Anka, 4 Kasım 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 4 Kasım 2010 Perşembe Gündemi

Anka, 4 Kasım 2010 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

04.11.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL-ORGENERAL KOŞANER GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i, Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin Dostları Grubu heyetini, İsveç Büyükelçisi Hakan Akesson'u ve Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 10.30/11.30/15.00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN PROGRAMI

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, RTÜK Başkanı Davut Dursun ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı Başkanı Ülay Karakoç'u ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 09.45/14.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye dönüyor.

-CHP'DE YENİ DÖNEM

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni genel başkan yardımcıları ve genel sekreterin ismini açıklamasıyla CHP'de başlayan yeni süreç, tüzük krizi ve yönetime Önder Sav'ın alınmamasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-Kılıçdaroğlu'nun dün belirlediği yeni Merkez Yönetim Kurulu, ilk toplantısını parti genel merkezinde yapıyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla ilgili tasarı görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Anayasa Komisyonu'nda, RTÜK Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor.

-TBMM Tarım Orman Komisyonu'nda, AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülüyor.

-TBMM Adalet Komisyonu'nda da HSYK tasarısı ele alınıyor.

-TBM KİT Komisyonu'nda ise İller Bankası, Doğusan Boru Sanayi'nin hesapları inceleniyor. (Saat: 10.30/10.30/11.00/11.00)

-İLHAM ALİYEV'İN EŞİ TÜRKİYE'DE

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyev, Bilkent Otel'de Kültür Mirası ve Müzik Uluslararası Kongresi'ne katılıyor ve Bilkent Üniversitesi Kurucusu merhum İhsan Doğramacı'nın kabrini ziyaret ediyor. (Saat: 09.30/14.00)

-ALMANYA HÜKÜMETİ İNSAN HAKLARI SORUMLUSU MECLİS'TE

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, TBMM'de Almanya Hükümeti İnsan Hakları Sorumlusu Markus Löning ile bir araya geliyor. (Saat: 15.00)

-BDP'Lİ KAPLAN'IN BASIN TOPLANTISI

-BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-VENEZUELA DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'DE

- Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro Moros, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunuyor.

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, makamında Bakan Moros ile bir araya geliyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN YILMAZ BURSA'DA

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Valiliğini ve partisinin il başkanlığını ziyaret ediyor, Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) açılışına katılıyor.

-Bakan Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ediyor ve BEBKA 2010 Yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısında hazır bulunuyor.

-Yılmaz, 24. İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na da bir ziyarette bulunuyor ve İnegöl Belediyesi Gıda Bankası açılış törenine katılıyor. (Saat: 09.30/10.00/11.00/12.00/14.00/16.00/17.00)

-BAKAN ERGÜN İSTANBUL'DA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Conrad Otel'de Reklam Kurulu ve Reklamverenler Derneği tarafından düzenlenen 1. Reklam Sempozyumu'na katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN YILDIZ'IN PROGRAMI

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA Genel Müdürlüğü'nde 2. Ulusal Jeolojik Uzaktan Algılama Sempozyumu'na katılıyor. (Saat: 10.00)

-18. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

-Milli Eğitim Bakanlığı 18. Milli Eğitim Şurası, Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde devam ediyor.

-EĞİTİM SEN'DE BASIN TOPLANTISI

-Eğitim Sen Genel Merkezi'nde, Merkez Yönetim Kurulu tarafından YÖK ve üniversiteler ile ilgili bir basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 11.00)

-CHP'Lİ KART: "TEK MYK VAR, O DA KILIÇDAROĞLU'NUNKİ"

-CHP'nin hukukçu kurmaylarından Konya Milletvekili Atilla Kart, partide tek MYK olduğunu belirterek, "İki MYK yok. Kılıçdaroğlu'nun, Tüzüğün 39. maddesine göre görevlendirdiği MYK görevini yapmaya başlamıştır" dedi.

-Kart, hukuki yönden bir tereddüt olmadığını ve konunun tartışılacak bir yanı da olmadığına işaret ederek, "Sav ve arkadaşları duygusallıkla tepki veriyorlar. Temenni ediyorum ki sağduyu içinde davranırlar. Sorumluluk duygusu ağır basar. Parti kültürü içinde davranmalarını temenni ediyorum" dedi.

-AKP, TAPUSU İPTAL EDİLEN ORMAN KÖYLÜSÜ İÇİN TEKLİF HAZIRLIYOR

-AKP, orman arazileri ile ilgili yeni bir teklif için düğmeye bastı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yaptığı çalışma; orman arazilerine verilen tapunun daha sonra iptal edilenler ve devletin kendi mülkü diye vatandaşa sattığı, parasını aldığı daha sonra tapusu iptal edilenleri ilgilendiriyor. Teklif ile, ortaya çıkan sorunun çözümlenmesi ve bedelsiz şekilde teslimi hedefleniyor.

-TÜRKİYE "İŞ YAPMA KOLAYLIĞI" SIRALAMASINDA 65'İNCİ

-Dünya Bankası'nın ülkeleri iş yapma kolaylıkları açısından sıraladığı "Doing Business 2011" raporu açıklandı. Geçen yıl 183 ülke arasında iş yapma kolaylığı açısından 60'ıncı sırada olan Türkiye, 2011 için hazırlanan listede 65'inci sıraya yerleşti.

-PAPA'NIN İSPANYA ZİYARETİ ÖNCESİ İLGİNÇ ARAŞTIRMA

-Papa 16. Benedict'in 6-7 Kasım günlerinde İspanya'ya yapacağı tartışmalı ziyaret öncesi yayımlanan bir araştırma, bu ülkede dinin toplumdaki yerinin giderek azaldığını net bir biçimde doğruladı. 1981 yılında yüzde 90 olan Katoliklerin oranı yüzde 73'e gerilediğini gösteren araştırmaya göre, inançsız veya ateistlerin oranı ise, yüzde 22'ye çıktı.

-İHRACAT, HAMMADDE İTHALATININ YÜZDE 87'SİNİ KARŞILADI

-Türkiye'nin Ocak-Eylül dönemindeki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 94 milyar 135 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin 9 ayda 81 milyar 884.4 milyon dolar olan toplam ihracatı, hammadde ithalatının ancak yüzde 87'sini karşılayabildi.

-4/C'LİNİN İŞ SONU TAZMİNATI YARGIYA TAŞINDI

-HAKSEN'e bağlı Büro Hak-Sen, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışanlara ödenen iş sonu tazminatının eksik hesaplandığı gerekçesiyle üyesi adına dava açtı. Ankara İdare Mahkemesine açılan davada, iş sonu tazminatından gelir vergisi kesilmesi, ek ödemenin tazminata dahil edilmemesi ve emekli olan memur ve işçilere seyyanen ödenen 750 TL yol tazminatının ödenmemesi konularını gündeme getirdi.

-10 AYDA 12 İLİN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARI AŞTI

-İhracatı 1 milyar doları aşan il sayısı 2010 yılının ilk 10 ayında 12'a ulaştı. 42 milyar 509.2 milyon dolarla ihracatta İstanbul şampiyon olurken, İstanbul'u 9 milyar 32.2 milyon dolarla Bursa, 7 milyar 15.1 milyon dolarla Kocaeli takip etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 4 Kasım 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement