Özbekistan'da Uluslararası Turizm Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Özbekistan'da Uluslararası Turizm Fuarı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Tatil Dünyası-2016" 4. Uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Türk şirketlerinin stantlarına Özbek vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

19.04.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Tatil Dünyası-2016" 4. Uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Türk şirketlerinin stantlarına Özbek vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Fuarda Türkiye'den, Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra, Türk Hava Yolları, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve bazı Türk turizm şirketleri stant açtı.

Fuar ziyaretçileri de Türkiye'nin tanıtıldığı stantlara büyük ilgi gösterdi. Türk yetkililer, açtıkları stantlarda ziyaretçileri karşılayarak çeşitli Türk tatlıları ikram etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca açılan stantlara da ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, Özbek vatandaşlar Türkiye'de tatil yapma imkanları hakkında bilgi aldı.

Özbek Turizm Birliği Başkanı Farruh Rizayev, Türkiye standını ziyaret ederek, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul ile bir süre sohbet etti.

"Büyük İpek Yolu'nun Tadı"

Fuar çerçevesinde, ayrıca "Büyük İpek Yolu'nun Tadı" konulu mutfak festivali de düzenlendi. Festival çerçevesinde, ülkenin çeşitli yörelerinde hazırlanan Özbek pilavı çeşitleri sergilenirken, ziyaretçiler de bu yemeklerin tadına bakma fırsatı buldu.

Turizm Fuarı çerçevesinde, ayrıca Özbekistan'da sağlık turizminin durumu ve geliştirme imkanları konulu yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

2013 yılından bu yana düzenlenen "Tatil Dünyası-2016" 4. Uluslararası Turizm Fuarı üç gün sürecek.

Özbek Turizm Birliği tarafından düzenlenen fuara Türkiye'nin yanı sıra aralarında Malezya, Tayland, Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan, Singapur, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ukrayna bulunduğu 20'ye yakın ülkeden 200 turizm şirketi ve acentesi katılıyor.

Son yıllarda kültür ve sağlık turizmine önem veren Özbekistan, 1993 yılında Dünya Turizm Örgütü'ne üye olmuştu. Ülkenin tarihi Semerkant, Buhara, Hive ve Şehrisebz şehirleri UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özbekistan'da Uluslararası Turizm Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement