Bahçeşehir Üniversitesi Washıngton Kampüsü Açıldı - Son Dakika
Dünya

Bahçeşehir Üniversitesi Washıngton Kampüsü Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi Washıngton Kampüsü Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) yeni kampüsünü Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de açtı Barbaros Sayılgan Bildiriyor.

18.05.2013 09:31

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) yeni kampüsünü Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de açtı Barbaros Sayılgan Bildiriyor.Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) yeni kampüsünü Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de açtı. Beyaz Saray'a komşu olan Bahçeşehir Üniversitesi, Washington kampüsünde hem Türkiye'den hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere global bir eğitim olanağı sağlayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Washington kampüsünün açılısına çok sayıda işadamı, akademisyen ve siyasetçinin katıldığı törende mütevveli heyeti başkanı Enver Yücel amacımız " Bahçeşehir Üniversitesi'nin engelleri olmayacak, bütün dünya kampüsümüz olacak." dedi. AB'den sorumlu devlet bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış'ın da katıldığı törende, işadamları Ali Sabancı, Zülküf Ceylan, Zeynel Abidin Erdem, Tüsiad Başkanı Muharrem Yılmaz, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanısıra, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler temsilcisi ve Unesco iyi niyet elçisi Esther Coopersmith, Demokrat parti kongre üyesi Virginia Foxx, ABD'nin Eski Ankara büyükelçisi James Geofrey, ABD Eğitim Bakanı Müsteşarı Maureen McLaughlin, Unesco Başkanı İrina Bokova'yı temsilen Unesco New York ofis direktörü Philippe Kridelka'da katıldı.

EGEMEN BAĞIŞ ' WASHINGTON'DA YENİ MİSYON BİNASI AÇIYORUZ"-

Açılışta bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Bugün biz burada sadece Bahçeşehir Üniversitesinin Türkiye'nin göz bebeği eğitim kurumlarından birinin bir temsilciliğinin bir kampüsünü açmakla kalmıyoruz. Aslında Türkiye'nin yeni bir misyon binasını, Türkiye'nin Washington'daki yeni merkezlerinin bir tanesinin daha açılışını gerçekleştiriyoruz" diyen Bağış sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bina sadece Bahçeşehir Üniversitesiyle değil buradaki farklı kurumlarımızın, derneklerimizin, vakıflarımızın ortak çalışacağı yepyeni bir Türk merkezi haline geldi. Sayın başbakanımızı ve hükümeti temsilen bu açılışta bulunmaktan gerçekten çok büyük onur duyuyorum."

ENVER YÜCEL " ÖNCÜ OLMAYI HEDEFLİYORUZ '-

Washington DC açılışına ilişkin konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel "Ülkemiz ve dünya için hepimiz üzerimize düşen ne varsa yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Biz de Bahçeşehir Üniversitesi olarak dünya yüksek öğretimindeki paradigma değişiminikavrayarak bu alanda öncü olmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin artık tüm kurum ve kuruluşları ile özgüveni tam. Biz de üniversite olarak bu güvenin bir örneğiyiz" dedi.

Global bakış açısından yoksun kurum ve kuruluşların yarınının olmayacağını vurgulayan Enver Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün öğrencilerimize Berlin, Silikon Vadisi, Toronto, Hong Kong ve nihayet Washington DC'dekikampüslerimizde birer dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz. Global bakış açısından yoksun kurum ya da kişilerin yarınının olmayacağınıdüşünüyoruz. Bu nedenle de tek bir merkezden bilgi aktarmak yerine öğrencilerimize farklı bölgelerde, farklı ülkelerde gözlem ve deneyim şansı tanıyoruz."

Bahçeşehir Üniversitesi Washington kampüsünün açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın bilim ve teknoloji başta olmak üzere pek çok alanda sınırların kalktığına işaret ederek kurumlar ve ülkeler arasında kalıcı köprüler kurulması gerektiğini vurguladı.

Yalçın, "Küreselleşme süreci üniversite öğrencilerinin ulusal sınırların dışında, dünyanın herhangi bir noktasında çalışabilecek donanıma sahip birer dünya vatandaşı olarak yetişmelerini zorunlu kılmakta. Bu nedenle yükseköğretimde uluslararası açılımlar kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bilinçle Bahçeşehir Üniversitesi ailesine yeni bir üye katıyoruz. Washington DC yerleşkemiz öğrencilerimize Amerikan kültürünü yakından tanıma, İngilizceyi yerinde ve yaşayarak öğrenmenin yanı sıra, çeşitli alanlarda eğitim alma imkanı da sağlayacak" dedi.

1998 yılında kurulan Bahçeşehir Üniversitesi'nin bugün Berlin, Toronto, Hong Kong, Silikon Vadisi, Boston ve Washington DC'de kendi kampus ve akademik merkezleri bulunuyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bahçeşehir Üniversitesi Washıngton Kampüsü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement