Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, bir röportajında Ukrayna'nın milli savaş uçağı KAAN'ı satın alacaklarını ve kullanacaklarını söyledi. Bodnar ayrıca Türkiye ile savunma sanayi alanında derinleşen işbirliğinin önemine vurgu yaparak, bu işbirliğinin Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artırdığını ve Karadeniz'deki bölgesel işbirliğini güçlendirdiğini belirtti.

15.02.2024 20:14  Güncelleme: 20:34

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Kiev, CNN TÜRK'e verdiği özel röportajda Rusya ile savaştaki son durumu değerlendirdi ve milli savaş uçağı KAAN'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bodnar, "Sizce gelecekte Ukrayna Kaan satın alır mı?" sorusuna "Sadece satın almakla kalmayacağız, kullanacağız da. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz" yanıtını verdi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız

"BAYRAKTAR TB2 UKRAYNA SAVAŞININ GAZİSİ OLDU"

"Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayi alanında gitgide derinleşen işbirliği, dronlar, motorlar ve dahası… Bu Karadeniz ortaklığının sözünü ettiğiniz yeni stratejinizde yeri olacak mi?" sorusuna ise Bodnar, "Bu işbirliğimizin çok önemli bir boyutu. Aslında bu stratejik ortaklığımızın bir lokomotifi ve savaştan önce stratejik endüstriler olarak adlandırdığımız alanlarda çok yakın bir işbirliğimiz vardı. Bu yüzden farklı Türk araçları için birçok motor tedarik ediyorduk. Türkiye'den çok sayıda Bayraktar TB2 ve diğer ekipmanları satın alıyorduk ve bugün bakarsanız Bayraktar TB2 Ukrayna savaşının gazisi oldu. Ukrayna topraklarının savunucusu olarak Ukrayna toplumunda çok popüler hale geldi" dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız
Vasyl Bodnar

"HALUK VE SELÇUK BAYRAKTAR, UKRAYNA'NIN DA KAHRAMANLARI"

Bodnar, "Bayraktar'a şarkılar yazılıyor. Bayraktar isimli radyolar, radyo haberleri, televizyon haberleri ve hatta bazı çocuklara bu isim verildi Bayraktar'dan sonra. Ve inanıyorum ki Haluk ve Selçuk, Ukrayna'nın da kahramanları ama onlar hala çalışmaya devam ediyor. Fabrika inşaatı sürüyor. Bu nedenle yeni ekipmanların tedariğine ve detaylandırılmasına devam etmek için çalışmalarımız da çok önemli. Örneğin, Ukraynalı ekipler, Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan için motor üzerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ukraynalı ekipler Kaan projesine yönelik çalışıyor ve yarışıyorlar" dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den KAAN satın alacağız

Türkiye ile işbirliğinin önemine vurgu yapan Bodnar "Evet ve her zaman dışarıdan gelen kaynaklara bağımlı olmak iyi bir örnek değil ve Ukrayna örneği de kendi endüstrilerine sahip olmanın çok daha iyi olduğunu gösteriyor. Savunma sanayii çok güçlü bir şekilde gelişmeye ve dış kaynaklara bağımlı olmamak için bunları kullanmaya odaklanmıştır. Biliyorsunuz sayıca çok üstün bir düşmanımız var ve kendimizi savunmak için gerekli üretim seviyesine ulaşana kadar tedariklere ihtiyacımız var. Ancak Türkiye ile işbirliği, hem Ukrayna hem de Türkiye için daha fazla savunma kabiliyeti getiren ve hem de Karadeniz'deki bölgesel işbirliğimizi güçlendiren stratejik gelişmelerden biridir" dedi.

Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak

Son Dakika Dünya Ukrayna Büyükelçisi: Ukrayna, Kaan savaş uçağını satın alacak ve kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Erol MARASLI: Ortada Kaan diye bir uçakmı var.öyle bir ucak varsa niye f35 ,f 16 pesindeyiz 88 102 Yanıtla
    Mesut Yıldız: Hangi Türkiyede yaşıyorsun sen profil resimle yazdığın uyuşmuyor 13 19 Ömer Yüksek: Uzayda mi yasiyorsun. Hava kuvvetleri eskidigi için f-16 takviyesi şart. En azından 2030 lu yillara kadar. Doğu bloku için f-35 batı bloku için KAAN gereklidir. Yoksa şapa oturursunuz. F-35 40 tane yeter. Hemde teknolojisi anlaşılır. 4 2
  • Whatisup Up: O ZAMANA KADAR UKRAYNA DİYE BİR YER KALIRSA KAAN'I ALIRLAR! 75 45 Yanıtla
  • side meister optik semih: Güzel haber o motor fabrikanın burada olması lazim 16 1 Yanıtla
    Ömer Yüksek: Burada üretilecek zaten. Ama motor altyapısı için zaman aldı. 3 2
  • Serkan Basar: yavvv ne kaanı ne mahmutu biz amerikanın onayını bekleriz yıllarca f16 lar için bunlar neden bahseder :) 6 6 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Kaan efendi varken ve güçlü neden f16 peşine düşülmüş 1 2 Yanıtla
  • Muzaffer Durmaz: Filistin'de ki mazlumları çocukları mi vuracaksiniz yahudi soytarilari, önce Filistinli müslümanları katleden deyyuslarinizi durdurun. Tabi Türkiye de artık yeter, Türk kimliğine sahip olup Filistin'de çocukları kadinlari katleden Yahudilere gerekeni yap. 1 0 Yanıtla

Advertisement