Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(9.2.GAZİANTEP'te 1993/1 tertip olarak askere gidecek gençler vatani görevlerini yapacakları yerlere uğurlandı.)

09.02.2013 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Omuzlarda uğurlandılar

GAZİANTEP'te 1993/1 tertip olarak askere gidecek gençler vatani görevlerini yapacakları yerlere uğurlandı. Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen asker aileleri, davul-zurna eşliğinde çocuklarını uğurlarken, 'En büyük asker bizim asker', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Asker adayları da halaylar eşliğinde aileleri ve yakınlarıyla vedalaştı. Asker uğurlama sırasında otogarda duygusal anlar yaşandı.

Zeki GÜNAY/ GAZİANTEP, (DHA)

(9.2.2013)

//////////

Sevgiler günününde açılacak

İSKENDERUN Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek, yeni nikah salonunun 14 Şubat Sevgililer Günü'nde açılacağını söyledi. Deniz kıyısında Türkiye'nin en şık nikah salonunu yaptıklarını belirten Başkan Civelek "Yeni salonumuzda, bu özel günde çiftlerin nikahını kıymaya başlayacağız" dedi. Civelek, yeni salon hakkında şu bilgileri verdi:

"İskenderun Belediyesi yeni nikah salonu, ince detaylarla, denizin eşsiz manzarası arasında son derece kullanışlı, görsel olarak çok şık ve nezih bir mekan oldu. Bin 760 metrekare oturumu olan, 2 katlı nikah salonunda, gelin ve damat odaları, müdüriyet, personel odaları, mutfak, tesisat odası, salon ve teras bölümleri bulunuyor. Konuk sayısına göre açılabilen terası ile çok sayıda kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip."

Başkan Civelek, şu anda çevre düzenlemesi yapılan yeni nikah salonunda, kamera sistemi de kurulduğnu sözlerine ekledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

TÜİK Müdürü Şahin'den istatistik konferansı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi konferanslar dizisinin bu haftaki konuğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da izlediği koferansın açılış konuşmasını Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu yaptı. Gözde Ramazanoğlu, Meclis Haber Dergisi tarafından "Yılın Başarılı Belediye Başkanı" seçilen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı kutladı. Daha sonra TÜİK Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin "Ülkemizde ve Adana'da Resmi İstatislikler" konulu bir konuşma yaptı. İstatistikçilerin dünyaya bakış açısının farklı ve gerçekçi olduğunu vurgulayan Şahin "İstatistik denince akla önce bilgi geliyor. Küreselleşen dünyada kesinlikle doğru ve güncel istatistiki bilgiye ihtiyaç vardır" dedi. Türkiye ve Adana'ya ilişkin istatistiki bilgiler veren Şahin, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

ADANA,(DHA)

////////////

Anamur'da belediye otobüslerinde indirim

MERSİN'in Anamur İlçe Belediyesi şehir içi ulaşım ücretlerinde indirim yaptı. Belediye otobüslerinde yolculuk, 65 yaş üstü, şehit eşi, çocuğu, anne ve babası ile engelli vatandaşlara ücretsiz oldu. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, konuyla ilgili kararın Belediye Meclisi'nde oybirliği ile alındığını söyledi. Başkan Türe "Emeklilerin, şehit ailelerinin ve engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıcı imkanlar sunmak hayalimizdi. Bunlardan bir tanesi olan ücretsiz toplu taşımayı hayata geçirmekten mutluyuz" dedi. Başkan Türe, mecliste alınan karar uyarınca vatandaşların belediye otobüslerinden daha ucuz yararlanacaklarını vurguladı. Türe, Akıllıkart ilk temin ücretinin 5 TL'den 3 TL'ye, tek kullanımlık Anamurkart manyetik ücretinin ise 1.55'ten 1.50 TL'ye düşürüldüğünü açıkladı.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(mersin), (DHA)

(9.2.2013)

/////////////////////////////////

Başkan Öngel: Dayanışma şart

TAŞELİ Belediyeler Birliği ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yerel yönetim birimlerinin sorunların çözümü için dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Taşeli Belediyeler Birliği olağan toplantısında konuşan Başkan Öngel "Birliğimize bağlı olarak hizmet veren katı atık bertaraf tesisi tüm belediyelerimizin araç-gereç ve insan gücü destekleri ile yürümektedir. Yani belediyeler arası bir dayanışma yapıyoruz" dedi. Öngel, şöyle devam etti:

"İlçe merkez ve beldelerimizden toplanan çöplerin Çamdüzü mevkiinde bulunan katı atık bertaraf tesisine taşınması ve ıslah edilmesi konusunda tüm birlik üyesi belediyelerimiz iş makinaları ve iş gücü ile birbirimize destek olmaktayız. Birliğimizin hiçbir kurum ve kuruluşa borcu bulunmamaktadır. Bununla birlikte bazı belde belediyelerimizin birliğimize aidat borçları vardır. Birliğimize borcu belde belediye başkanlarımız bir an evvel bu ödemeleri yapmaları gerekmektedir. Bu birliği belde belediye başkanlarımızla birlikte kurduk yine onlarla beraber dayanışma içerisinde devam ediyoruz."

Toplantıya Başkan Öngel'in yanı sıra; Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Uzuncburç Belediye Başkanı İsa Menteş, Taşucu Belediye Başkan Vekili Yüksel Ayhan, Atakent Belediye Başkan Vekili Ali Ateş, birlik üyesi belediye meclis üyeleri ve birlik genel sekreteri Selime Ural katıldı.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(MERSİN), (DHA)

(9.2.2013)

/////////////////////////

Mahallelere geri kazanım kumbarası

OSMANİYE belediyesi tarafından, ambalaj atıklarını ayrı toplamak için mahallelere geri kazanım kumbaraları yerleştirildi. Çalışmalara, pilot bölge olarak seçilen Yedi Ocak, Adnan Menderes ve Fakıuşağı mahallelerinde başlandı. Uygulamada, konutların yoğun ve ambalaj atıklarının fazla olduğu yerlere öncelik verildi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, uygulamayla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Osmaniye sınırları içerisinde tüketim sonucu oluşacak kağıt, karton, plastik, cam, metal gibi ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, satış noktalarında ayrı toplanması sağlanacaktır. Bu ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre uygun olarak tasarlanmış iç mekan kutusu, kumbara, kafes ve poşetlerde biriktirilecektir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Engelliler tiyatro sahnesinde

MERSİN Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla "Azrail Blöf Yapmaz" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Yön Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan 'Azrail Blöf Yapmaz' adlı iki perdelik komedi, tamamı engellilerden oluşan 11 kişilik ekip tarafından sahneye taşınacak. Yusuf Aksongür'ün yazıp yönettiği, Erdem Öksüz'ün Genel Koordinatör, Ersan Petekkaya'nın Genel Sanat Yönetmeni olarak görev aldığı oyun, 18 Şubat günü saat 18.30'da Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda izleyici ile buluşacak.

Serkan AVCI/ MERSIN, (DHA)

(9.2.2013)

////////////////////////////

Musikişinas 3'üncü yılını kutladı

Adana'da 3 yıl önce kurulan ve her ayın ilk çarşamba günü fasıl ve özel konserler düzenleyen, devamlı katılımcı sayısı da 100 olan Musikişinas Platformu, görekemli bir gecede oluşumun yıldönümünü kutladı. Borsa Restoran'ın Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki yeni salonunda 3 yıldan bu yana yaz tatili dışında her ay biraraya gelen Türk sanat müziği severler, önce Lale Dağtekin yönetiminde uşşak makamında eserlerden derlenen fasıl ile coştu. Ardından Müge Çiğdem, Mustafa Aykut, Bilge Aykut ve Üzeyir Yıldırım 2'şer şarkı yorumladı. 3'üncü yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastanın kesilmesi sırasında, platformun komite üyeleri sahnede bir araya geldi. Orhan Apaydın'ın sunumu ile sıcak bir ortamda gerçekleşen kutlamada, pastayı Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Halil Tüm, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar ve komitedeki bayanlar temsilcisi Ece Tüm Berk birlikte kesti.

Gecenin finalinde ise, geçen yıl İstanbul'a yerleşen ve Adana'da hem müzik hem sahne dünyasında unutulmaz izler bırakan, komitenin de üyesi olan Mustafa Şimşek özel bir konser verdi. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan sanatçı Türk sanat müziğinden en seçkin eserleri yorumlayıp, vals tarzı şarkılarla da katılımcıları piste topladı.

Ayhan Sagay'ın başkanlığını yaptığı komite üyeleri, Ece Tüm Berk, Orhan Apaydın, Zafer Halaçoğlu, Halil İzlemek, Hamdi Karanfil, Yalçın Öcal, Mustafa Şimşek, Sinan Tanyıldız, Halil Tüm, Suat Yener ve Mümtaz Yurdaer Adana'da bu alanda 30'u aşkın dernek bulunması, herbirinin ayrı ayrı etkinlikler düzenlemesi ve bu derneklerdeki hocalarla korist ve saz sanatçılarının bir arada bulunabilmesini sağlamak amacıyla platformu oluşturmuştu.

(ADANA,DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Döşeme Mahallesi 138 Sokak sakinlerinin nostaljik buluşması

Üç nesil birarada

ADANA'nın en eski yerleşim bölgelerinden Döşeme Mahallesi sakinleri, bir restoranda düzenlenen özel gecede buluştu. Suat Yener ve Erkan Özügergin'nin organize ettiği etkinlikte, bir zamanlar mahallenin 138 nolu sokağında komşuluk yapanlar, yıllar sonra biraraya geldi. Gecede 1932 doğumlu Nuri Tatlı ve Edip Yener'den, 1988 doğumlu Fuat Efe Yener'e kadar dededen toruna üç kuşağın buluşması renkli görüntüler oluşturdu. Bahri Özügergin'in udu, Barış Nakipoğlu'nun kemanı ile seslendirdiği eserlere, gençlerden Mustafa Özügergin, Adana kültüründe 'deblek' denilen darbuka ile eşlik etti. Çukurova ses yarışması birincisi Yavuz Özkan, Suat Kavuzlu ve Turgay Gergin ise söyledikleri şarkılar müzik keyfi yaşattı. Gecede bir konuşma yapan Suat Yener "Daha bundan 20-25 yıl önce Döşeme Mahallesi 138 sokağın 100 metrelik mesafesinde birbirine yaslanmış iki katlı evlerde gecemiz gündüzümüz beraberdi. Şimdi hepimiz birbirimizden uzak yerlerdeyiz. Kalbimizin bir arada olması bizi burada topladı. En kısa zamanda yine beraber olmayı arzu ediyoruz" dedi.

Yener, geceye katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin'in annesinin ertesi sabah vefat haberini almalarının ise kendilerini üzdüğünü ifade etti.

ADANA,(DHA)

///////////

Yaşlılar için spor programı

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile Özden Huzurevi, Çocukevi ve 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'nde spor çalışmaları başladı. Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, bu kurumlardan hizmet alan vatandaşların sosyal ve sportif etkinliklere katılımını sağlamak, her yaş grubundaki kişilere sporu sevdirmek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Demir, egzersiz yürüyüş, badminton, masa tenisi ve satranç branşlarında uzman antrenörler görevlendirdiklerini vurguladı. Uygulamanın yapıldığı kurumlardan

Özden Kardeşler Huzurevi'nde kalan yaşlılar da deneyimli eğitmenler tarafından sandalye üzerinde basit egzersiz hareketleri ile güne başlıyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Başkan adayları birbirine şans diledi

ANTAKYA Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanlığına aday olan işadamı Mehmet Kılıçlar, seçim öncesi ATSO Başkanı Hikmet Çinçin'i ziyaret etti. Listesinde bulunan üyelerle birlikte ATSO Başkanı Çinçin'i ziyaret eden Kılıçlar, seçimin seviyeli bir ortamda geçmesini diledi. Mevcut yönetimle hiçbir kişisel sorunu olmadığnı vurgulayan Kılıçlar "Şu anki yönetimde bulunan hiçbir arkadaşımızla aramızda herhangi bir problem söz konusu değildir. Bu anlamda seçimin kaliteli ve seviyeli olması için elimizden geleni yapıyor ve dikkat ediyoruz. Hepimiz Antakya'mıza dolayısıyla ülkemize hizmet etmek için uğraşıyoruz. Hedefimiz yıkıcı değil, yapıcı olmak. Kazanmak ve kaybetmek önemli değil. Önemli olan bu ile en iyi hizmeti vermektir" dedi. ATSO Başkanı Çinçin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçim sonucunun herkes için hayırlı olmasını diledi. Çinçin, "Biz de seçimin eniyi şekilde yapılmasından yanayız. Tek amacımız kırıcı olmayalım" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Meme kanseri semineri

ÖZEL İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Ahmet Aslan, meme kanseri tehlikesine karşı kadınlarda farkındalık yaratmak için eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi. Dr. Aslan, İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cemevi'nin davetlisi olarak düzenlenen toplantıda konuştu.

Meme kanserinin erkeklerde görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu, ancak kadınlarda bu oranın yükseldiğini belirten Doç. Dr. Ahmet Aslan, hastalığın tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çekti. Aslan "Sayı olarak gittikçe artan bir hasta grafiği var. 1960'lı yıllarda her 20 kadından 1'i etkilenirrken şu anda her 7-8 bayanda bir kişiyi etkileyen bir hastalık. Maalesef biz ülkemizde bu hastalıkla mücadeleye ve erken teşhis adımlarına gerekli önemi vermiyoruz. Hepimizde bir korku var. Biz bu korkuyu yaşıyoruz" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

AVM'de karma sergi

İSKENDERUN Katre Sanat Evi'nin kursiyerleri ortak sergi açtı. Prime Mall AVM'de açılan sergi hakkında bilgi veren Katre Sanat Evi Öğretmeni Esma Bacı "Sergimiz 6 aylık bir çalışmanın ürünü ve on arkadaşımızın eserleri yer alıyor" dedi. Özellikle çocuk kursiyerlerin yaratıcı çalışmalara imza attığını vurgulayan Bacı "Atölyemizde çalışan öğrencilerimizin çalışmaları halkla, herkesle paylaşma adına bu sergiyi düşündük. Çeşitli çalışmaları bir araya getirdik. Küçük çocuklarımızın kendi hayal güçleriyle yaptıkları çalışmalar hepsi bir arada. Satışa yönelik bir sergi değil" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(9.2.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement