AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (5) “Biz Ankara'da oturup darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onlara sarılanlardan değiliz, farkımız budur. Biz bu milletin ek...

19.11.2013 15:19

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ankara'da oturup darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onlara sarılanlardan değiliz, farkımız budur. Biz bu milletin ekmeğini, ekonomisini büyüttüğümüz kadar Allah'a hamdolsun, itibarını da büyütüyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tekirdağ'dan gelen partililerin "Tekirdağ seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaları üzerine, "30 Mart akşamı sizinle daha farklı gurur duyacağız inşallah" dedi.

"Bunlara şunu sormak lazım. Siz Urumçi'yi bilir misiniz? Siz 'u bilir misiniz? Oregon'u, Belh'i, Harhar'ı, Kocabük köyünü bilir misiniz?" diye soran Erdoğan, tarihi 30 yıl önce başlayanların, vakıf anlayışının ne olduğunu bilemeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, "Ama bizim tarih tasavvurumuz çok eski. Biz vakfı, vakıf medeniyetini çok iyi biliriz. 11 yılda Türkiye içinde 4 bini aşkın vakıf eserini bulduk, onardık, hayata dönüştürdük ve halkımıza sunduk. Sadece halkımıza değil insanlığa sunduk. Çünkü bunlar insanlığın ortak malıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Fatih Camisi'nden Süleymaniye'ye, Bitlis Rahva Hanı'ndan Erzurum Çifte Minareli Medrese 'ye kadar 4 bine yakın eseri restore ettiklerini ifade ederek, "Bu arada biliyorsunuz, Almanların Goethe Enstitüsü var. Bakıyorsunuz öbür tarafta İspanyolların Sokrates Enstitüsü var. Bunlar yaygın. Biz bunların karşısında Yunus Emre Enstitüsü'nü kurduk. Şu anda dünyaya yayılıyoruz. 27 farklı ülkede 15 bin civarında öğrenciye biz bu enstitü vasıtasıyla Türkçe öğretiyoruz. 4 yıl içinde 25 ülkede 32 merkez kurduk. Gelecek sene bu sayı 40'a ulaşacak" diye konuştu.

"Birilerinin şehitlerle tek ilgisi şehit cenazelerini istismar etmektir" diyen Erdoğan, "Biz ise şehit gelmemesi için adeta çırpınıyor; şehitlerimize, ailelerine istiyoruz ki kutsal bir emanet bırakalım ve kutsal bir emanet gibi de biz onlara bakıyoruz. Şehitliklerimizi bulup, hürmetimizin bir ifadesi olarak oraları anıtlaştırıyoruz. İster Türkiye'de olsun, isterse yurtdışında olsun. Bunlara sorun; 'Myanmar'da bizim bir şehitliğimiz var mı?' İnanın, ne CHP'si ne MHP'si ne diğerleri bilmezler. Ama biz ta Myanmar'da şehitliğimizi bulduk" sözlerini sarf etti.

"Bu Myanmar şehitliğinin eski hali" diyerek bir fotoğrafı gösteren Erdoğan, "Birinci Dünya Savaşı'nda oraya esirlerimiz götürüldü ve orada şehit oldular. 3 bine yakın şehidimiz orada yatıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla gittik, Burma hükümetiyle görüştük, şehitlikleri tespit ettik, proje hazırladık ve bu yılın Şubat ayında şehitlik anıtının inşasına başladık" dedi. Erdoğan, "Bittiği anda projenin alacağı şekil bu" diyerek bir resim daha gösterdi.

-"150 ülkeden 4 bin öğrenciye  burs veriyoruz"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hindistan dahil yurt dışındaki 21 Türk şehitliğine bakım ve onarım için herhangi bir aksamaya fırsat vermeden yaklaşık 2,5 milyon lira gönderdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Sarıkamış'ta şimdi 12 milyon liralık bir yatırımla şehitlik yapıyor. Tabi bu söylediğim sadece şehitlikle alakalıydı. Şimdi Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına bu şehitliği inşallah bitirmiş olarak gireceğiz. Edirne Tabyalarını aynı şekilde yeniden düzenliyor, orayı da müze haline getiriyoruz. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Kore, Kıbrıs, Çanakkale ve Kars şehitlerimizin yakınlarını buluyor ve onları da şehitliklere ziyarete götürüyoruz. Ahıska Türklerine biz sahip çıkıyoruz. Biz, bu arada Urumçi'ye giden ilk Türk Cumhuriyeti Başbakanı olduk. Kırım Tatarlarının elini tutan biz olduk.

2003'ten bu yana sadece 5 Türk cumhuriyetinden gelen burslu öğrenci sayısı 5 bin 221. Dünya genelinde Türkiye'de eğitim bursu alan öğrenci sayısı 2002'de bin 344. Bu yıl 150 ülkeden 4 bin öğrenciye Türkiye'de burs veriyor, ülkemizde okutuyoruz. Bu liste uzayıp gider. Biz Ankara'da oturup darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onlara sarılanlardan değiliz, farkımız budur. Biz bu milletin ekmeğini, ekonomisini büyüttüğümüz kadar Allah'a hamdolsun, itibarını da büyütüyoruz.

Zagreb'den Saraybosna'ya, Belgrad'dan Üsküp'e, Beyrut'tan Erbil'e, Bağdat'tan İslamabad'a, Melbourne'dan New York'a kadar her yerde Türkiye var, her yerde Türkiye konuşuluyor, her yerde Türkiye'nin itibarı artıyor. Bizim milliyetçiliğimizi ve millet sevgimizi eserlerimiz anlatıyor. Bizi ağır ifadelerle itham edenlerin milliyetçiliğini acaba ne anlatıyor. Hangi vizyona sahipler, hangi tasavvura sahipler, milliyetçilik adına birlik, kardeşlik adına, güçlü Türkiye adına bugüne kadar ortaya hangi eseri koydular? Burada tekrar ediyorum:  CHP, MHP sabah akşam onlar andımızı okurken biz Marmaray'ı açtık. Biz Batı'da Kızılderili kabilelerine, Doğu'da şehitliklerimize el uzatıyoruz. İşte 15 günlük Marmaray'da o açılıştan sonra 15 gün ortalama günlük kullananların sayısı 300 bin kişiydi. Bu farklı bir şey... Bu artı bir şey, bununla anılacaksınız."

- "Türküm, doğruyum, çalışkanım" demek yetmiyor"

Başbakan Erdoğan, "Türküm, doğruyum, çalışkanım" demenin yetmediğini belirterek, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. CHP, MHP, onlarla birlikte BDP, 'küçük olsun ama benim olsun' deyip içlerine kapanırken; biz Edirne'den Van'a, Urumçi'den Saraybosna'ya barışı kucaklıyoruz. Milletim bize inansın, bize güvensin" dedi.

Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan genç partililere, "Gençler, biz şehitlerimizin izindeyiz. O izden asla ayrılmayacağız. Türkiye'nin zararına olan hiçbir işin içerisinde bizi göremezsiniz. 11 yıl boyunca Türkiye'nin aleyhine, zararına hiçbir çabanın içinde bizi görmediniz. Allah'ın izniyle bundan sonra da görmeyeceksiniz" şeklinde seslendi.

Perşembe günü Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg şehrine 2 günlük resmi ziyaret yapacağını belirten Erdoğan, "Sayın Putin ile birlikte orada Türkiye-Rusya üst düzey işbirliği konsey toplantısını yapacağız. İkili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz ve bölgesel sorunları değerlendirme imkanımız olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, hafta sonu Trabzon'a gideceklerini ifade ederek, "Birinci gün Trabzon'da toplu açılış törenlerini yapacağız. Ertesi gün, Trabzon'un hem batısı hem doğusunda 3-4 ilçemizi ziyaret edeceğim, orada da yine açılışlarımız olacak. Aynı zamanda Akyazı'daki Trabzon Stadı'nın temel atmasını... Çünkü çok uzun zamandır dolgu oldu, şimdi temel atmasını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart seçimleri için aday belirleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, şu an itibariyle 81 ildeki temayül yoklamalarını tamamladıklarını söyledi. Erdoğan, "Temayül yoklamaları eğer bizleri tatmin etmiyorsa, oralarda yoğun bir şekilde kamuoyu araştırmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Anketler neticesinde teşkilatımızın ve şehirlerdeki kanaat önderlerinin tavsiyelerini de almak suretiyle adaylarımızı belirlemeye başladık. Kısa süre içinde kademe kademe tüm adaylarımızı duyuracak, büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren aday açıklamalarına başlayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, küçük bir çocuk, "Recep Tayyip Erdoğan" diyerek sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, çocuğa el salladı.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement