6 yıl önce Türkiye'ye sığınmıştı! Ülkesine maç izlemeye giden Youtuber, babası tarafından öldürüldü - Son Dakika
Dünya

6 yıl önce Türkiye'ye sığınmıştı! Ülkesine maç izlemeye giden Youtuber, babası tarafından öldürüldü

Bir süredir Türkiye'de yaşayan YouTuber Tiba al-Ali, ülkesinin futbol takımını desteklemek için Irak'a gitti. Burada uzun süredir görüşmediği ailesiyle de bir araya gelen genç kız, babası tarafından öldürüldü. Baba cinayeti itiraf ederken bölgede protestolar başladı.

04.02.2023 14:53  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2017 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaya başlayan Youtuber Tiba al-Ali, ocak ayında düzenlenen Körfez Ulusları Kupası'nda ülkesinin takımını desteklemek için Irak'a gitme kararı aldı. Arasının iyi olmadığı aile üyeleri ile görüşen genç kız, 31 Ocak'ta babası tarafından öldürüldü.

Irak İçişleri Bakanlığı, babasının öldürdüğü Youtuber Tiba al-Ali hakkında açıklama yaptı

PROTESTOLAR BAŞLADI

Bu gelişmenin ardından bölgede protestolar başladı ve sivil toplum kuruluşları, kadın cinayetlerini önlemek için failin cezalandırılması konusunda çağrı yaptı. Yerel basın, Tiba'nın ailesiyle arasında anlaşmazlık nedeniyle bunun bir 'aile içi cinayet' olduğunu ileri sürdü.

Irak İçişleri Bakanlığı, babasının öldürdüğü Youtuber Tiba al-Ali hakkında açıklama yaptı

BABA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Saad Maan dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tiba al-Ali ile ailesi arasında arabuluculuk yaptıklarını, tarafları bir araya getirdiklerini, tavsiyeler ve çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Sözcü Maan, iki tarafın da olumlu yaklaşım sergilediğini ve tarafların tekrar buluşmasını beklerken Tiba al-Ali'nin öldürülmesinin kendilerini şaşırttığını vurguladı. Al-Ali'nin babasının polis merkezine gelerek cinayeti itiraf ettiğini belirten Sözcü, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Irak İçişleri Bakanlığı, babasının öldürdüğü Youtuber Tiba al-Ali hakkında açıklama yaptı

Sosyal medyada geçen hafta Tiba al-Ali'yle ilgili etiket açılarak protestolar başladı ve genç kızın öldürülmesinin 'namus cinayeti' olduğu ileri sürüldü.

6 yıl önce Türkiye\'ye sığınmıştı! Ülkesine maç izlemeye giden Youtuber, babası tarafından öldürüldü
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 6 yıl önce Türkiye'ye sığınmıştı! Ülkesine maç izlemeye giden Youtuber, babası tarafından öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Erman Erdin: Müslümanlar Maalesef Cehalet içinde Evlatlar ALLAH'IN KULLARINA EMANETİDİR ONUN CANINI VEREN ALLAHTİR HZ MUHAMMED AS HADİSİ SERİFİ BİR İNSANİ ÖLDÜRMEK BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMEK GİBİDİR MÜSLÜMANLAR AMEL ETMEDEN İLİM ÖGRENMELİ OKUMALİ İLK HARF OKUDUR OKUMADAN AMEL EDİLMEZ 15 4 Yanıtla
  • Filozof sn.: Ortacag ilkel kafası malesef hala can almaya devam ediyor çok yazık olmuş gencecik bir insan çok üzüldüm. 11 3 Yanıtla

Advertisement