Anka, 21 Aralık 2010 Salı Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 21 Aralık 2010 Salı Gündemi

Anka, 21 Aralık 2010 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

21.12.2010 08:01

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-SURİYE BAŞBAKANI TÜRKİYE'DE

- Suriye Başbakanı Mohammad Naji Otri, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk başbakanı tören ile karşılıyor, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından da Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. toplantısı, Başbakan Erdoğan ve Suriye Başbakanı Otri'nin eş başkanlığında Ankara Rixos Otel'de gerçekleştiriliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Otri'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 14.00/15.30/17.30)

-SIRBİSTAN MECLİS BAŞKANI TÜRKİYE'DE

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Slavica Djukic-Dejanovic ile TBMM'de görüşüyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Dejanoviç ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geliyor. (Saat: 11.45/17.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'yi ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN KABULÜ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile TBMM'de bir araya geliyor. (Saat: 10.30)

-CHP'DE YENİ DÖNEM: GÖZLER MYK'DA

-CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda, CHP'yi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni Parti Meclisi'nin seçilmesinin ardından gözlerin çevrildiği Parti Meclisi üyeleri arasından belirlenecek MYK'ya ilişkin gelişmeler izleniyor.

-TÜRKİYE-SURİYE YDSK ÜYESİ BAKANLAR TOPLANTISI

-Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Üyesi Bakanlar toplantısı, Ankara Rixos Otel'de yapılıyor.

-Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili bakanlar katılıyor. (Saat:10.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-TBMM SPOR KOMİSYONU

-TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komiyonu, Hasan Şaş, Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın'ı dinliyor. (Saat: 10.30)

-TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER MEDYA FORUMU

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu'nun Rixos Grand Ankara'daki açılışına katılıyor.

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek forum çerçevesinde Rixos Grand Ankara'da gala yemeği düzenleniyor. (Saat: 09.30/19.00)

-BAKAN EROĞLU'NUN PROGRAMI

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi toplantısı için Türkiye'de bulunan Suriye Sulama Bakanı George Sumi ve Suriye Tarım Reformu Bakanı Adil Safar ile Rixos Hotel'de ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. (Saat: 09.30/10.00)

-GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, VETERİNERLİK VE BİTKİ SAĞLIĞI TOPLANTISI

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara Swiss Otel'de Türkiye-AB Müzakere sürecinde Kamu-Sivil toplum işbirliğinde düzenlenen "Gıda Güvenilirliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikası" konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 09.30)

-TOBB TİCARET VE SANAYİ ODALARI KONSEYİ TOPLANTISI

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, TOBB'da gerçekleştiriliyor.

-Toplantıya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katılıyor. (Saat: 13.00)

-GÖZLER ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE

-ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün gündeme gelmesi beklenen 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen Ermeni Tasarısı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

-GAZETECİ-YAZAR HEKİMOĞLU'NU ANMA TOPLANTISI

-Gazeteciliğin kadın öncüsü, ANKA Ajansı'nın Onursal Başkanı, Gazeteci-Yazar Müşerref Hekimoğlu, İletişim Araştırmaları Derneği ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin birlikte düzenlediği etkinlik ile Cebeci Kampüsü A.T.K. Sanat Evi'nde anılıyor. (Saat: 10.00)

-"2011 YILINDA PARA VE KUR POLİTİKASI" KONULU BASIN TOPLANTISI

- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "2011 Yılında Para ve Kur Politikası" konulu bir basın toplantısı düzenliyor.

-BAKAN YILDIZ'DAN KARADON MADEN KAZASIYLA İLGİLİ İTİRAFLAR: 7 AYDIR 2 CESET BULUNMADI, 5 AYDA SERVİS KUYUSUNUN İHALESİ YAPILDI

-CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt, 17 Mayıs 2010'da Zonguldak-Karadon'da meydana gelen maden kazasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala iki işçinin cesedine ulaşılamadığını ortaya çıkardı. Üstelik iki işçiye ulaşılabilmesi için yapılması gereken Karadon servis kuyusu temizlenmesi ihale işlemlerinde aylarca teklif vermeyen ilk Çinli firma, "Tecrübemiz yok, profesyonel firmalarla temasa geçin" deyince ihale bir başka firmaya verildi. İhale de olaydan yaklaşık 5 ay sonra 18 Ekim 2010 tarihinde tamamlandı.

-ÖZEL SEKTÖR KREDİLERİNİN YÜZDE 73'Ü AVRUPA'DAN

-Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredilerin yüzde 73'ü Avrupa ülkeleri kaynaklı. 2010 yılı Ekim ayı itibariyle özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredileri 120 milyar 584 milyon dolara ulaşırken, bunun 87 milyar 884 milyon dolarlık bölümünü Avrupa ülkelerinden temin edilen krediler oluşturdu. Özel sektör 24 milyar 721 milyon dolarla en çok uzun vadeli krediyi Birleşik Krallık'tan temin ederken, ikinci sırada 13 milyar 472 milyon dolarlık krediyle ABD yer aldı.

-Özel sektörün 2010 yılı Ekim ayı itibariyle 1 milyar 859 milyon dolara ulaşan kısa vadeli kredilerinin yüzde 43.7'sinin Hollanda, yüzde 17.3'ünün Almanya, yüzde 13.8'inin Bahreyn, yüzde 10.2'sinin İngiltere kaynaklı olduğu belirlendi.

-İBB ŞEHİR TİYATROLARI HAFTAYA 2 YENİ OYUNLA BAŞLIYOR

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni yıldan önce 2'si yeni 15 oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 21 Aralık 2010 Salı Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement