Putin'in önündeki 5 senaryo! Alman medyası yazdı, detaylarda Erdoğan da var! - Son Dakika
Dünya

Putin'in önündeki 5 senaryo! Alman medyası yazdı, detaylarda Erdoğan da var!

Rusya-Ukrayna savaşının bitmesine dair 5 senaryo kaleme alan Alman Bild gazetesi; Putin'in kazanması, kaybetmesi, müzakerelerle sürecin sonlandırılmasına dair bütün ihtimallere yer verdi. Yazıda; Erdoğan'ın Putin'e yaptığı "onurlu çıkış" çağrısına da dikkat çekildi.

26.03.2022 13:45  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, 31 gündür devam eden Rusya - Ukrayna arasındaki savaşın gidişatını değerlendiren bir yazı yayınladı. "Putin'in Ukrayna'daki kanlı savaşı böyle bitebilir" başlığıyla verilen haberde, savaşın olası bitiş senaryoları 5 maddede mercek altına alındı.

"PUTIN KAZANIRSA İÇERİDE BASKICI BİR REJİM OLUR"

Bild gazetesi, savaşı Putin'in kazanmasını "felaket senaryosu" olarak yorumlarken, "Kremlin liderinin hayalleri gerçek olur. Kiev'in meydanında kırmızı, mavi ve beyaz bayrağın dalgalanması, başkanlık sarayının işgal edilmesi ve parlamentoya yeni vekiller getirilmesi olası. Ayrıca üst düzey Ukraynalı siyasetçileri ve direnenleri toplama kamplarına gönderebilir. İçerde baskıcı bir rejim olur ve dışarıdan da Putin'e bağlı bir yönetim olarak hem Baltık ülkelerine hem de Polonya'ya tehdit oluşturabilir" yorumunu yaptı. Fakat gazete, Rus ordusunun savaşın başından beri Ukrayna'daki büyük kentleri ele geçiremediğine dikkat çekerken, "Neyse ki bu seçeneğin gerçekleşmesi imkansız" yorumunu yaptı.

"DONBAS'I ELE GEÇİRİRSE RUSYA BÖLGEDEN ÇEKİLEBİLİR"

Bild gazetesi, Putin'in asla yenilgiyi kabul etmeyeceğini yazarken, Rusya Devlet Başkanı'nın imajını korumak için Donbas bölgesinde bazı toprakları ele geçirerek savaşı bırakmasının da bir senaryo olduğunu aktardı. Mariupol'un için kritik bir önemi olduğuna dikkat çekilirken, "Putin, Mariupol'ü ele geçirirse askerlerine eve 'zaferle' dönmesine fırsat sağlayabilir" denildi. Bild gazetesi, bu olasılığın gerçekleşme ihtimali olduğunu yazarken, "Bu uygun. Kendini Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olarak konumlandıran Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Putin'in ateşkes yapmasını istemişti. Erdoğan Putin'e, 'Artık barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın demeliyiz' demiş ve 'Onurlu bir çıkış yap' ifadesini kullanmıştı" hatırlatmasını yaptı.

"PUTİN'İN KAYBETTİĞİ SENARYO, ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL"

"Rusya ordusu ilerleme kaydedemez, Rusya ekonomisi çökerse, Rusyalılar ayaklanırsa, Putin yenilmiş olur" diyen Bild gazetesi, Batı ülkelerinin ekonomik yaptırımlarının Rusya'da da hissedildiğini aktardı. Rusya içinde de birçok insanın savaşa karşı olduğuna dikkat çekti. Bild gazetesinde yer alan analizde bu olasılık ile ilgili olarak, "Şu an için bu çok olası değil fakat imkansız da değil. Savaş uzarsa bunun ihtimali artar" yorumunu yaptı.

4. SENARYO, ÇÖZÜMÜN MÜZAKERELERDEN ÇIKMASI

Bild, "Ukrayna direnmeye devam ederse Putin savaşı kazanamayacağını anlayarak müzakere masasına oturabilir. Müzakerede Ukrayna'nın Kırım'dan vazgeçmesinin istenmesi ve Ukrayna'nın NATO ya da AB ile yakınlaşmasının da engellenmesi amaçlanabilir" yorumunu yaptı. Gazete, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin de çözüm için referanduma gidilmesinin olası olduğunu söylediğine dikkat çekti. Bild, bu senaryonun da olası olduğunu fakat savaşın gidişatına bağlı olduğunu aktardı.

EN KÖTÜ SENARYO, SAVAŞIN BİTMEMESİ

Şu an Ukrayna'nın birçok noktasında çatışmalar devam ediyor. Rusya, Kiev'i bombalamaktan çekinmezken, 24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşının en kötü senaryosunun savaşın bitmemesi olduğu belirtildi. Bild, savaşın bitmemesinin olası olduğuna da dikkat çekerken, "Eğer Putin, bütün uyarılara ve çağrılara rağmen savaşa devam ederse Rusya ikinci bir Afganistan'la karşılaşır. Sovyetler Birliği de Afganistan'da 10 yıl savaşmış ve ciddi kayıplar vermişti" ifadesine yer verdi.

Putin\'in önündeki 5 senaryo! Alman medyası yazdı, detaylarda Erdoğan da var!

Son Dakika Dünya Putin'in önündeki 5 senaryo! Alman medyası yazdı, detaylarda Erdoğan da var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hızır Hasta: Ben en kötü olasılığa inanıyorum,, Putin Hükümeti 2. Afganistan hezimetini yaşayacak 0 0 Yanıtla
  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti
    15:59 Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti

    Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde gösteri yapan bir uçak, Duxford Havaalanı'nda yere çakıldı. Kazada pilot Simon Riggs hayatını kaybetti. Uçakta başka kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Kazanın ardından olay yerine hızla ulaşan itfaiye ve acil servis ekipleri enkazı söndürdü. Hava Kaza İnceleme Şubesi, olayı araştırmaya devam ediyor.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Sarıyer'deki çatışmanın arkasından
    15:52 Sarıyer'deki çatışmanın arkasından "Kürt Tilkisi" çıktı

    Sarıyer'de İsveç uyruklu bir çete üyesi ile husumetli olan bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Daha önce de benzer bir çatışma aynı bölgede yaşanırken iki olayda da uyuşturucu çetesi lideri "Kürt Tilkisi" lakaplı Rawa Majid'in ismi geçti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.


Advertisement