Milletvekili Zeydan: Polis PKK Mezarlarını Tahrip Etti - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Zeydan: Polis PKK Mezarlarını Tahrip Etti

Milletvekili Zeydan: Polis PKK Mezarlarını Tahrip Etti

Hdp Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova'da polisin mahallelerde yaptığı operasyonlarda PKK mezarlıkları ve Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Halkevi'nin tahrip edildiğini ileri sürdü.

22.08.2015 13:31

Hdp Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova'da polisin mahallelerde yaptığı operasyonlarda PKK mezarlıkları ve Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Halkevi'nin tahrip edildiğini ileri sürdü.

Yüksekova İlçesi'nin Orman ve Kışla mahallerinde incelemelerde bulunan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, bu sabahın erken saatlerde polisin hendekleri kapatmak için operasyon yaptığını söyledi. Zeydan operasyonlarda, Yüksekova belediyesine bağlı Halk evi ve PKK'lılara ait mezarlığın da tahrip edildiğini ileri sürerken şöyle dedi:

"Halkımızın en hassas olan değerlerine, mezarlıklarına, şehitliklerine, ölülerine maalesef bu geçici AKP hükümetinin emri ile saldırı yapılmıştır. 7 Haziran'da Türkiye'nin demokratik güçlerinin ortaya koyduğu demokratik iradeyi kabullenmeyen geçici AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı bunun intikamını 7 Haziran'dan beri Türkiye demokrasi güçlerinden Kürt halkından ve Kürt halkının değerlerinden çıkarmaya çalışıyor. Bu İsrail Devleti'nin Filistin halkına uyguladığı daha ağır bir zülümdür. Bugün Saddam Hüseyin'in Kaddafi'nin Beşar Esad'ın kendi halkına uyguladığı zülümden daha ağır bir zülümdür. Onlarda halklarını bombalıyorlardı, onlarda misket bombalarını kullanıyorlardı, onlar da ormanları yakıyorlardı, şehirleri yakıyorlardı. Ama onlar da Hitler de halkın ölülerine zülüm yapmıyorlardı." - Ksekovahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Zeydan: Polis PKK Mezarlarını Tahrip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement