Bdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Güncel

Bdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

Bdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

BDP'nin 2 BDP'nin 2.Olağanüstü Büyük Kongresi için binlerce kişi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı.

14.10.2012 11:35

BDP'nin 2 BDP'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için binlerce kişi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı. Değişik illerden gelen katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği kongrede BDP'nin eş genel başkanları, PM ile MDK üyeleri seçilecek.

Kongre'nin yapılacağı salon ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan katılımcıların halaylar çekmesi, bir çok kadın katılımcının yerel kıyafetler giymesi, Kongre salonunda asılan Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartların yanısıra PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin de bulunması dikkat çekti. Salondaki platformun üzerine Türkçe ve Kürtçe "Direnerek özgürlüğe yürüyoruz" yazısı asılırken, "Askeri ve siyasi operasyonlar son bulsun", "Demokratik Özerklik statümüzdür reddedilemez", "Barışın elçisi İmralı'da", "Roboski katliamını unutmadık unutmayacağız", "Ulusal ve demokratik birlik için mücadeleyi yükseltiyoruz" pankartları da yer aldı. Salonda ayrıca Mahir Çayan, Kemal Pir, İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş ve Mazlum Doğan'ın fotoğrafları da asıldı.

-KONGRE PROGRAMI-

Kürtçe ve İngilizce tercümenin de yapılacağı BDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin programına göre açılış ve divan seçiminin ardından saygı duruşu yapılacak, eş genel başkanların ve konukların konuşmalarının ardından faaliyet raporu ve mali raporlar okunarak görüşülecek. Kongre, eş genel başkanlar, PM ile MDK üyelerinin seçimi ile sona erecek.

-YABANCI MİSAFİRLERDEN BDP KONGRESİ'NE İLGİ-

Kongreye, Kürt kurum temsilcileri ve siyasetçileri ile Avrupa'dan da milletvekilleri, siyasetçiler ve kurum temsilcileri katılıyor. Alman Sol Parti Milletvekili ve AKPM Üyesi Andrej Hunko, İsveç Sosyal Demokrat Parti Temsilcisi Bertil Kinnunen, İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, Sırbistan Demokrat Partisi Milletvekili Konstantin Samofalov, Basklı Avrupa Parlamenteri Jon Inarritu, Cumhuriyetçi Türk Partisi PM Üyesi Ahmet Barçın, Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ve Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Rosa Luxemburg Vakfı Türkiye Direktörü Kadriye Karcı, İsveç Sosyal Demokratik Gençlik Başkanı Evin İncir de kongreye katılan isimler arasında yer alıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement