Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Geçtiğimiz yüzyılda tarihten silinmek istenen bir milletin var olma mücadelesini kazandıktan sonra emperyalizme verdiği en önemli cevap, Cumhuriyet'tir"

28.10.2014 13:15

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Geçtiğimiz yüzyılda tarihten silinmek istenen bir milletin var olma mücadelesini kazandıktan sonra emperyalizme verdiği en önemli cevap, Cumhuriyet'tir" dedi.

Binali Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Cumhuriyet'in 91. yılını kutlamanın, onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, Türk Milletinin bir olma ve sonsuza kadar birlik içinde yaşama iradesinin, en güzel ifadesidir. Cumhuriyet, varlığımızın ve dirliğimizin teminatıdır. Geçtiğimiz yüzyılda tarihten silinmek istenen bir milletin var olma mücadelesini kazandıktan sonra emperyalizme verdiği en önemli cevap, Cumhuriyet'tir. Bu sebeple dünyadaki birçok millete de örnek olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin tacı, gelecek umudu ve dünya tarihine vurduğu mührüdür."

Tüm zorluk ve sıkıntılara karşı, inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan zaferin, cumhuriyet rejimini armağan ettiğini ifade eden Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili olma gururunu ve hizmet etme onurunu yaşadığım İzmirli hemşehrilerimin de Cumhuriyet coşkusunu özel olarak kutluyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement