"Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü" - Son Dakika
Güncel

"Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü"

Sivas'ta, dünyada zulüm gören Müslümanlara destek amacıyla 58 sivil toplum kuruluşu tarafından "Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü" yapıldı.

16.08.2014 22:18  Güncelleme: 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, dünyada zulüm gören Müslümanlara destek amacıyla 58 sivil toplum kuruluşu tarafından "Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü" yapıldı.

Ethembey Parkı yanındaki Çayyurt Çimenli Camisi önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Mevlana Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda grup adına açıklama yapan Muhammed Ali Genç, dünyanın dört bir yanında savaş ve işkencelerin sürdüğünü söyledi.

Filistin, Suriye, Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Afganistan, Myanmar, Kafkasya, Somali, Libya ve daha nice coğrafyada milyonlarca insanın her an ölüm tehdidi altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Genç, şöyle konuştu:

"Dünya siyasetçileri, Filistin'de yaşananlara karşı kör ve sağır kalıyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların ve ülkelerin, katliamlarla ilgili olarak 'İsrail'in savunma hakkı' tabirini kullanmasını asla kabul etmiyoruz. Türkiye ve Katar hükümetleri hariç Ortadoğu ve körfez ülkeleri, Fİlistin'i yalnız bıraktı. Tüm islam ülkeleri, gücünü paradan alan İsrail'le tüm ticari anlaşmalarını bitirmelidir. İsrail'e petrol, petrol ürünleri ve doğalgaz sevkiyatını durdurmalıdır. İsrail'le yapılan uçuşlar iptal edilmeli, hava sahaları İsrail uçaklarına kapatılmalıdır. İsrail ile yapılan bütün stratejik anlaşmalar sona erdirilmelidir."

Genç, Doğu Türkistan'daki Müslümanların da sistematik olarak yıllardır katledildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve bazı partililerin de katıldığı etkinlik, dua edilmesiyle sona erdi.

"Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Mazlumlarla Dayanışma Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement