Emekliye Seyyanen 100 Lira Zam Tasarısı Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

Emekliye Seyyanen 100 Lira Zam Tasarısı Genel Kurul'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelir dolar bazında 3 kat arttı, 1 doların altında geliri olan nüfus sıfırlandı" dedi.

25.12.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  "AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelir dolar bazında 3 kat arttı, 1 doların altında geliri olan nüfus sıfırlandı" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ocak ayından itibaren 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan  Bakan Tüfenkci, Sarp Sınır Kapısı'ndaki sorunları yerinde tespit etmek için bazı milletvekilleriyle  bölgeye gittiğini belirtti.

Gürcistan Maliye Bakanı ile görüştüğünü anlatan Tüfenkci, "Muratlı Kapısı'nın açılması noktasında karşılıklı olarak anlaşmaya varıldı, açılması noktasında çaba gösterilmesi her iki ülke tarafından tekrar teyit edildi. Sarp Sınır Kapısı'nın yeniden yapılması noktasındaki projemiz bitmişti, ne zaman tamamlanacağını arkadaşlarımız yerinde tespit etti, değerlendirmemiz sürüyor, bunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Tüfenkci, AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelirin dolar bazında 3 kat arttığını, yoksulluğun azaldığını, 1 doların altında geliri olan nüfusun sıfırlandığını, bunu da sosyal politikalarla AK Parti'nin başardığını kaydetti.

"Gülüşmeleri esefle kınıyorum"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da eline aldığı sigara paketini göstererek, " Kızılay'da bu kaçak sigara satılıyor" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, günlerdir Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit, Sur'da, insanlığa karşı yaşanan suçları konuştuklarını belirtti.

Baluken, buradaki halkın öz yönetim istediğini savunarak, bunun korkulacak bir şey olmadığını, dünyanın her tarafında uygulanan bir modelden bahsettiklerini vurguladı.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan'ın, Mevlid Kandili'nde Müslümanların kandilini kutlayıp, "Peygamberimiz" ifadesini kullanırken, CHP sıralarındaki gülüşmeleri esefle kınadığını bildirdi.

Kavcıoğlu, "CHP'nin 6 okundan laiklik kalmıştı. O gün ondan da kurtuldunuz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de sataşma gerekçesiyle söz alarak Kavcıoğlu'na yanıt verdi.

Gök, Mevlid Kandili'nde daha kimse konuşmadan kendisinin kutlama yaptığını anımsattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Emekliye Seyyanen 100 Lira Zam Tasarısı Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement