MKP Operasyonuna 13 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

MKP Operasyonuna 13 Tutuklama

MKP Operasyonuna 13 Tutuklama

10 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, yasal dernekler üzerinden faaliyet göstererek yasa dışı MKP terör örgütüne eleman kazandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

17.11.2012 11:42  Güncelleme: 11:39

İzmir'in de aralarında bulunduğu 10 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, yasal dernekler üzerinden faaliyet göstererek yasa dışı MKP (Maoist Komünist Parti) terör örgütüne eleman kazandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 22 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Şüphelilerin büyük illerdeki AVM'lerde, banka ve döviz bürolarında ses getirmek amacıyla soygun yapmak için hazırladığı krokiler ele geçirildi, kamu görevlilerine yönelikte suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bir süreden bu yana yaptıkları araştırmalarda, kurulan yasal dernekler üzerinden yasa dışı MKP (Maoist Komünist Parti) terör örgütüne eleman kazandırıldığını saptadı. MKP üyesi kişilerin takibi ardından faaliyet gösterdikleri dernek de tespit edildi. MKP'ye yönelik İzmir merkezli operasyonda İstanbul, Ankara, Aksaray, Isparta, Tunceli, Elazığ, Antalya, Denizli ve Uşak'ta belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda, aralarında Demokratik Haklar ve Kültür Derneği'nin İzmir Şube Başkanı Şenol Akyıldız'ın bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüphelilerden bir bölümünün terör örgütü PKK içerisinde faaliyet gösteren elemanlarıyla sık sık bağlantı kurarak görüştükleri ve ayrıca eylem hazırlığı yaptıkları da ileri sürüldü.

KROKİLER ELE GEÇTİ

Baskınlarda, şüphelilerle birlikte örgütsel doküman, CD- DVD, örgütsel yayınlar, sim kartlar ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin, büyük illerdeki AVM'lerde, banka ve döviz bürolarında ses getirmek amacıyla soygun yapmak için krokiler de ele geçirildiği ileri sürüldü. Yine Güneydoğu ve Doğu illerinde, Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi gibi kamu görevlilerine yönelik suikastta bulunmak için hazırlık yaptıkları da iddia edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, Tunceli Munzur Dağlarında güvenlik güçleriyle karşılaşınca silahlarıyla teslim olan MKP/Halk Kurtuluş Ordusu örgütünün üyesi 25 kişiyle de bağlantılı hareket ettikleri anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevkedilenlerden, aralarında Şenol Akyıldız'ın da bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı, 9'u serbest bırakıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MKP Operasyonuna 13 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement