29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası - Son Dakika
Yerel

29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası

29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

28.01.2011 12:31

29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 2 gün sürecek turnuvanın tanıtım toplantısı, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Yönetim Kurulu Üyesi Lorika Maria Yakşi, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ayyıldız ile Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcıları Adnan Kuzu ve Şükrü Terzioğlu'nun katılımlarıyla WOW Otel'de gerçekleştirildi.

İran, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Estonya, Ukrayna, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Belarus, Cezayir, Kazakistan, Tacikistan ve Türkiye'nin yer alacağı turnuvada, 65'i Türk, 200'ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği belirtildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, 29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'na katılan ülkelerin gücüne dikkat çekerken, 27 Mart-6 Nisan tarihleri arasında Almanya'da yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası öncesi grekoromen stildeki sporcularının son durumlarını görme imkanı bulacaklarını kaydetti.

Öte yandan, 2011 Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nın 12-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olmasına değinen Bak, '2012 Londra Olimpiyatları için en önemli baraj şampiyonası niteliğindeki bu organizasyona büyük önem vermekteyiz. Ev sahibi ülke olma avantajını kullanmaya çalışacağız. Kendi ülkemizde hem grekoromen, hem serbest, hem bayan kategorilerinde başarılara imza atacağımıza inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

- PROGRAM-

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenecek 29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nın ilk gününde 55, 66, 84 ve 120 kilolarda, ikinci gününde ise 60, 74 ve 96 kilolarda müsabakalar yapılacak.

İlk gün müsabakalarında saat 13.00'te elemeler başlarken, bronz madalya ile final müsabakaları ise saat 17.30'da start alacak. İkinci günde elemelerin saat 13.00'te, madalya müsabakalarının ise saat 15.00'te başlayacağı bildirildi.

(MFD-ÇET-SÇ) - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement