Yunanistan, Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak gördüğü Lavrion Kampı'nı tahliye etti - Son Dakika
Dünya

Yunanistan, Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak gördüğü Lavrion Kampı'nı tahliye etti

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında bulunan Lavrion Kampı, Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak gördüğü bir yer olarak biliniyor. Yunan Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, kampın boşaltıldığı ve kampın kötü durumda olması nedeniyle kalan kişilerin başka yerleşkelere taşındığı belirtildi. Lavrion'daki göçmen kampında PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçaları ve Abdullah Öcalan'ın posterleri bulunuyordu.

05.07.2023 09:28  Güncelleme: 12:29

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında bulunan, Türkiye'nin "terör yuvası" olarak gördüğü Lavrion Kampı boşaltıldı. İçerideki 53 kişi başka yerleşkelere götürülürken; 1947'de yapılan kampın kötü durumda olması nedeniyle boşaltıldığı belirtildi.

53 KİŞİ BAŞKA YERLEŞKELERE GÖTÜRÜLDÜ

Türkiye'nin "PKK üssü" olarak nitelediği Yunanistan'daki Lavrion Kampı ile ilgili Atina'dan önemli bir adım geldi. Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) tarafından yapılan açıklamada, kampta kalan 53 kişinin Göç ve İltica Bakanlığına ait başka yerleşkelere taşındığı belirtildi.

Yunanistan'ta Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak görülen kamp boşaltıldı

NEDEN OLARAK YAPININ KÖTÜ DURUMDA OLMASI GÖSTERİLDİ

Açıklamada, 1947'de inşa edilmiş kampın yapılarının kötü durumda olması nedeniyle boşaltıldığı, taşınma sırasında sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Yunanistan'ta Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak görülen kamp boşaltıldı

TÜRKİYE "PKK ÜSSÜ" OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

Yunanistan'daki sığınmacı kampı Lavrion'un terör örgütü PKK tarafından kullanıldığını gösteren görüntüler Yunan basınında da gündem olmuştu. Kampın "PKK'nın eğitim yuvası olduğu" iddiası da basına yansımıştı. Türkiye geçen sene, Yunanistan'ın Attika bölgesinde bulunan Lavrion Kampı'nda PKK'lıların eğitim aldığını söyleyerek duruma tepki göstermiş, Yunan hükümeti ise bu suçlamayı reddetmişti.

Yunanistan'ta Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak görülen kamp boşaltıldı

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'IN RESİMLERİ ASILIYDI

Atina'nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion'da terör örgütü PKK/ YPG'yi simgeleyen bez parçalarının ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu, Yunan Kızılhaçı tarafından desteklenen göçmen kampında Yunanistan'a sığınan bazı terör örgütü yandaşlarının yıllardır barındığı biliniyor.

Yunanistan, Türkiye\'nin \'terör yuvası\' olarak gördüğü Lavrion Kampı\'nı tahliye etti
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Yunanistan, Türkiye'nin 'terör yuvası' olarak gördüğü Lavrion Kampı'nı tahliye etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement