Ermenistan Azeri Vatandaşları Serbest Bırakmalı" - Son Dakika
Güncel

Ermenistan Azeri Vatandaşları Serbest Bırakmalı"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: "Ermenistan, anne ve babalarını mezarlarını ziyarete giden 2 Azeri vatandaşı serbest bırakmalıdır"

14.11.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Ermenistan'ın tutuklu bulunan 2 Azeri vatandaşının serbest bırakması gerektiğini bildirdi.

Sertel, yaptığı açıklamada Ermenistan'ın işgal ettiği Kalbacar bölgesindeki anne ve babalarının mezarlarını ziyarete giden 3 Azeri'nin Ermenistan askerleri tarafından alıkonulduğunu, aralarında bulunan Hasan Hasanov'un katledildiğini, Dilgem Asgarov ile Şahbaz Quliyev ise tutuklandığını ve üç aydır tutulduklarını hatırlattı.

Anne ve babalarının mezarlarını ziyaret edenlerin tutuklanmasına hiçbir hukukun izin vermeyeceğine dikkati çeken Atilla Sertel, tutuklu Azeri vatandaşlarının serbest bırakılmasının son dönemde gerilen iki ülke ilişkileri açısından da iyi niyet göstergesi olacağını, ortamı yumuşatacağını ifade ederek şu görüşleri aktardı:

" Azerbaycan'daki meslektaşlarımızdan edindiğimiz bilgiler ve tutuklu isimlerin ailelerinden gelen talepler üzerine, gerek kurum olarak gerekse insani olarak bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğdu. Şahsım ve temsil ettiğim Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak biz daima barıştan yanayız. Bunu yurt içi ve yurt dışı tüm platformlarda yüksek sesle dile getiriyoruz. Barışın kaybedeni, savaşın kazananı yoktur anlayışı çerçevesinde hareket ediyoruz. Yaklaşık üç aydır ailelerinden ve sevdiklerinden uzak kalan Dilgem Asgarov ve Şahbaz Quliyev'in bir an önce serbest bırakılmasını istediğimizi belirtirken, kardeş ülke Azerbaycan ve komşumuz Ermenistan arasında çok uzun yıllardır süregelen düşmanlığın da yeni bir savaşa mahal vermeden son bulmasını temenni ediyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenistan Azeri Vatandaşları Serbest Bırakmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement