Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)VAN'DA PKK OPERASYONUNDA 14 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINDAVAN'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 14 şüpheli gözaltına alındı.

14.12.2016 11:40

1)VAN'DA PKK OPERASYONUNDA 14 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINDA

VAN'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 14 şüpheli gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde polis Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 14 şüphelinin kredi yurtlar kurumundaki odalarına baskın düzenledi. Yapılan aramalarda toplatma kararı bulunan 9 kitap, 7 dergi ve 4 gazete ile örgütsel döküman ele geçirilirken, 14 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Van'da PKK operasyonunda 14 üniversite öğrencisi gözaltında

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Orhan AŞAN/ VAN,

=====================================================

2)ÖMER ULUSOY'UN CEZASI 2 YIL 1 AYA DÜŞTÜ

AKDENİZ Üniversitesi'nde 8 yıl önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla rastgele ateş eden ve hakkındaki karar 2 kez Yargıtay tarafından bozulan 42 yaşındaki Ömer Ulusoy, yeniden yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildi. Antalya'da 6 Nisan 2008 günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda PKK'lı oldukları iddia edilen gruba tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 5 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği cezayı bozdu. Yeniden yargılanan Ömer Ulusoy, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 9 yıl hapse mahkum edildi. Eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle bu cezası 4 yıl 6 aya indirilen Ömer Ulusoy'a, eğitim öğretim kurumunda ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl 6 ay hapis ve 72 gün adli para cezası verildi. Ömer Ulusoy, iki suçtan toplam 7 yıl hapis ve 72 gün adli para cezasına mahkum edildi.

YARGITAY İKİNCİ KEZ KARARI BOZDU

Ömer Ulusoy hakkındaki karar, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından yeniden bozuldu. Bozma kararında, Ömer Ulusoy'un öldürmeye teşebbüsten değil, birden fazla kişiye silahlı tehdit suçundan cezalandırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca kasten öldürmeye teşebbüs suçundan hüküm kurulurken tahrik indirimi uygulanması da bozma gerekçesi gösterildi. Bunun üzerine Ömer Ulusoy Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başlandı.

Karar duruşmasında tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya getirilen Ömer Ulusoy, "Benim kasten öldürme kastım yoktur. Bu nedenle Yargıtay'ın bozma ilamına katılıyorum. Karara uyulmasını talep ediyorum" dedi. Cumhuriyet Savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, Akdeniz Üniversitesi'ndeki karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında Ömer Ulusoy'un önündeki gruba yönelik olarak hedef gözetmeksizin 7 el ateş ederek kaçtığını belirtti. Ateş sonucu hiç kimsenin isabet almadığına dikkat çekilen mütalaada, Yargıtay'ın bozma gerekçeleri dikkate alınarak sanığın silahlı tehdit suçundan cezalandırılması istendi.

Silahla tehdit suçundan Ömer Ulusoy'u 2 yıl hapse mahkum eden mahkeme, eylem birden fazla işlendiği gerekçesiyle dörtte bir oranında artırım yaparak cezayı 2 yıl 6 ay hapse çıkardı. Sanığa takdir indirimi yaparak cezayı 2 yıl 1 ay hapse indiren mahkeme, 66 liralık yargılama davetiye giderinin de sanıktan alınmasına hükmetti.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLU

Ömer Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra 2010 yılında karıştığı bir olay nedeniyle yeniden tutuklanmıştı. Hakkında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve polislere hakaret edip meskun mahalde silahla ateş ettiği gerekçesiyle yargılanan Ömer Ulusoy, bu suçlardan tutuklu bulunuyor.

Görüntü Dökümü

------------------

-ARŞİV GÖRÜNTÜLER 6 Nisan 2008

Mustafa KOZAK-ANTALYA/DHA

=======================================================

3)BALIKESİR GÜNE KARLA UYANDI

BALIKESİR'de gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı, şehrin bazı kesimlerini beyaza bürüdü. Balıkesir'de dün (salı) saat 22.00 sıralarında başlayan sulu kar, ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüştü. Otomobillerin üzeri ve çatılar karla kaplanırken, trafik yoğunluğu nedeniyle yolları kar tutmadı. Kar yağışının öğle saatlerinden sonra etkisini azaltacağı belirtilirken Balıkesir Afet Acil Durum Müdürü Bayram Şahin, rakımı en yüksek olan kırsal mahallelerde bile kapalı yol bulunmadığını, araçların rahatlıkla zincirsiz seyredebildiklerini, Karayolları ve belediye ekiplerinin olası yol kapanmalarına karşı hazır beklediğini belirtti. Şahin, bu geceden itibaren hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşeceğini belirtirken, don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Şehir içinde de belediye ekipleri karla kaplanan kaldırımları temizleyerek vatandaşların rahat yürümelerini sağladı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Üstü karla kaplı otomobillerin görüntüsü

Yollardan görüntüler

Bir vatandaşın otomobilini temizlerken görüntüsü

Belediye ekiplerinin kaldırımları temizlemesinden görüntü

Haber - Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

=============================================================

4)SOĞUK HAVA ÇUKUROVA'YA DA İNDİ, DON BAŞLADI

ADANA'da kışın gelmesi ve havanın sıfırın altına inmeye başlamasıyla Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 72'isini karşılaıyan Çukurova kentlerindeki çiftçiler, don kırıcı vantilatör ve lastik yakma yöntemiyle bahçelerindeki limon, portakal ve mandalinaları dondan korumaya çalışıyor.

Kuzey illerini etkisi altına alan kar ve soğuk hava, Türkiye'nin en sıcak bölgesi olarak bilinen Çukurova'da da etkisini sert bir şekilde hissettirdi. Meteorolojinin, hafta sonuna kadar bölgede ısının sıfır derecenin altına düşeceğini bildirmesi üzerine, Adanalı çiftçiler önlem almaya başladı. Ağaçlarını dondan korumak isteyen bazı çiftçiler, saman-lastik yakarken, maddi durumu daha iyi olan çiftçiler ise fiyatı 40 bin dolar civarındaki don kırıcı vantilatörleri kullanıyor.

SOĞUKLAR ERKEN BAŞLADI

Bu yıl soğuk havanın bölgede kendini erken hissettirdiğini belirten Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkan Cahit İncefikir, yeni ekilen fidanlarda zarar meydana geldiğini söyledi. İncefikir şöyle konuştu: "9 milyon naranciye ağacının bulunduğu Adana'da ciddi bir kuraklık söz konusuydu. Bu kuraklık, olması gereken yağmurlanmayı ve bulutlanmayı durdurduğu için soğuklar erken gelmeye başladı. Bir kaç hafta önceki soğuklar, yeni ekilen fidanlara hasar verdi. Özellikle yeni çıkan filizlenmelerde, fidanların çalışmasıyla ilgili kısımlarda bazı yanıklar, deformasyonlar oldu. Ama bu, ürün bazında zarar vermedi. Eğer bu soğuklar uzun süreli olur ve -4, -5 dereceleri görürse, bu sefer meyvelerde de deformasyonlar olacaktır. Böyle hasarlı meyveleri, ihracatçılar yurt dışına göndermekte tereddüt yaşıyor"

ATEŞ YAKMAK İLKEL BİR YÖNTEM

Çoğu çiftçinin ateş yakarak zirai don olayına karşı önlem almaya çalıştığını hatırlatan İncefikir, şöyle devam etti: "Saman yakmalar, lastik yakmalar ilkel yöntemlerdir. Açıkçası sonuç getirmeyen şeylerdir. Temel anlamda üreticinin don kırıcı rüzgar pervanelerini kullanması gerekir. Devletin, üreticiye don kırıcı rüzgar pervanelerini hibe etmesi ya da uzun vadeli kredilerle vermesi şart. Don kırıcı rüzgar pervanelerini çok soğuk havalarda sıfır dereceye ayarladığınızda, yaklaşık 35-40 dönümlük alanı koruyabiliyor. "

Adana'da limon, portakal, mandalina ve greyfurtun aralarında yer aldığı yaklaşık 9 milyon narenciye ağacı bulunuyor. Narenciye ağaçlarından 7 milyonunun meyve verdiği biliniyor. Ayrıca bu ağaçların bulunduğu bahçeler, ovanın 343 bin 786 dekarlık bölümünü kaplıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Donu engellemek için çalışan pervaneler

Dallardaki narenciyeler

Donu önlemek için yakılan ateş

Cahit İncefikir ile röp.

SÜRE: 08'52" BOYUT: 641 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

======================================================

5)DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ FACİAYI ÖNLEDİ

BURSA'da servis otobüsü soförü 62 yaşındaki Hasan Sever, bu sabah yolda kalp krizi geçirince, boş aracını yol kenarında bulunan elektrik direğine önden dayadıktan sonra hayatını kaybetti. Sever'in son anda otobüsü direğe dayayarak durdurması, olası bir kazayı önledi.  Olay, saat 06.30'da merkez Osmangazi İlçesi Yenibağlar Mahallesi Hakimiyet Caddesi'nde meydana geldi. Hakimiyet Caddesi'ndeki evinden çıkıp bir fabrikanın işçi servisini almak için 16 FV 215 plakalı otobüsü çalıştıran yüksek tansiyon ve şeker hastası Hasan Sever, 300 metre gittikten sonra kalp krizi geçirdi. Sever son bir çabayla, trafikte tehlike yaratmadan otobüsünü yol kenarında bulunan elektrik diğerine dayayıp aracını durdurdu.

Çevrede bulunanlar durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Hasan Sever'in öldüğünü belirledi. Olayı gören vatandaşlar ise "kar yağışı nedeniyle yolun kaygan ve trafik yoğunluğu olduğunu ayrıca öğrenci ve servis araçlarının geçiş saatinden dolayı sürücü aracını kendisi durduramasaydı büyük bir facia yaşanabilirdiö dediler. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Hasan Sever'in cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Sürücünün araç içinde görüntüsü

-Polis ekiplerinin görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin görüntüsü

-Aracın görüntüsü

-Otobüs durağının görüntüsü

-Ölen Hasan Sever'in resmi

-Detaylar

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, -

SÜRE: 1 dakika 20 saniye BOYUT: 84.1 MB

======================================================

6)BİTLİS'TE 2 BELEDİYE BAŞKANI DAHA GÖZALTINDA

Bitlis'te polis tarafından sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda DBP'li Mutki Belediye Başkanı Özcan Birlik ile birlikte Hizan İlçesi Belediye Başkanı İhsan Uğurlu ve Yolalan Beldesi Belediye Başkanı Felemez Aydın gözaltına alındı. Bitlis Valiliği operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"14.12.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak, 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 3 şahsa yönelik olarak ilimiz Mutki, Hizan ilçeleri, merkeze bağlı Yolalan Beldesi ve Diyarbakır ilinde 8 adrese eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde; DBP Mutki İlçesi Belediye Başkanı Ö.B., Hizan İlçesi Belediye Başkanı İ.U. ve Yolalan Belde Belediye Başkanı F.A. yakalanmış, şahısların evlerinde ve belediye binalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

BİTLİS/DHA

=======================================================

7)VAN MERKEZLİ 24 İLDE FETÖ OPERASYONU

VAN merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda Van'da 6 öğretmen gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılğı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Van merkezli 24 ilde öğretmenlere yönelik polis tarafından operasyon yapıldı. 71 öğretmen hakkında yakalama kararı bulunan soruşturma kapsamında Van'da 6 öğretmen gözaltına alındı.

Orhan AŞAN/ VAN,-

========================================================

8)LAVANTA DERESİ PROJESİ, TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

BURDUR Gölü'nün kurumasını önlemek ve susuz tarıma dikkati çekmek amacıyla 2 yıl önce başlatılan Lavanta Deresi Projesi, lavanta üretimi yapmak isteyenlere örnek oluyor. Türkiye'nin birçok kentinden gelen ziyaretçiler proje alanını gezerek lavantaları incelerken, yabancı gönüllüler sayesinde proje 30'a yakın ülkede de hayata geçirildi.

Yeşilova'ya bağlı Akçaköy'deki 400 dekar alanda 2 yıl önce Burdur Gölü'nün kurumasını önlemek ve susuz tarıma dikkati çekmek amacıyla Lisinia Doğa Sorumlusu Öztürk Sarıca tarafından başlatılan Lavanta Deresi Projesi'ni incelemek üzere Türkiye'nin her yerinden ziyaretçiler geliyor. Ziyaretçiler, proje alanında Öztürk Sarıca'dan hem proje hem de lavanta bitkisi hakkında bilgi alıyor.

'CİDDİ İŞ YAPMIŞ'

Lavanta yetiştiriciliğini öğrenmek ve proje alanını incelemek için Ankara'dan gelen Mehmet Taştan, "Ortaklarımızla Mersin'deki arazimizde lavanta dikimi yapacağız. Öztürk Sarıca'nın adını duymuştuk. Lavanta tarımıyla ilgili bilgi almak için geldim. Gördüm ki bizimle birlikte gelenler de var. Bu kadar imkansızlıklar içinde gerçekten çok ciddi iş yapmış. Yaban hayatıyla ilgili yaptıklarını duymuştum ama susuz tarımla ilgili yaptıkları da mükemmel" dedi.

'LAVANTA ÇOK FAZLA DİKKATİ ÇEKİYOR'

Türkiye'nin her yerinden proje alanını incelemek için gelenlere lavanta tarımıyla ilgili bilgi veren Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, "Ülkemizin suları konusunda yıllardır mücadele veriyoruz. Bizim için önemli olan susuz tarım ve küçükbaş hayvancılığın ülkede yaygınlaşarak su problemine çözüm bulmak. Bu konuda lavanta son yıllarda çok fazla dikkati çekiyor" diye konuştu.

'HEM ÜLKEMİZ, HEM HALKIMIZ KAZANSIN'

Lavanta Deresi Projesi'nde gönüllü olarak çalışmaya gelen yabancıların, ülkelerine dönünce bu projeyi uyguladığını anlatan Öztürk Sarıca Almanya, Fransa, Polonya, İsveç, ABD, İtalya, Avusturya ve Brunei'nin de aralarında bulunduğu 30'a yakın ülkede projenin bu sayede uygulandığını vurguladı. Tüm Türkiye'yi lavanta bahçesine dönüştürmek istediklerini kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Ülkemizde son yıllarda yaşanan sıkıntıları ülkemizi çiçek bahçesine dönüştürerek atlatma düşüncesindeyiz. Lavanta insanlara maddi katkı sağlamanın yanında, ruhsal anlamda da çok fazla dinlendiriyor. Ekonomisinin yüzde 5'ini lavantaya bağlamış ülkeler bu işi yaparken biz neden yapamıyoruz ki. Bizim toprak özelliklerimiz onlardan çok daha iyi durumda. Aromatik bitkiler ve lavanta önümüzdeki yıllarda ülkemize kırsal turizm anlamında çok ciddi katkılar sunacak. Biz bunları yaygınlaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Tüm Türkiye'nin lavanta ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız. 150 bin öbeğin üzerinde lavanta çeliğimiz (kısa kesilmiş dal) var. İnsanlara lavanta dikimi konusunda önayak olmaya çalışıyoruz ki, ileride hem ülkemiz hem halkımız kazansın."

Görüntü Dökümü

-------------

Proje alanını gezenler

Öztürk Sarıca'nın lavanta dikimi hakkında bilgi vermesi

RÖP 1: Mehmet Taştan

RÖP 2: Öztürk Sarıca

250 MB/// 07.49"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

9)ENGELLİ KÖPEK SAHİPLENİLDİ

OSMANİYE'de otomobilin çarpması sonucu sağ ön ayağı kesilen Golden cinsi köpek, İstanbul'da bir hayvansever tarafından sahiplenildi.

Belediye Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık 3 aydır bakım ve tedavisi yapılan köpeğin internette resimlerini gören Yaşama Şans Ver Hayvanları Koruma Kurtarma Barındırma ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Gamze Göksoy, Osmaniye Belediyesi ile irtibata geçti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayvan severin sahiplenmek istemesi üzerine engelli köpek, İstanbul'a pet transfer yöntemi ile götürüldü.

Doğa Yaban Hayatı Koruma Araştırma Derneği Başkanı Veteriner Bünyamin Akın, engelli köpeklerin yaşamını sürdürmesinin zor olduğunu söyledi. Akın, "Köpeğimiz İstanbul'daki bir hayvan sever tarafından sahiplenildi. Biz buradaki sahipsiz hayvanları sahiplendiriyoruz. Ayrıca şunu savunuyoruz, 'pet diye alınıp, pat sokağa atılmasın' bu hayvanlar" dedi.

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük ise merkezlerine bu yıl içinde 688 hayvanın kabul edildiğini belirterek, "Yaşları dolan hayvanların kısırlaştırılması yapıldı.192 hayvanımız ise hayvanseverlerimiz tarafından sahiplenildi. Hayvanlarımızı yaşatmak isteyen bütün hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(ÖZEL)

Engelli köpek barınaktaki kafes içinde

Köpeğin sekerek koşması

Köpeğin kafes içinden görüntüsü

Kafes içerisinde sağa sola koşarken detay

Köpeğin kucağa alınması, taşınması

Aracın bagajına konulması

Köpeğin İstanbul'dan gelen görüntüsü

Köpeğin İstanbul'daki barınaktan görüntüsü

Veteriner Hekim Bünyamin Akın ile röportaj

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük ile röportaj

BOYUT: 106 MB SÜRE: 03' 19"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

==========================================================

10)TEKNELER KEKOVA İÇİN KIŞ NÖBETİNDE

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde günübirlik gezinti tekneleri yerli ve yabancı turistleri Kekova turuna çıkarmak için kış nöbeti tutuyor.Demre'de turizm sezonunda Çayağzı Limanı'ndan Kekova'ya günübirlik turist taşıyan Demre Yatçılar Kooperatifi'ne bağlı 42 tekneden 37'si karaya çekildi. Bu teknelerin temizlik ve bakımları yapılırken, 5'i ise nöbetçi bırakıldı. Nöbetçi yatlar kışın Demre'ye gelen yerli ve yabancı konukları Kekova'ya taşımaya devam ediyor. Yatlar, kötü havalarda doğal bir liman olan Gökkaya Koyu'na sığınıyor.

BAZI TURİSTLER YÜZÜYOR

Teknelerle yapılan turlarda, hava koşulları müsait olduğu günlerde turistlere Kekova'nın doğal ve tarihi güzelliklerini görme fırsatı sunuluyor. Önce Batık Kenti, ardından Simena Antik Kenti'ni gezen turistler, rehberlerden bölgenin tarihini dinliyor. Tur sırasında verilen molalarda özellikle bazı Rus turistler denize giriyor. Hava sıcaklığı düşük olmasına rağmen yüzen turistler denizin de keyfini çıkarıyor.

'KEKOVA HARİKA BİR YER'

Kekova turuna çıkan Rus Şhukina Julya, "Aralık ayındayız. Bizim ülkemizde sıcaklık gündüz bile sıfırın altında 7- 10 derece. Kekova harika bir yer. Deniz, güneş, tarih. Bizim ülkemizdeki yüksek yazdan bir gün geçiriyoruz. Bizim için nöbet tutan yatlara, buraları koruyanlara teşekkür ediyorum" dedi.

'KIŞ MEVSİMİNDE YAZI YAŞIYORSUNUZ'

Ukraynalı Natalia Tolçtophçotova da, "Soğuk bir ülkeden geldim. Burası gerçekten harika. Kış günü de yatla geziyoruz. Arkadaşlarımız yüzdü. Kış mevsiminde yazı yaşıyorsunuz. Bizim için unutulmaz bir gün. Buraya her gün gelmek, burada yaşamak isterim" diye konuştu.

'5 TEKNEYİ NÖBETÇİ BIRAKTIK'

Demre Yatçılar Kooperatifi Yöneticisi Mehmet Topuz da "Kooperatif olarak Kekova'ya turlar düzenliyoruz. Teknelerimizi karaya çektik. Kış turları için 5 tekneyi nöbetçi bıraktık. Kışın da Kekova turları devam ediyor. Kekova kışın da görülmeli" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Denizde nöbete bırakılan tekneler

Karaya çekilen tekneler

Tur için tekneye binen turistler

Tekneden denize atlayan turistler

Turdan dönen tatilciler

Rus tatilcilerle röportaj (çeviri yok)

RÖP: Mehmet Topuz

205 MB/// 06.26

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

==========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement