Yetimlere Yardıma Koşarken Öldü Mavi Marmara'ya Binemedi - Son Dakika
Yerel

Yetimlere Yardıma Koşarken Öldü Mavi Marmara'ya Binemedi

Afganistan'da 5 yıl önce düşen yolcu uçağındaki 3 Türk vatandaşından Bahattin Yıldız'ın kardeşi, ağabeyinin Mavi Marmara gönüllüsü olduğunu belirterek, geminin hareketinden kısa süre önce meydana gelen kazanın kuşkulu göründüğünü ve araştırılması gerektiğini savundu.

31.05.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA YILDIRIM - Afganistan'da 5 yıl önce düşen yolcu uçağındaki 3 Türk vatandaşından Bahattin Yıldız'ın kardeşi, ağabeyinin Mavi Marmara gönüllüsü olduğunu belirterek, geminin hareketinden kısa süre önce meydana gelen kazanın kuşkulu göründüğünü ve araştırılması gerektiğini savundu.

Yıldız'ın kardeşi Kamil Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara gemisinin yola çıkışından 14 gün önce ağabeyinin yetimhane projesi için gittiği Afganistan'da uçağının düşmesi sonucu vefat ettiğini anlattı.

Ağabeyinin, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinin organizasyonunda yer aldığını ifade eden Yıldız, çalışmalar sürerken meydana gelen uçak kazasının Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla bağlantısının olabileceğini, her iki olayın da aydınlatılması gerektiğini savundu.

-"Afganistan'dan dönünce Gazze'ye gidecekti"

Ağabeyinin, tüm dünya Müslümanlarının dertleriyle dertlenen, yardımsever biri olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Mavi Marmara gemisinin organize edilmesi sırasında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın bizzat işin başında ağabeyimin olmasını istediğine şahit olmuştum. Ağabeyim de 'resmi prosedürlerin üstesinden gelemeyeceğini, sade bir vatandaş olarak destek vereceğini' söylemişti. Nefsi için en ufak hesabı olmayan bir insandı. Mavi Marmara'nın organize edilmesinde de emeği büyük oldu. İzmir'den de bazı gönüllülerin gemiye katılmasını sağlamıştı."

Ağabeyinin Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmeyi planladığını ancak öncesinde yetimler için yapılması düşünülen proje için iki günlüğüne Afganistan'da bulunduğunu kaydeden Yıldız, uçak kazasına ilişkin bir çok gariplik yaşandığını ileri sürdü.

-"Uçağın düştüğü yere Türkler yanaştırılmadı"

"Kaza" diye açıklanan olayla ilgili da bir çok soru işareti ve anlamlandıramadığı hususlar bulunduğunu dile getiren Yıldız, şunları savundu:

"Ağabeyim yetimler için arsa bakmaya gitmişti. Bindikleri uçak 17 Mayıs 2010'da Kunduz'dan başkent Kabil'e giderken Salang Geçidi yakınlarında düştü. Uçak kazasında 40 kişilik yolcu ve mürettebatla ağabeyim ile İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş'ın da vefat ettiği açıklandı. Ağabeyim, eşyalarını yanından hiç ayırmazdı, yeleğini üzerinden çıkarmazdı ama kazadan sonra yeleği bize pırıl pırıl verildi. Bir de çantası geri geldi. Bu ikisi benim şüphelerimi daha da artırıyor. Uçağın ya bagajı patlatıldı ya da roketle vuruldu. Uçağın düştüğü yere Türkler kesinlikle yanaştırılmadı. Ağabeyimin DNA testini de İngilizler yaptı. O bakımdan çok soru işaretleri var. Guantanamo'yu espriyle kullanıyorum, nasıl Murat Kurnaz 12 yıl sonra evine geldi, Bahattin Yıldız da gelirse hiç şaşırmam. Rahmetli olduysa da Afganistan'da değil, Mavi Marmara gemisinde olacaktı. Bu iki olayın da bağlantılı olduğunu ve aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum."

-"Gemiye ağabeyimin adının verilmesi düşünüldü"

Ağabeyinin Afganistan'da uçak kazasında vefat haberi gelince Bülent Yıldırım başkanlığında toplanan  İHH yönetiminin Gazze'ye gidecek gemiye "Bahattin Yıldız" ismi verilmesini istişare ettiğini belirten Yıldız, "(Yardım organizasyonunun bireyselleştirilmemesi gerektiği) düşüncesiyle 'topluma mal olacak şekilde gemiyi sembolleştirelim' dendi ve Mavi Marmara gemisi olarak yola çıkıldı. Bence de doğrusu yapıldı" diye konuştu.

-Uçak kazası ve Mavi Marmara gemisi

17 Mayıs 2010'da Pamir havayollarına ait yolcu uçağının, Afganistan'ın başkenti Kabil'in kuzeyindeki Salang Geçidi yakınında düşmesi sonucu aralarında 3 Türk vatandaşının da bulunduğu yolcular ile mürettebat hayatını kaybetmişti.

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmek için yola çıkan 6 gemilik filoya İsrail güçleri Akdeniz'in uluslararası sularında 31 Mayıs 2010 günü müdahale etmiş, saldırıda "Mavi Marmara" gemisindeki 9 Türk yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yetimlere Yardıma Koşarken Öldü Mavi Marmara'ya Binemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement