Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün Türk Dünyası Vakfı iş birliğiyle geliştirdiği proje kapsamında, telif hakları konusunda beş ülkede çalıştay düzenlenecek.

15.10.2017 15:47

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün Türk Dünyası Vakfı iş birliğiyle geliştirdiği proje kapsamında, telif hakları konusunda beş ülkede çalıştay düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, "Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi" çerçevesindeki çalıştayların ilki 16-17 Ekim'de Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenecek.

Türkiye'nin moderasyonundaki çalıştay, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan Orta Asya ve Balkanlar'daki ülkelerde telif haklarının mevcut durumunu ortaya koymak ve telif hakları sisteminin karşılıklı değerlendirilmesi amacıyla yapılacak.

Katılımcı ülkeler çalıştayda, telif hakları alanında idari yapılanma ve sunulan hizmetler, teklif hakkı sahiplerinin mali ve manevi hakları, telif haklarının toplu hak örgütleri aracılığıyla takibi, telif hakları uyuşmazlıklarındaki hukuki ve cezai yaptırımlar ile fiziki ve dijital korsanlıkla mücadele yöntemlerine ilişkin görüşlerini paylaşacak.

Proje katılımcısı ülkeler arasında telif hakları alanında iş birliğinin geliştirilmesi, mevcut durum ve uygulama örneklerinin paylaşılması için bir platform oluşturulması ile sürdürülebilir bir iletişim ve etkileşim ağının kurulması hedeflenen çalıştayların ardından, ülkelerin telif hakları mevzuatlarına yönelik bilgiler toplanarak sonuç raporları ve veri tabanı oluşturulacak.

Çalıştaya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek'ten yetkililer katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement