21. Uluslararası Ankara Caz Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

21. Uluslararası Ankara Caz Festivali

21. Uluslararası Ankara Caz Festivali

21. Uluslararası Ankara Caz Festivali, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ev sahipliğindeki resepsiyonla başladı.

08.05.2017 22:24

21. Uluslararası Ankara Caz Festivali, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ev sahipliğindeki resepsiyonla başladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin rezidansında düzenlen resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Bass, cazın Amerika'nın dünyaya verdiği en değerli armağanlardan biri olduğunu söyledi.

Cazın bünyesinde barındırdığı mekansal bütünlük sayesinde birçok kültürün ve müzik geleneğinin kendisine yer bulduğunu belirten Bass, "Caz gerçekten sihirli bir şey. Farklı birçok yeteneği bir araya getiriyor ve bu yetenekler sayesinde birçok farklı tarihi sunumlar, karşınıza müzikle beraber gözlerinizde ve kulaklarınızda cereyan ediyor." dedi.

Ella Fitzgerald'ı cazın kraliçesi olarak nitelendiren Büyükelçi Bass, Fitzgerald'ın 100. doğum gününü Ankara'da kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu tarafından festivalin düzenlenmesine katkı veren kurum, kuruluş ve firmaların temsilcilerine plaket verildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Caz Derneğinin Onursal Başkanı olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, Derneğin Kurucu Başkanı Gazeteci Sedat Ergin ve davetlilerin katıldığı resepsiyon, Ece Göksu Band tarafından 100. doğum günü dolayısıyla Ella Fitzgerald şarkılarının seslendirilmesiyle sona erdi.

Caz Derneği tarafından bu yıl 21. düzenlenen Uluslararası Ankara Caz Festivali, 26 Mayıs'a kadar devam edecek. Festival kapsamında Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, İlhan Erşahin İstanbul Sessions, Hakan Başar, Aydın Esen & Randy K, Enrico Rava Quartet ve genç sanatçı Karsu'nun da aralarında yer aldığı sanatçı ve gruplar sahne alacak.

ATO Congresium, MEB Şura Salonu, Türk Japon Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü gibi farklı mekanlardaki programlarla devam edecek festivale, "Çocuklarla Caz Atölyesi", "Kahvaltıda Caz" ile "İş Hayatı ve Caz Atölyesi" gibi etkinlikler de renk katacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement