KKTC'de bir kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı - Son Dakika
3. Sayfa

KKTC'de bir kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mağusa kentinde koronavirüs şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kişinin, İstanbul'dan beraber geldiği grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

22.02.2020 17:19  Güncelleme: 19:02

Dünya 2 binden fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs KKTC'de alarma yol açtı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mağusa kentinde koronavirüsü şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı.

İSTANBUL'DAN BİRLİKTE GELDİĞİ GRUP DA KARANTİNAYA ALINDI

Hastaneye kaldırılan, G.E'nin (74) Kıbrıslı Türk olduğu ve tatil için gittiği Dubai'den, İstanbul aktarması ile dönmesinin ardından, koronavirüsü belirtileri göstermeye başladığı belirtildi. Belirtiler üzerine hastaneye kaldırılan hastanın beraberinde, İstanbul'dan gelen grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

Hasta ve yanındaki tüm yolcuların Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde özel olarak koronavirüsü için hazırlanan yere sevk edilmesi bekleniyor.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kalfaoğlu, hastanın dün acile geldiğini belirterek, "Dün acilden evine gitmiş. Ama bu sabah yeniden gelince, koronavirüs şüphesi nedeniyle hastayı Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk ettik" dedi. Hastanın 74 yaşında olduğunu ifade eden Kalfaoğlu, "Hastamız Dubai'de Çinlilerin de olduğu bir tura katılmış. Buradan döndükten sonra rahatsızlanmış" dedi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da "Hastanın gözlem altına alındığını, araştırmaların sürdüğünü" belirtti. 74 yaşındaki G.E'nin, Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde oluşturulan karantina odasına konulduğu öğrenildi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, 'koronavirüs' nedeniyle gözlem altına alınan hasta ile ilgili açıklama yaptı.

Doktorların ilk aşamada hastaya zatürre teşhisi koyduğunu söyleyen Pilli, hastanın Dubai'de tatildeyken koronavirüs taşıma riski olan Çinli turistlerle aynı ortamda bulunmuş olabileceğinden tedbir amacıyla Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındığını kaydetti.

Pilli, hastadan alınacak örneklerin kesin teşhis için Türkiye'ye gönderileceğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Çin'de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 347'ye çıktığı, toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288'e yükseldiği bildirilmişti.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

KKTC\'de bir kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa KKTC'de bir kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • miço: NE HİKMETSE BİZİM SAĞLIK SEKTÖRÜNDEN HİÇ Bİ SES SEDA YOK.BENİ ASIL KORKUTANDA BU SESSİZLİK ZATEN 6 0 Yanıtla
  • efe: herkes kendi ülkesine naşş naşş bi virüs kaldıydı sanki ne lan bu 5 0 Yanıtla
  • .: Herkes bi yerinde durmuyorki.daha yeni istanbulda asyalılar var.sadece onlar değil oralara gidip gelenler. 4 0 Yanıtla
  • OHMYGOOD: TRDE SUANDA SAYI YUKSEK BENCE BIZIMKI BIR PATLAYCAK SAGLAM PATLAYACAK 1 0 Yanıtla
  • Recep34 : Çok işiniz var şu an turlarda mal mıdır Nedir? 0 0 Yanıtla

Advertisement