Aydın'da Yağışın Neden Olduğu Zarar Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yağışın Neden Olduğu Zarar Meclis Gündemine Taşıdı

Aydın\'da Yağışın Neden Olduğu Zarar Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aralık ayındaki aşırı yağışlardan zarar gören Aydın çiftçisinin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

21.01.2015 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aralık ayındaki aşırı yağışlardan zarar gören Aydın çiftçisinin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Bülent Tezcan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; "Her yıl özellikle doğal afetler nedeniyle çiftçilerimiz çok ciddi, büyük zararlarla karşı karşıya kalmakta; bunu hepimiz biliyoruz. Daha bu yılsonunda Aydın'da, özellikle aşırı yağışlardan kaynaklı, Söke, Germencik, İncirliova, Koçarlı gibi Menderes Ovası'ndaki birçok çiftçimiz ciddi ve önemli ölçüde zarar gördü. Bu, sadece Aydın'a mahsus değil. Son dönemdeki aşırı yağış, kar veya don gibi doğal afetler nedeniyle Muğla'da, Antalya'da, Edirne'de, Manisa'da, Sakarya'da ve birçok bölgemizde çiftçiler ciddi ve önemli ölçüde zararla karşı karşıya kalıyorlar. 2090 sayılı yasa; 'Çiftçiler doğal afet nedeniyle zarar görürlerse mal varlıklarının yüzde 40'ını kaybetmeleri halinde bunlara yardım yapılır, bu tazmin edilir' diyor. Bu kanun çiftçilerin mağduriyetini önlemeye yetmiyor. Bu nedenle 2090 sayılı Yasa'da değişiklik teklifi yapıyoruz. Zaten tarımda yaşanan sıkıntı nedeniyle yaptığı masrafın karşılığını alamayan çiftçi, bir de mahsulün bu şekliyle zarar görmesi halinde hiçbir zaman tazminat alamamakla karşı karşıya. Onun için diyoruz ki mahsulünün yüzde 40'ı zarara uğramışsa bunlara da afet kapsamında tazminat ödensin ve aşırı yağışlardan kaynaklanan bu zararları tazminat kapsamına alalım" dedi.

"ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZE KARŞI HEPİMİZ SORUMLUYUZ"

Türk çiftçisinin yıllardır afetlerle ilgili bu sıkıntısını ifade ettiğine işaret eden Tezcan, "Çiftçimiz dört gözle 'Devlet görevlileri gelsin, zararımızı hesap etsin belki yaramıza merhem olur' diye bekliyor ama ne yazık ki bu konuda yaraya merhem olacak bir adım atılmıyor. Onun için bu kanun teklifini 37'nci maddeye göre indirdik. Milletvekili olarak hepiniz bulunduğu bölgede size oy verip Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderen çiftçi kardeşlerimize karşı sorumlusunuz, hepimiz sorumluyuz. O yüzden, gelin, bu kanunu birlikte görüşelim ve tazminatla ilgili yıllardan bu yana devam eden bu problemi çözelim" diye konuştu.

Tezcan'ın Afet Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi oy çokluğuyla reddedildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yağışın Neden Olduğu Zarar Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement