Fransa'da Paris Katliamı Şüphelilerine Yönelik Operasyon! - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Paris Katliamı Şüphelilerine Yönelik Operasyon!

Fransız polisi, Paris saldırılarına doğrudan katıldığı düşünülen zanlıların evine operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada bir canlı bomba kendini patlattı! 2 ölü, 7 gözaltı var.

18.11.2015 07:18  Güncelleme: 13:12

Paris katliamı şüphelilerini arama çalışmaları son hızıyla sürerken, Fransa polisi, kentin kuzeyindeki Saint Denis kasabasında bir adrese şafak baskını düzenledi. Abluka altına alınan apartmanda intihar bombacısı bir kadın kendini patlattı. Bir kişi ise keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü. Operasyonda 5 polis yaralanırken, bölge valisi hiçbir sivilin yaralanmadığını söyledi. Polis kaynakları, 7 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, bu kişilerin kimliklerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, operasyonun sona erdiğini açıkladı. Olağanüstü hal kapsamında yeni baskınların da olabileceğini kaydetti.

Özel kuvvetler ekiplerinin hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu sanılan Abdelhamid Abaaoud olduğu ifade edilirken, Belçikalı şüphelinin yakalananlar arasında olup olmadığı bilinmiyor.

Özel harekat ekiplerinin yavaş yavaş ayrıldığının gözlendiği operasyon bölgesinde daha ziyade ambulans ve itfaiye araçlarının bekliyor.

"TERÖRİST OLDUKLARINI BİLMİYORDUM"

Operasyonda tutuklanan ve dairenin sahibi olduğu anlaşılan bir kişi, polis tarafından kelepçelenirken AFP'ye konuştu. Dairesini Belçika'dan gelen iki kişiye bir arkadaşına iyilik olsun diye kiraladığını söyleyen adam, "Terörist olduklarını bilmiyordum" dedi.

Adamın gözaltına alınan kadın arkadaşı da geçen hafta o evde kaldığını ve evin kurallara uygun olayan bir şekilde insanlara kiralandığını söyledi.

SİLAH VE PATLAMA SESLERİ DUYULDU

TSİ ile sabah 05:25'te başlayan operasyonun üç intihar bombacısının kendini patlattığı Stade de France'ın yakınlarında gerçekleştirildiği bildirildi.

5 POLİS YARALI

Çatışma esnasında bölgede yoğun silah ve patlama sesleri duyulurken, 5 polis memurunun yaralandığı açıklandı.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU: BÜYÜK BİR PATLAMAYLA BAŞLADI

Associated Press'e bilgi veren bölge sakinleri, operasyon sırasında silah ve patlama sesleri duyduklarını söyledi. 21 yaşındaki Amin Guizanı, "El bombaları vardı. Başlıyor ve duruyordu. Kalaşnikoflar... Tekrar başlıyordu" dedi. 26 yaşındaki bağımsız gazeteci Baptiste Marie ise "Büyük bir patlamayla başladı. Sonra ikinci patlama oldu. Sonra iki tane daha. Bir saat boyunca silahlar sesleri geldi" diye konuştu.

Terör polisi, Saint Denis'de operasyon düzenlediği bölgenin yakınlarında tehlikeli olabilecek yerlerdeki vatandaşları evlerinden tahliye etti.

YETKİLİLER UYARDI: SAKIN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Fransa polisi, güvenlik kamerası kayıtlarına dayanarak, Paris saldırılarında 9'uncu bir saldırgan olabileceğini açıklamıştı.

Associated Press'in haberine göre; yetkililer, Saint Denis sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarsında bulundu.

Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulduğunu ve kasaba merkezinde bugün okulların açılmayacağını söyledi.

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri ve akıbetleri şöyle:

Salah Abdeslam, 26 - Polis tarafından aranıyor
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandıktan sonra bugün serbest bırakıldı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da kendini patlattı
Ahmed el Muhammed, 25 - Stade de France'da kendini patlattı
Abdelhamid Abbaoud, 27 - Şu anda Suriye'de
Diğer iki saldırgan - Saldırılar sırasında öldü ve kimlikleri açıklanmadı.

AVRUPA DİKEN ÜSTÜNDE

Paris saldırıları tüm Avrupa'yı alarm durumuna geçirdi. Dün gece Almanya ile Hollanda milli futbol takımları arasında oynanması planlanna müsabaka terör saldırısı şüphesiyle iptal edildi. Hannover kentindeki 49 bin kişilik stat, bombalı saldırı düzenleneceği ihbarı üzerine boşaltılırken, maçı izlemeyi planlayan Başbakan Angela Merkel havaalanından döndü.

Fransa\'da Paris Katliamı Şüphelilerine Yönelik Operasyon!

Son Dakika Dünya Fransa'da Paris Katliamı Şüphelilerine Yönelik Operasyon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • Dlm: Napak biz hergun yuzlercesi ile ugrasiyoz bide olen yaralanan fransizlarami uzulelim:) 32 3 Yanıtla
  • Korkmaz: fransa törör destekçisi şimdi ne oldu allaha şükür bu günüde gördük bu ders olur size sömürgeciler 28 4 Yanıtla
    TC: haklisin korkmz kardes 6 0
  • Müzakereye oturun.: Demokratik olan Fransada orantısız güç kullanmak yakışmıyor. 18 4 Yanıtla
  • sener: ey türkiyede orantisiz güç kullanılıyor diyen öksüzler böğürme sesinizi duyamiyoruz... pardon anlamadım sesiniz 16 4 Yanıtla
  • sivasli58: orantisiz guc kullaniyorlar cok ayip 17 2 Yanıtla
  • korkunç ivan: daha beter olun İNŞALLAHHH,amin. 14 5 Yanıtla
  • mardinli baran: katil fransa 15 4 Yanıtla
  • Adamın biri: Yan Fransa yan. Yanacak birşeyiniz kalmayana kadar YAN 10 8 Yanıtla
  • Bfr: Kendi kendilerini vuruyorlar tıpkı 11 eylül gibi,,şimdi topluca girecekler suriye ye mültecilerdende kurtuldular sebepleri var cünkü bu haçlı zihniyeyinin eseridir,fransızlar diyo mültecilerin ne işi var burada,,,birazda yöneticilerinize sorsanız sizin uçakların ne işi var suriyede ırakta diye 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement