Lice'de Yaşanan Olaylar - Son Dakika
Yerel

Lice'de Yaşanan Olaylar

Lice\'de Yaşanan Olaylar

Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonu, Adıyaman'da protesto edildi.

11.06.2014 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı ilçesinde Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi, protesto edildi.

Gölbaşı Ülkü Ocaklarının organize ettiği etkinliğe sivil toplum örgütleri destek verdi.

Çarşı merkezinde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak Gölbaşı 75.Yıl Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Yanık, şunları kaydetti:

"Bizler Türk milleti olarak sağcısı, solcusu, Alevisi, Sunnisi, Kürdü, Türkü, Türk milletine ve milli manevi değerlerine bağlı büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu son Türk devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ne Türklüğe ve Türk bayrağına düşman olan emperyalistler, yerli işbirlikçiler, iktidar sahipleri ve vatan hainlerince açılım adı altında ve her suretle kendilerine haklı bahaneler uydurarak Müslümanlara, Türklüğe, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e en son olarak Türk milletinin Türk devletinin onur, namus, şeref ve haysiyetinin nişanı, şehitlerimizin al kanı ile çizilen Türk bayrağının indirilmesine kadar uzanan alçakça saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz."

Bayrağa uzanan elin kırılması gerektiğini savunan Yanık, Türkiye Cumhuriyeti'ni idare edenlerin gereğini yapması gerektiğini, bunu yapamıyorlarsa da istifa etmeleri gerektiğini öne sürdü.

Bu süreçte devletin otoritesini hissettirmesi gerektiğini dile getiren Yanık, "Bu süreç böyle devam ederse ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş demektir. Bu sürece son verilmesi ve devletimiz otoritesini hissettirmelidir. Değerli arkadaşlarım bizlerle beraber olan sivil toplum kuruluşları bu alana gelerek yüreğini ortaya koyanlar, vatan sevdalısı arkadaşlarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Yaşanan Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement