Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından İzmir 2. bölgeden milletvekili adaylığı iptal edilen Atila Sertel, partisinin başarısı için çalışacağını belirtti.

20.04.2015 13:23

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından İzmir 2. bölgeden milletvekili adaylığı iptal edilen Atila Sertel, partisinin başarısı için çalışacağını belirtti.

Atila Sertel, yazılı açıklamasında, ön seçimin ardından Çiğli'den iki CHP üyesinin itirazının, İl Seçim Kurulu ve YSK tarafından reddedildiğini ve mazbatasını aldığını ancak son gün başka partilinin itirazı sonucu adaylığının YSK tarafından düşürüldüğünü aktardı.

Basın İlan Kurumu genel kuruluna, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen ve Anadolu'daki cemiyetlerin haklarının görüşüleceği için katıldığını öne süren Sertel, "Genel kurula katılmam, beni kamu görevlisi yapmaz. Bu durum hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruyu yapıyorum. Hakkımızı arayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Sertel, sosyal medyada adı üzerinden CHP'nin kurumsal kimliğine zarar vermek isteyenler olabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP'nin iktidar yürüyüşünde, sade bir nefer olarak da üzerime düşen görevi yapacağım. İl başkanımızın, ilçe başkanlarımızın şahsıma vereceği her türlü görevi yapmaya ve partimin başarısı için çalışmaya hazırım. Önemli olan, milletvekili olmak değil. Önemli olan, Türkiye'de demokrasinin işlemesi, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve ülkemizde ezilenlerin yüzünün güldüğü CHP iktidarının kurulmasıdır."

YSK, milletvekili geçici aday listesinde İzmir 2. bölgeden CHP 6. sıra adayı olarak yer alan Atila Sertel'in adaylığını, "Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu düşürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement