Bir Zamanlar Hollywood'da: Quentin Tarantino'nun en iyi filmi mi? - Son Dakika
Dünya
BBC

Bir Zamanlar Hollywood'da: Quentin Tarantino'nun en iyi filmi mi?

Quentin Tarantino'nun 9. filmi Bir Zamanlar Hollywood'da, ABD'den sonra İngiltere'de de gösterime girdi.

16.08.2019 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı yönetmen Quentin Tarantino'nun 9. filmi "Once Upon a Time in Hollywood" (Bir Zamanlar Hollywood'da), ABD'den sonra İngiltere'de de gösterime girdi. Türkiye'de ise 23 Ağustos'ta gösterime girecek.

Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt'in başrolünde olduğu film, "1969 yılının Hollywood'una bir saygı duruşu" olarak değerlendiriliyor.

Filmin diğer oyuncuları ise Margot Robbie, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry, Margaret Qualley ve Al Pacino.

Başta Charles Manson'ın cinayetleri olmak üzere, olaylar ve dönemin film yıldızları da, bir Tarantino kurgusu içinde beyaz perdeye taşınıyor.

İngiliz Guardian gazetesinin film eleştirmeni Peter Bradshaw, Bir Zamanlar Hollywood'da için "tam anlamıyla deli, sorumsuz ama aynı zamanda da mükemmel" yorumunda bulundu. Bradshaw filem 5 yıldız verdi.

Financial Times'ın film eleştirmeni Nigel Andrews'ın yorumu ise "Tarantino'nun Pulp Fiction'dan bu yana en iyi ve en cesur yapımı" oldu.

Ancak iki eleştirmenin aksine Independent'tan Clémence Michallon, film için "erkek bakış açısıyla yapılmış" ve "kadın karakterlere yönelik hakaret içeren aşırı sıkıcı bir film" yorumunu yaptı.

2 saat 45 dakikalık süren "Bir Zamanlar Hollywood'da" ile ilgili diğer detayları derledik.

DiCaprio ve Pitt ortaklığı

Leonardo DiCaprio filmde Rick Dalton adlı alkolik bir kovboy filmleri aktörünü canlandırıyor. Onun en iyi arkadaşı ve dublörü olan Cliff Boon'u ise Brad Pitt...

DiCaprio-Pitt ortaklığı, Pulp Fiction'daki John Travolta -Samuel L. Jackson'dan bu yana yönetmenin "en iyi ikilisi" olarak değerlendiriliyor.

BBC'den Alex Taylor da beyaz perdedeki bu ortaklığı, Robert Redford-Paul Newman ikilisi ile karşılaştırıyor.

1969 yılı Hollywood'u

Film, 60'ların sonlarında Amerika'daki eğlence dünyasına hakim olan moda, müzik ile iç içe ilerliyor.

Dönemin birçok ünlü ismi ve aktörü de senaryonun merkezinde yer alıyor.

Tarikat lideri Charles Manson'un bir grup müridi ile birlikte ünlü yönetmen Roman Polanski'nin evini basarak eşi Sharon Tate dahil 9 kişiyi öldürmesi de filmin merkezindeki olaylardan biri.

Ancak tahminlerin aksine film, bu katliam ekseninde ilerlemiyor.

Filmin finali

BBC'den Ali Plumb'a konuşan Quentin Tarantino, "yaptığı işle ilgili en iyi şeyin ne olduğu" sorusuna Bir Zamanlar Hollywood'da filmine atıfla yanıt verdi, bu yapımın kafasındaki bir fikri nasıl hayata geçirdiğinin en iyi örneği olduğunu söyledi.

Tarantino, filmin son sahnesinin "5 yıldır aklında olduğunu" ve sonunda onu karşısında görebilmiş olmanın kendisini "inanılmaz sevindirdiğini" söyledi.

Peki bu çok konuşulan finalde neler oluyor?

Spoiler vermeden söylenebilecek tek şey, Tarantino'nun, Hollywood'un "masumiyetini kaybettiği dönemi" kendine göre yorumlayarak tekrar popüler kültüre armağan etmesi olabilir.

Çıplak ayaklar ve Tarantino

Ünlü yönetmeni yakından takip edenler, Tarantino'nun filmlerinde çıplak ayakların belirgin olduğunu biliyor.

Bu, ayak fetişizmi ya da belki de onu yakından tanıyanların bildiği şaka yollu bir atıf da olabilir.

Quentin Tarantino'nun 9. filminde, zamanın ruhuna da uygun olarak, hatırı sayılır sayıda çıplak ayak dikkat çekiyor.

Ünlü yönetmenin bu ilgisinin sebebi ise gizemini koruyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Bir Zamanlar Hollywood'da: Quentin Tarantino'nun en iyi filmi mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

BBC

Advertisement