Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde turistik tesislerin yoğun olduğu Damlataş Caddesi'nde trafiğe kapalı Bebek Sokak, merkezi Türkiye'de olan uluslararası bir içecek firmasının 'Muhabbet Sokağı' adlı projesi kapsamında yaya öncelikli kent...

08.10.2012 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan doludan zarar gören bahçeler

===

'Muhabbet Sokağı'na renkli açılış

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde turistik tesislerin yoğun olduğu Damlataş Caddesi'nde trafiğe kapalı Bebek Sokak, merkezi Türkiye'de olan uluslararası bir içecek firmasının 'Muhabbet Sokağı' adlı projesi kapsamında yaya öncelikli kent kimliğine uygun olarak yeniden düzenlendi. 12 Eylül'de yapılan etkinlikle tanıtımı yapılan 'Muhabbet Sokağı'nın resmi açılışını Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu yaptı.

Bebek Sokak'taki yol ve kaldırımlar yeniden dizayn edildi, sokak girişlerine ışıklı taklar yerleştirildi. Aydınlatma direkleri, işletme tabelaları, masa ve sandalyeler ile çiçeklikler projeye uygun olarak yenilendi. Renkli görüntülere sahne olan açılışta 'Canbaz' ve 'Su Soley' adlı rock grupları sahneye çıktı. Manken kızların danslarıyla eşlik ettiği gruplar, izleyenleri coşturdu.

Türkiye'de 17'nci 'Muhabbet Sokağı'nı Alanya'da açan içecek firması adına organizasyonu düzenleyen Take Off Ajans sahibi Emre Kerem Arın, etkinliklerin açılışla sınırlı kalmayacağını belirterek, "Sosyal aktiviteler özellikle yaz aylarında devam edecek. Burada amaç, sosyal, sanatsal, eğlenceli ve güvenilir ortamlar yaratmak." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılış gecesinden fotolar

===

Afyon'a modern hayvan barınağı

AFYONKARAHİSAR'da yapımı tamamlanarak hizmete giren Sokak Hayvanları Bakımevi, kentteki sokak hayvanlarına ev sahipliği yapacak. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan barınaktaki hayvanlar Afyon Kocatepe Üniversitesi ile (AKÜ) ortak yürütülen çalışmayla kısırlaştırılıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban üç yılda 1400 köpeğin kısırlaştırıldığını söyledi.

900 BİN TL'YE YAPILDI

Afyonkarahisar Belediyesi Devlet Parkı'nın içine yapılan Sokak Hayvanları Bakımevi'nin 250 sokak hayvanı kapasiteli olduğunu ve 900 bin liraya mal olduğunu açıklayan Başkan Çoban, barınakta soğuk hava deposundan, ameliyathaneye, müşahede odalarından karantina alanlarına kadar her şey düşünüldüğünü kaydetti. Başkan Çoban, projede olmamasına rağmen yavru kedi ve köpekler için ayrı bir bölüm daha yapıldığını belirtti.

3 YILDA 1400 KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

Sokak hayvanlarının aşılanması, küpe işlemlerinin yapılması ve kısırlaştırılması konusunda AKÜ Veterinerlik Fakültesi ile işbirliği halinde olduklarını hatırlatan Başkan Çoban, "2009 yılından bu tarafa her yıl yaklaşık 500 hayvanı kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıyoruz. Üniversite ile işbirliği çerçevesinde bugüne kadar 1400 köpek kısırlaştırıldı. Bu kısırlaştırma ameliyatları öğrencilerin eğitimine de büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

KEDİ EVLERİ PROJESİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kedi Evler'i projesi hakkında bilgi veren Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ise projede Afyonkarahisar'ın pilot il seçildiğini söyledi. Özyanık, projenin hedeflenen başarıya ulaşması halinde Kedi Evlerinin tüm Türkiye'ye yayılacağını kaydetti. Açılışın ardından protokol üyeleri hayvan barınağını gezerek bir süre hayvanlarla ilgilendi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hayvan barınağı kedi evleri

===

Safari sirki büyüledi

GAZİPAŞA Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında ilçeye davet edilen 'Safari Sirki', büyük ilgi gördü. İsmail Hakkı Yağcızeybek'in sanat yönetmenliğini yaptığı Safari Sirki Gösteri Topluluğu, Gazipaşa Adalet Sarayı yanına kurulan sirk çadırında birbirinden ilginç gösteriler sundu. Akrobat, parendebaz, palyaço ev ateşbazların yer aldığı sirkte, vatandaşlar yaklaşık 1 saatlik gösteriyi keyifle izledi. Yapılan gösteriler nefes keserken, davetliler heyecanla izledikleri sirkin tadını çıkardı.

Dev piton yılanının sahneye çıkarılışı sırasında özellikle çocuklar korku dolu anlar yaşarken, bu korku daha sonra yerini merağa bıraktı. Yılana dokunmak için özellikle çocuklar birbirleri ile yarıştı. Safari Sanat Gösteri Merkezi Genel Direktörü İsmail Hakkı Yağcızeybek, Türkiye'ye özgü bir sirk kültürünün yeniden yapılanması için Edirne'den Hakkari'ye kadar Türkiye'nin tüm yerleşim merkezlerine giderek izleyenlerle buluştuklarını söyledi.

Sirk ve gösteri sanatlarının 'somut olmayan' kültür mirasımızın önemli bir unsurunu oluşturduğunu vurgulayan Yağcızeybek, "Safari Sirk topluluğu, sirk sanatlarının Anadolu'daki geleneğini temsil eden şu an dünyadaki tek topluluk. Amacımız bu köklü geleneğimizi çağdaş sahneleme teknikleri ile yeniden sahneleyerek önce Türkiye'de sonra da diğer ülkelerde yaşatmak ve tanıtmak. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Sirkten fotolar

===

'Camiler sosyal yaşam alanları olmalı'

FETHİYE'de 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' konulu konferans düzenlendi. Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nde Kuran-ı Kerim okunarak başlayan konferansın açılışında Fethiye Müftü Vekili Ahmet Gürbüz, 1-7 Ekim tarihlerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığı hatırlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl farklı temalar ele alarak bu haftayı değerlendirdiğini söyledi.

Bu yıl 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' konusunun ele alındığını açıklayan Ahmet Gürbüz, "Dinimiz, özürlü ve hastalarla ilgilenmeyi, onlara yardımı teşvik etmekte, bunu sevap olarak nitelemektedir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmakla ilgili toplumsal bilinç oluşturmak zorundayız. Camilerimizi engelli kardeşlerimizin de rahatlıkla ibadet edebilecekleri ve ulaşabilecekleri mekanlar haline getirmeliyiz. İbadete ve camiye giden tüm engelleri kaldırmalıyı" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum ise camilerin sadece ibadethane olmadığını, sosyal yaşam alanları olarak kullanılması gerektiğini belirtti. Camilerin aynı zamanda birlik ve beraberliğin sağlandığı, eğitim alınabilinecek yerler olduğuna işaret eden Koşum, "Camilerden uzaklaştıkça birlik beraberlik kavramının kaybedildiğini görüyoruz. Camiler yeteri kadar sahiplenilmeli" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Konferanstan genel ve detay fotoğraflar

===

Gazipaşa'ya 'tüp bebek' müjdesi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başlattığı 'tüp bebek' kampanyası kapsamında Gazipaşa'ya 2 asil ve 2 yedek kontenjan verildi. Kaymakam Muhittin Pamuk, Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan 'Tüp Bebek' kampanyasından yararlanmak isteyenlere kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu. Proje kapsamında Gazipaşa'ya 2 asil, 2 yedek kontenjan verildiğini anlatan Kaymakam Pamuk, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca başvurular alınmaya başlanıldı" dedi.

Kampanyaya 23-39 yaş aralığındaki çiftlerin başvurması gerektiğini anlatan Kaymakam Pamuk, "Başvuru sahiplerinin son 3 yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair raporu ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu olanların 26 Ekim 2012'ye kadar vakfa müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaatların ardından ailelerin durumları değerlendirilip 2 aile seçilerek genel müdürlüğe bildirilecek" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk

===

Su ürünleri uzmanları Demre'de

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA), Japon Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Akdeniz Su Ürünleri Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği' semineri Demre'de başladı. 5 gün sürecek seminere Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan'dan 18 uzman katılıyor.

Seminerle ilgili bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, "Türk cumhuriyetlerinden gelen su ürünleri uzmanları, 20 gün Türkiye'de kalacak. Çalışma ve gözlemlerine merkezimizde başladılar. Buradan Ege Bölgesi'ndeki balık çiftlikleri, balık işleme tesisleri, balık yemi fabrikalarını ve balık ağı üretim tesislerinde inceleme yapacaklar" dedi.

Su ürünleri uzmanlarının daha sonra Trabzon Merkez Su ürünleri Enstitüsü'ne gideceğini anlatan Doç.Dr. Emre, "Enstitüde ve bölgedeki tesislerde incelemeler yapacaklar. Ekip, inceleme ve seminerlerde edindikleri bilgilerin değerlendirmesini İstanbul'da yapacak. Tüm bu çalışmaların amacı, kardeş Türk cumhuriyetlerinde su ürünleri üretimini artırmak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Uzmanlardan toplu foto

===

Kaş'a 5 kardeş geliyor

KAŞ Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Almanya'nın Kuzey Ren eyaletindeki kardeş şehri Bruhl'ü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gültekin'e Belediye Başkan Yardımcısı Birol Engin, meclis üyeleri Hüseyin Keskin, Mehmet Öztürk, Abdullah Muslu, Şerafettin Çetin, Ramazan Süer, belediye çalışanları ve katılımcıların eşlerinden oluşan 16 kişilik grup katıldı. Kaş ekibini, Köln Havalimanı'nda Bruhl Belediye Başkanı Michael Kruzberg ve belediye meclisi üyeleri karşıladı.

Bruhl'de 5 gün boyunca incelemelerde bulunduklarını anlatan Başkan Gültekin, "Büyük bir konukseverlik gördük. Belediye çalışmalarını gözlemleme olanağı bulduk. Kardeş şehri ve çevresindeki şehirleri görme olanağımız oldu. En önemlisi, önümüzdeki süreçte öğrenci değişimi, vatandaşların karşılıklı olarak ziyaretleri ve iki belediye personelinin karşılıklı değişimi konusunda işbirliği yapma kararı aldık. Bruhl'ün, 5 kardeş şehri daha var. Onlarla da kardeşlik protokolü imzalamak istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto

===

Rus pilotlar test sürüşünde

OTOMOBİL firmasının ürettiği cipin test sürüşü için yola çıkan 2 Rus sürücü, Demre'de 2 gün boyunca deneme sürüşü yaptı. Moskova yakınlarındaki Belgrod şehrinden yola çıkan Zarva Andrey ve Minayev Roman, önce Mink şehrine oradan da Polonya üzerinden İsveç'in başkenti Stockholm'e geçti. Berlin üzerinden İtalya'nın başkenti Roma'ya geçen Rus sürücüler, Hırvatistan, Sırbistan, Mekedonya ve Yunanistan'ı geçerek Türkiye'ye geldi.

Ege ve Akdeniz sahillerini takip ederek Demre'ye ulaştıklarını belirten Minayev Roman, "Test sürüşünü yaptığımız araç, on bin motor gücünde. Dağlık bölgeler için üretilmiş, çok özel bir araç. Özel üretilmiş bir motora sahip. Bir ay içinde 20 bin kilometre test sürüşü yapacağız. Buradan tekrar Bulgaristan ve Ukrayna üzerinden Moskova'ya gideceğiz. Araç, deneme sonuçlarına göre yeniden dizayn edilip, piyasaya sürülecek" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Rus pilotlar ve cip

===

Günay yeni sağlık müdürü

ANTALYA'da Demre Sağlık Müdürlüğü'ne Dr. Yusuf Günay atandı. Demre doğumlu 40 yaşındaki Yusuf Günay, 1997 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Burdur'un Tefenni ve Karamanlı ilçelerinde hükümet tabibi olarak çalışan Dr. Günay, son 6 yıldır Antalya'da Finike Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev yapıyordu. İlçeye gelerek görevine başlayan Dr. Yusuf Günay, "Doğduğum, büyüdüğüm yerde görev yapmak büyük bir mutluluk. Halkımıza elimizden geldiğince en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yusuf Günay

===

Kapkaca 10 yıl hapis

ANTALYA'nın Alanya İlçesi Obagöl Mahallesi'nde Rus turist 26 yaşındaki Yulia Rezizorova'nın omzundaki çantanın askısını bıçakla kesip, kapkaç yöntemiyle gasp eden Uğur Kuci, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 28 Temmuz 2010'da kız arkadaşı Natalia Kashbeeva ile birlikte yürüyen Yulia Rezizorova'nın omzunda asılı olan ve içerisinde 2 cep telefonu, 400 dolar, 6 bin Rus rublesi ve kimlik kartları bulunan çantayı alan Uğur Kuci, kaçtı. Şüpheli, bu sırada kendisine engel olmak isteyen Cem Tuna'yı da bıçakla yaraladı.

Kaçmaya çalışırken bir apartmanın çatı katında yakalanan Uğur Kuci, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklu yargılanan Uğur Kuci, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada son kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede son savunmasını yapan Kuci, sabıkası olması nedeniyle iş bulunmadığını bu yüzden suç işlemek zorunda kaldığını söyledi. Mahkeme heyeti, Uğur Kuci'yi 'nitelikli yağma' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Uğur Kuci

===

Ters yöne giren araç dehşet saçtı

AFYONKARAHİSAR'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Kent merkezinde seyreden 52 yaşındaki Nevzat Omak idaresindeki 03 EV 336 plakalı otomobil 25 yaşındaki Oktay Kaya idaresindeki 03 DU 055 plakalı otomobille kafa kaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle araç içinde sıkışan sürücü Oktay Kaya olay yerinden yaşamını yitirirken, otomobildeki Güldane C. (18), Büşra B. (19) ve Fatma K. ağır yaralandı.

Yaralılar, haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Afyonkarahisar Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı. Diğer araç sürücü Nevzat Omak ve otomobildeki (52), Mehmet Omak (48) ve Ahmet Omak (17) kazayı yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası her iki araçta da büyük çapta hasar meydana geldi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Gökhan KOCAASLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kazadan fotolar

===

Kemer'de kaza: 1 ölü

KEMER'de bir otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi öldü. Dörtyol Caddesi'nden Aslanbucak yönüne seyreden Feyzullah Sır yönetimindeki 07 K 9607 plakalı otomobil, önceki gün saat 23.00 sıralarında 49 yaşındaki Mesut Doğru'nun kullandığı 07 K 6035 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosikletin üzerinden uçan Doğru, bir ağaca çarparak ağır yaralandı.

Kazayı görenlerin haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Doğru, ambulansla Kemer Özel Yaşam Hastanesi'ne götürüldü. Mesut Doğru, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kaza sonrası otomobil sürücüsü Feyzullah Sır gözaltına altına alındı. Kaza sonrasında olayı haber alarak hastaneye gelen Doğru'nun yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Saffet YENİGÜN/KEMER,(DHA)

Foto: Kazadan

===

Kargodan kaçak sigara çıktı

BUCAK Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3340 paket gümrük kaçağı sigara ve 303 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi. Bitlis'ten kargoyla Bucak'a sigara gönderildiği bilgisine ulaşan polis, kargo şubesinde önlem aldı. Kargoyu teslim almaya gelen H.A.S., polis tarafından yakalandı. H.A.S.'nin ifadesi üzerine polis, piyasaya gümrük kaçağı sigara sürmeye çalışan A.D.'yi de gözaltına aldı.

A.D.'nin evinde yapılan aramada 520 paket sigara ele geçirildi. Emniyet götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Diğer yandan emniyet ekipleri ilçe genelinde tütün mamulleri satan iş yerlerinde yaptığı denetimler de ise 304 kilo kıyılmış sigaralık tütün ve 154 paket 'makaron' (filitreli sigara kağıdı) ele geçirdi.

Halim AKÇA/BUCAK, (DHA)

Foto: Sigaradan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement