Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındıMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde HDP basın açıklamasına katılan Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi gözaltına alındı.

07.11.2016 20:58

Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde HDP basın açıklamasına katılan Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi gözaltına alındı.

İskele Meydanı'nda geçen Cuma günü öğle saatlerinde toplanan HDP İlçe Örgütü, milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Bodrum Çevre Platformu üyesi Ayhan Karahan o gün yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bugün akşam saatlerinde gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Karahan'ın HDP eyleminde söylediği, "Bodrum'da sit alanlarını imara açmak isteyen zihniyet ile seçilmiş HDP milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bu Ensar vakıflarında tecavüze uğrayan çocukları hapseden dünyalarını karartan zihniyetle HDP'li milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bunlar hırsızdır, katildir, tecavüzcüdür. Bunların en başı en tepede sarayda oturuyor, bütün ne kadar suç delili varsa o sarayda saklıdır. O kaçak saray surları ile birlikte yıkılacak. O sarayın saltanatı ve iktidarı yıkılacak. Korkuları bundandır, bu ülkede sabah akşam darbe oluyor. Yalan söylüyorlar, bunlar darbe karşıt filan değil 12 Eylül faşizminin katmerli devamcıları ve mirasçılarıdır" sözleri nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, "Ben o cümlede Cumhurbaşkanı'nın adını geçirmedim. Tabi ki sözlerimin arkasındayım" dedi.

Karahan'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------------------

Ayhan Karahan açıklamalarından görüntü

Kalabalık ve polislerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=====================================

7 yıldır aranıyordu, sonunda yakalandı

ADANA'da hakkında kesinleşmiş 16.5 yıl hapis cezası bulunan ve 17 ayrı suç dosyasından aranan 33 yaşındaki Murat Ekşi, yakalandı.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüı Suç Araştırma ve Önleme Bürosu ekipleri, 2009 yılından bu yana aranan Murat Ekşi'nin, Meydan Mahallesi'nde oturan yakınlarının yanına geldiğini belirledi. Uyuşturucu madde satmak, silahla adam öldürmek, yaralamak ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçlarından 17 ayrı dosyadan arama kararı bulunan Ekşi'yi yakalamak için harekete geçen ekipler, şüphelinin oturduğu sokağı kuşattı. Kesinleşmiş 16.5 yıl hapis cezası da bulunan cezaevi firarisi Ekşi'nin saklandığı eve giren Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 'Teslim ol' çağrısı yaptı. Ekipleri görünce binaların damlarından atlayarak kaçmak isteyen Murat Ekşi, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalandı. Üzerinden ruhsatsız tabanca çıkan Ekşi, ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 2006 yılında Abdulkadir Özmen ile Musa Göçer'in katil zanlısı olarak aranan Murat Ekşi, 16 Haziran 2009'da düzenlenen operasyonda bir polisin başına silah dayayıp rehin almış, ancak bacağından vurularak yakalanmıştı. Kısa süre sonra cezaevinden firar etmişti.

Haber: Fatih KARAÇALI/ADANA, -

=================

Facebook'tan kandırılıp kaçırılan liseli kız bulundu

İZMİR'de, 25 yıl önceki gençlik fotoğraflarıyla Facebook sayfası oluşturan 43 yaşındaki B.Ç.'nin kaçırdığı lise öğrencisi 16 yaşındaki N.N.T., polisin araştırmaları ardından Kütahya'da bulundu. Gözaltına alınan B.Ç.'nin, liseli kızı "Ailen artık seni kabul etmez. Benimle gel" sözleriyle kandırdığı ortaya çıktı.

Bornova'daki bir meslek lisesinin 11'inci sınıf öğrencisi N.N.T.'nin hayatı, kendisini sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden arkadaş olarak ekleyen B.Ç.'nin istediğini kabul etmesiyle adeta kabusa döndü. Liseli kız, 25 yıl önceki gençlik fotoğraflarını sayfasında kullanan B.Ç. ile önce mesajlaştı ardından telefonla görüşmeye başladı. N.N.T. uzun süre mesajlaşıp telefonla görüştüğü B.Ç. ile geçen 25 Ekim'de, ilk kez buluşmaya karar verdi. Arkadaşlarının genç kızın ailesine verdiği bilgiye göre, N.N.T., okul çıkışı kendisini bekleyen B.Ç.'nin fotoğraflarındakinden farklı ve daha yaşlı olduğunu görünce dönmek istedi. Yalanı ortaya çıkan B.Ç., bu kez kolundan tuttuğu talihsiz kızı konuşacaklarını söyleyip uzaklaştırdı, ardından da kaçırdı.

İZMİR'E GETİRİLDİ

Ailesinin şikayeti üzerine polis araştırma yaptı. Kütahya'da süren operasyonlar sırasında B.Ç. yakalandı, ardından N.N.T. bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir'e getirilen N.N.T., ifadesi alındıktan sonra ailesine teslim edilecek. B.Ç. işlemlerin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilecek. Bu arada B.Ç.'nin, gençlik fotoğraflarını kullanıp kandırdığı N.N.T.'yi bir süre parkta oyaladığı, ardından "Ailen artık seni kabul etmez. Benimle gel" sözleriyle kandırıp taksiyle Kütahya'ya götürdüğü ortaya çıktı. Kütahya'da da liseli kızı, annesine ait evin çatı katında gizlediği ifade edildi. N.N.T.'nin ailesi, kızlarına kavuştukları için mutlu olduklarını, onu bağırlarına bastıklarını ifade etti.

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR, -

=============

Bitlis'te 3 DAEŞ'lı tutuklandı

BİTLİS'te terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları belirtilen 4 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, 23 Ekim 2016'da Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu terör örgütü DEAŞ militanı oludları belirtilen N.D., B.T., G.A. ve M.C.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve sorgularını ardından mahkeme çıkartılan 4 kişiden B.T. adli kontrolle serbest bırakılırken, N.D., G.A. ve M.C.K. ise 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Sanıkların adliyeye getirilişleri

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

=====================================

Banka şubesinde boşanma dehşeti: 2 ölü

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde bir süre önce cezaevinden çıkan Nurettin Yürek, boşanmada davası açan ve mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı bulunan eşinin çaycı olarak çalıştığı banka şubesinde bombalı tüfekle dehşet saçtı. Silahla girdiği bankada tartıştığı şube müdürü 32 yaşındaki Recep Taştan'ı vurarak öldüren Yürek, polislerin açtığı ateş sonu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Olay, Deve ilçesi Aşağı Fenese Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce cezaevinden çıkan Nurettin Yürek, boşanma davası açan ve mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı verilen eşi Asiye Yürek'in çaycı olarak çalıştığı banka şubesine geldi. Hakkında runbatsız silah bulundurmak, oto hırsızlığı, hırsızlık ve yağma suçlarından 17 ayrı dosya bulunan Nurettin Yürek, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek banka içerisinde eşini aramaya başladı. Bu sırada gürültü üzerine ne olduğunu öğrenmek için odasından çıkan Şube Müdürü Recep Taştan, Nurettin Yürek'in yanına geldi. Yürek'in eşini aradığını öğrenen Müdür Taştan, "Asiye hanım burada yok" dedi. Bu yanıta sinirlenen öfkeli koca Yürek, eşi Asiye Yürek'i sakladıklarını öne sürdüğü Taştan ile tartıştıştı. Kısa süren tartışmanın ardından Yürek'in pompalı tüfekle ateş açtığı şube müdürü Taştan olay yerinde yaşamını yitirdi. Banka çalışanları panik ve korku yaşarken ihbar üzerine gelen polis ekibi, Yüreke teslim olması için çağrıda bulundu. Ancak banka çalışanlarını tehdit eden Yürek, polisin açtiği ateş sonucu yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yürek, kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaşamını yitiren Recep Taştan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, ayrıca 1 ay önce olayın meydana geldiği banka şubesine atandığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Bankadan genel görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Kırılan banka camı

-Saldırganın olay yerine geldiği otomobil

-Bankadan girip çıkanlar

-30 metre uzaklıktaki emniyet amirliği

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ

===============================================

Karanlık yurt yollarına kız öğrencilerden el fenerli tepki

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrenci, öğrenci yurtlarına giden yolların yeteri kadar aydınlık olmayışına el fenerleri ile tepki gösterdi.

KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 20, saat 19.00 sıralarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü binası önünde toplanarak, üniversitedeki yurtlara giden bazı yolların ve çevresinin yeteri kadar aydınlık olmamasına tepki gösterdi. El fenerlerini yakan, "Kampüslerden kente tacize dur deö, "KYK görevini yapsınö, "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruzö yazılı dövizler taşıyan kız öğrenciler adına konuşan Türkan Yaylacı, yurda giden yolların karanlık oluşu nedeniyle korku yaşadıklarını söyledi. Taleplerinin yerine getirilmemesi halinde yurt yollarında el fenerleriyle nöbet tutarak yolu aydınlatacaklarını belirten Yaylacı, "Yetkililer taleplerimizi yerine getirmez, göz yummaya, kulak kapamaya devam ederse, kadınlar olarak onların yapması gerekeni biz yapacağız. Gerekirse her gün yurt yollarında ellerimizde el fenerleriyle nöbet tutacak, yolumuzu kendimiz aydınlatacağız. Yetkililerin görevini yapmadığı her an onlarca kadın taciz ediliyor, yaşamı tehdit altına giriyor. Gereği derhal yapılsınö dedi.

Konuya ilişkin yaklaşık bin öğrenciden toplanan imzaları KYK Yurt Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini kaydeden ve taleplerinin güvenlik önlemlerinin artırılarak, karanlık yolların ışıklandırılması olduğunu söyleyen grup açıklamanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------------

-Öğrencilerin toplanması

-El fenerlerinden görüntüler

-Yapılan açıklama

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement