YÖK'ten Aü'de Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

YÖK'ten Aü'de Bilgilendirme Toplantısı

YÖK\'ten Aü\'de Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) Mevlana Değişim Programı’ndaki başarılı uygulamaları nedeniyle YÖK yetkililerinin Akdeniz Üniversitesi’ne teşekkür ziyareti kapsamında “Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı Ve Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

03.04.2014 13:14

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) Mevlana Değişim Programı'ndaki başarılı uygulamaları nedeniyle YÖK yetkililerinin Akdeniz Üniversitesi'ne teşekkür ziyareti kapsamında "Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı ve Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

YÖK Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük ve aynı birimden Uzman Deniz Salman Akdeniz Üniversitesi'ni ziyareti kapsamında Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda düzenlenen "Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı ve Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Bilgilendirme Toplantısı'nın açılış konuşması Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Özkan, Mevlana Değişim Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi olarak Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Güney Kore, Filistin, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Sırbistan, Sri Lanka'da yer alan 30 farklı yurt dışı yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandığını ve programın ilk uygulama yılı olmasına karşın AÜ'nün programın uygulanmasında öncü üniversite olduğunu belirtti.

Toplantı YÖK Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük'ün sunumu ile devam etti. Yrd. Doç. Dr. Özlük, YÖK'ün belirlemiş olduğu stratejilerden birinin küreselleşme olduğunu ve bu küreselleşmeye entegre olabilmenin en iyi araçlarından birisinin de 2013-2014 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayan Mevlana Değişim Programı olduğunu dile getirdi.

Programın üniversitelerin uluslararasılaşmasında önemli fırsatlar sunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özlük, YÖK olarak uyguladıkları değişim programlarıyla 4 yıllık eğitim alan bir öğrencinin, ilk akademik yılını kendi üniversitesinde tamamladıktan sonra geri kalan 3 senesini değişim programlarından faydalanarak eğitimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı öğretim elemanları ve öğrencilerinin konu ile ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YÖK'ten Aü'de Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement