Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'da düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

30.03.2016 15:58

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'da düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

(06.37) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı başladı. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve ilgili bürokratlar katılıyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantıya ilişkin, "Bu, sürecin takibiyle ilgili rutin bir toplantıdır. Yoksa bu mücadele yeni başlamış, yeni başlatılmış bir süreç değildir. Devam etmekte olan sürecin gözden geçirilmesine ilişkin bir toplantıdır." dedi.

(13.38-15.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği'nin terör örgütleriyle ilgili tutumuna ilişkin, "Diyorsunuz ki 'PKK'nın şu yayını, derneği var, yardım topluyor', 'Burası hukuk devleti, mahkemeler var biz karışamayız' diyorlar. Peki, Türkiye'de birtakım operasyonlar olduğunda niye o zaman ayağa kalkıyorsunuz? Burası da hukuk devleti, mahkemeler var. Biz de karışamıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

(12.50)

4- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için sosyal paylaşım sitesi "Twitter"da açılan "we love Erdoğan" "hashtag"ının kapatılmasıyla ilgili soru üzerine, "Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, 'we love Erdoğan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde 'we love Erdoğan' mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl 'Twitter'ı rahatsız ediyor? Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır." dedi.

(14.27)

5- Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığı ile kurulan Finans Teknopark AŞ ile İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) arasında yapılan mali destek sözleşmesi imzalandı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz özellikle oturup sermaye piyasalarını nasıl geliştirmeye çalışıyorsak, bütün aktörlerin, özellikle sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın sermaye piyasalarını kullanmaya başlaması lazım. Bunun için ciddi teşvikler var." dedi.

(11.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul'da 12, Kocaeli'de 8, Bursa'da 4 olmak üzere 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 34'ü gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari olan bazı öğretmenlerin, gece saatlerinde okul yöneticilerinden izin alarak bugün iş yerlerine gitmedikleri bildirildi. Gözaltı kararı verilenlerden 37'sinin öğretmen, 11'inin özel sektör çalışanı, birinin TRT yapım görevlisi, birinin maliye müfettişi, birinin ise Maliye Bakanlığında veri kontrol memuru olduğu öğrenildi.

(11.53) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- İzmir merkezli 7 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmasında kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 27 kişiden 13'ünün yakalandığı, 2'sinin cezaevinde olduğu bildirildi.

(12.18)

8- Tunceli Valiliği bahçesindeki nöbetçi kulübesine el bombası atan ve silahlı saldırıda bulunan teröristi güvenlik güçleri etkisiz hale getirdi.

(12.00)

9- Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

(13.27)

10- Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur'daki kamulaştırma kararına ilişkin, "Bakanlar Kurulu kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek. Randevu sistemiyle mahallelere gidilerek eşyaları uygun olanların alınmasına müsaade edilecek. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz." dedi.

(15.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Adana merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, özel öğretim öğretmeni atamaları için sahte diploma hazırladıkları iddia edilen 16 kişi yakalandı.

(12.24)

12- Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sona ermesinin ardından hayatı normale döndürme çalışmaları sürerken polis ve askerler, oyuncak dağıttıkları çocuklarla oyunlar oynadı.

(14.30)

13- Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul Güngören'de 2008'de 17 kişi ile anne karnındaki bir bebeğin öldüğü, 90 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada, 2 sanığa 18'er kez verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" ile diğer 6 sanığın çarptırıldığı hapis cezalarını onadı.

(15.43)

14- Geçen yıla ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi süresi yarın sona eriyor. Mükellefler, GİB internet sitesi üzerinden "hazır beyan sistemi" ile de kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için beyanname verilebilecek.

(09.39)

15- Türk Hava Yolları, Air Transport News Ödül Töreni'nde "Yılın Havayolu" ödülünü aldı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa'nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450'ye çıkarmak." dedi.

(13.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- Türkiye'de geçen yılın Temmuz-Aralık döneminde konutlarda 1 kilovatsaat (kWh) elektrik için ortalama 38,9 kuruş, 1 metreküp doğalgaz için de ortalama 117,9 kuruş ödendi.

(10.34)

17- Türkiye ekonomisine ilişkin 2015 yılı büyüme rakamları yarın açıklanacak.

(09.26)

18- ABD Hava Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, Halep'in kuzeyinde Azez- Cerablus hattında ilerlemeyi hedeflediği bölgeye yoğun hava saldırıları düzenliyor. PYD'nin Fırat Nehri'nin batısında ilk hedefi olan Münbiç ilçesi son iki günde 25 kez vuruldu

(12.32) (Grafikli)

19- Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, terör örgütü DAEŞ'e karşı başlatılan ve hava muhalefeti nedeniyle durdurulan Musul'u kurtarma operasyonunun devam edeceğini belirtti.

(15.29)

20- Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Gücü (HDG) ve ulusal ordu birliklerinin, Cevf ve Marib ili arasında yer alan Barakiş kentinde denetimi sağladığı bildirildi. Aden'in Mansura ilçesinde son dönemdeki suikast ve bombalı saldırılarla ilgisi olduğundan şüphelenilen 21 kişi gözaltına alındı.

(14.44)

21- Filistinlilerin 27 bin kilometre karelik tarihi topraklarında ( Batı Şeria, Gazze Şeridi ve 1948'de işgal edilen topraklar) yalnızca yüzde 15'lik alanda yaşadıkları belirtildi.

(14.16)

22- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran'ın balistik füze denemesinin endişe yarattığını, İran'a yeni yaptırım uygulanmasına ise BM Güvenlik Konseyi'nin karar vermesi gerektiğini söyledi.

(15.21)

23- İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani'yi ağır bir şekilde eleştirdi. Hamaney, "Eğer 'Yarının dünyası diyalog dünyasıdır, füze dünyası değildir.' sözü bilinçsizce söylenmişse ayrı bir konu, fakat bilinçli bir şekilde söylendiyse ihanettir" dedi.

(14.22)

24- Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, zor bir dönemden geçtiğini belirttiği sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istemediğini söyledi.

(13.02)

25- Fenerbahçe Kulübü, futbolcusu Gökhan Gönül'ün doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığını, süreç sonunda bunun kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacağını savundu.

(15.43)

26- Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde heyecan, Top 16 turu 13. hafta maçlarıyla devam edecek. Top 16 turunda üç Türk temsilcisinin yer aldığı E Grubu'nda iddiası kalmayan Darüşşafaka Doğuş, yarın Sırp ekibi Kızılyıldız Telekom'a konuk olacak. Liderliği garantileyen Fenerbahçe ise 1 Nisan Cuma günü çeyrek final umudunu sürdüren Anadolu Efes'i ağırlayacak.

(12.55)

27- Spor Toto Süper Lig'de 2 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak Trabzonspor'da teknik direktör Hami Mandıralı, attığı frikik golleriyle kendisine benzetilen Mehmet Ekici'den göreve geldiği dönemden bu yana resmi maçlarda ilk kez yararlanma fırsatı bulacak.

(12.38)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement