflani ile turizmi geliştirmek üzere katkılar vermeye çalışacağız."

"İSTİYORUZ Kİ BİR ADIM DAHA ÖTEYE GİDEBİLMEK"

Eskipazar'ın ülke gündeminde yer edinmesi için birçok çalışmaya imza atıldığını belirten Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz ise şu ifadelere yer verdi:

"Hadrianapolis antik kentimiz, Roma'dan tutun, Osmanlı'ya, Cumhuriyet ve günümüze kadar değerleriyle tarımı, turizmi genel hatlarıyla Eskipazar resmi çizmeye çalıştık. Özellikle son yıllarda ilçemizin Karabük gündeminde yer etmesi için gerek antik kentimizdeki çalışmalar gerek kurmayı düşündüğümüz Eskipazar organize sanayi bölgesi ve buna benzer diğer hususlardaki gelişmelerle ilçemiz çok daha iyi noktalara gelecek. Bugün Ankara'dan İstanbul'dan çeşitli kesimlerden gelen hemşerilerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. İstiyoruz ki bir adım daha öteye gidebilmek. Bu gibi ziyaretler bizim için önemli. Bugün sizleri burada ağırlamaya çalıştık. Her daim burada evinizin olduğunu bilmenizi isterim."

Tümbikon ve Karderfed, Eskipazar\'ın ve Hadrianapolis\'in Tanıtımına Destek Programı Düzenledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tümbikon ve Karderfed, Eskipazar'ın ve Hadrianapolis'in Tanıtımına Destek Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement