Türk Dünyası Belediyeleri Bişkek'te Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Belediyeleri Bişkek'te Buluştu

Türk Dünyası Belediyeleri Bişkek\'te Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, Kırgızistan da ki programlarının ilk gününde resmi temaslarda bulundu.

30.05.2012 12:42

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, Kırgızistan da ki programlarının ilk gününde resmi temaslarda bulundu.

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi, Bişkek Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisini ziyaret eden TDBB heyeti, aksam da Kırgızistan-Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneğine konuk oldu. Değişen Dünya'da Yerel Yönetimler Modernizasyonu Sempozyumuna katılmak için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e giden TDBB heyeti, ziyaretin ilk gününde önemli resmi temaslarda bulundu. İlk olarak Kırgızistan ile Türkiye tarafından özel bir statüyle 1995 yılında kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ne konuk olan Karaosmanoğlu başkanlığındaki heyette AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kayseri Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Sabanozu Belediye Başkanı Ali Çapçı, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kartal Belediye Başkanı Altınok Oz, Genel Sekreter Mustafa Başkurt, belediye başkanları, birlik üyesi belediyelerin yöneticileri yer aldı.

Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Balcı ve rektör yardımcısı Asilbek Kalmirzayel tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, milletvekili Ersoy ve beraberindekiler, öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Balcı, 14 ülkeden 3 bin 500 öğrencisi bulunan ve yaklaşık 500 Türk öğrencinin eğitim aldığı üniversiteyle ilgili TDBB heyetine bilgi verdi. Rektör Balcı, üniversitede düzenlenecek sempozyuma katılan belediye başkanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerine ihtiyaçları bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye den hava yoluyla 5 bin 500 kilometre yol kat ederek, ata yurdu olarak değerlendirdikleri Kırgızistan'ı ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyetin ikinci durağı ayni zamanda TDBB'nin eski başkanı olan Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı Isa Omurkulov oldu. TDBB heyetini çok sıcak bir atmosferde karşılayan ve Başkan Karaosmanoğlu'na sarılan Bişkek Belediye Başkanı Omurkulov, Türk heyetini Kırgızistan da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Omurkulov, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini ve Türkiye nin kendilerine verdiği desteğe teşekkür ettiklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ile Milletvekili Ersoy da, bu dostluk ve kardeşliğin gelişmesi için destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ise mevkidaşı Omurkulov'u Kocaeli'ne davet etti.

TDBB heyetinin Kırgızistan in başkenti Bişkek teki temaslarında bir başka durak ise Türkiye nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akcal oldu. 3 yıldır görev yaptığı Kırgızistan ve Bişkek hakkında TDBB heyetine bilgi aktaran Büyükelçi Akcal, iki ülke arasında Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve bakanlar düzeyinde yürütülen temaslara TDBB nin de önemli katkılar sunacağına inandığını dile getirdi. Akcal, Kırgızistan da ki istikrarın devam etmesi durumunda Türk iş adamlarının bu ülkede hizmet, tarım ve hayvancılık sektörlerinde daha fazla yatırım yapmaya başlayabileceğine değindi. 5 bin 500 Türk'ün yaşadığı Kırgızistan'da Büyükelçi Akcal'a görevinde başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB heyeti, yaklaşık bir saat süren görüşmede kendisine çeşitli sorular yöneltti.

Yoğun bir programla gecen ilk günün sonunda TDBB heyetinin son durağı, Kırgızistan-Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği(KITİAD) oldu. Dernek başkanı Hüseyin Muslu ve yöneticiler tarafından karşılanan heyet, ülkedeki Türk iş adamı ve yatırımcılarla bir araya geldi. Türkler tarafından işletilen yaklaşık 300 firmanın bulunduğu Kırgızistan'da TDBB heyetiyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Muslu, Türk sanayici ve iş adamlarını Kırgızistan'a daha çok yatırım yapmaya davet etti. Öz kardeş Kırgızistan halkı ile Türk halkının birbirine güç, kuvvet ve enerji vermesi gerektiğine işaret eden Başkan Karaosmanoğlu, heyette bulunan belediye başkanlarının kendi şehirlerindeki iş adamlarını bu ülkeye yatırım yapmak için teşvik edeceklerine inandığını söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu ile Milletvekili Ersoy, binlerce kilometre uzaktan Kırgızistan'a gelerek yatırım yapan is adamlarını da kutladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Belediyeleri Bişkek'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement