Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğiz

Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğiz

Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğizULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Skuterler yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde kullanılmalı; ancak görüyoruz ki caddelerde kural tanımaz bir şekilde hareket ediyorlar.

27.10.2022 13:35  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğiz

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Skuterler yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde kullanılmalı; ancak görüyoruz ki caddelerde kural tanımaz bir şekilde hareket ediyorlar. Skuterlerin kullanılmasını teşvik edeceğiz, belirli kurallar doğrultusunda kullanılması için denetimler gerçekleştireceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde restorasyonu tamamlanan 800 yıllık tarihi Akköprü'nün açılış törenine katıldı. Karaismailoğlu, "Hükumetimizin çizdiği vizyon doğrultusunda ulaştırma ve altyapı yaptırımlarımıza dur durak bilmeden devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızla, ülkemizin dört bir köşesini entegre bir altyapıyla birbirine bağlıyor, bölgesine ve dünyaya hizmet eden bir yapıya büründürüyoruz. Sahip olduğumuz coğrafi avantajları kullanarak Türkiye'mizi dünya ticaret yollarının hakimi konumuna yükseltiyoruz. Çalışmalarımız, ülkemizi dünyanın sayılı ekonomileri arasına sokarak. 'Türkiye Yüzyılı'nın da en önemli kilometre taşlarından olacak" diye konuştu.

'GEÇMİŞE SAHİP ÇIKMAYANIN, GELECEĞİ DE OLMAZ'Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Karaismailoğlu, " Çanakkale'de Asos ve Troya tünellerini içerisinde barındıran Ayvacık Küçükkuyu Yolu ile 50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürerek Kaz Dağlarına nefes aldırdık. Toplam 104,3 kilometrelik uzunluğa sahip, içerisinde 14 köprü ve 8 tünel bulunan, Malatya'yı Sivas'a bağlayan, yolculuk süresini 35 dakika kısaltan Hekimhan Yolu'nu, toplam 29,3 kilometrelik uzunluğa sahip, Diyarbakır'ı bölgenin en önemli ulaşım akslarına bağlayan, seyahat süresini 40 dakikadan 15 dakikaya indiren Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nu milletimizin hizmetine sunduk. Yüzde yüz yerli ve milli, kendi sınıfında dünyada ilk, bir mühendislik harikası olan Bitlis Çayı Viyadüğünün son kaynağını yaptık. Bununla birlikte, bizler, geleneğine, tarihine sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu da biliyoruz. Geçmişe sahip çıkmayanın, geleceği de olmaz." diye konuştu.'TARİHİ KÖPRÜMÜZÜ BAŞKENTİMİZE KAZANDIRIYORUZ'Bakan Karaismailoğlu, tarihi Akköprü'nün restorasyonunun yapıldığına değinerek, "Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat döneminde, zamanın Ankara Valisi Kızıl Bey tarafından 1222 yılında yaptırılan köprümüz, bu topraklardaki medeniyetimizin tapu senedi niteliğindedir. Yapılışının üzerinden tam 800 sene geçen bu güzel köprü, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine kadar, askere ve hacca gidenlerin uğurlandığı, hak ve özgürlük ya da fetih yolunda ilk adımın atıldığı, bugünümüze ulaşan nadide bir yapıdır. Akköprü, eski Bağdat ticaret güzergahının Ankara- İstanbul kesiminin başlangıç noktası görevini üstlenmişti. Sadece kültürel açıdan değil, ticari açıdan da önemli bir misyona sahip olan, yoğun kullanımı nedeniyle zamanla yıpranan (Kızılbey) Akköprü'nün restorasyon sürecini tamamladık. Son derece hassas bir çalışma yürüttük. Müze ve sanat tarihi alanında uzman akademisyenler ve mimarları görevlendirdik. Toplam uzunluğu 79 metre olan köprümüz, 8 ayak ve 7 sivri kemere sahip. 5,7 metre döşeme genişliğine sahip tarihi Akköprü'müzü, yılda 5 milyondan fazla turisti ağırlayan başkentimizin tarihi ve kültürel mirasına tekrar kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.'SKUTERLERİN KULLANILMASINI TEŞVİK EDECEĞİZ'

Karaismailoğlu, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek, köprünün açılışını yaptı. Köprüyü gezen Bakan Karaismailoğlu, basın mensuplarının son dönemde artan Skuterler kazalarına ilişkin sorusunu cevapladı. Karaismailoğlu, Ankara ve İstanbul gibi metropollerde skuter kullanımının hayatın bir parçası haline geldiğini dile getirerek, "Skuterler geçtiğimiz yıllarda kuralsız bir şekilde kullanılıyordu. Skuterlerin belli kurallar dahilinde kullanılması için yönetmelikler çıkardık. Skuterler yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde kullanılmalı; ancak görüyoruz ki caddelerde kural tanımaz bir şekilde hareket ediyorlar. Skuterlerin kullanılmasını teşvik edeceğiz, belirli kurallar doğrultusunda kullanılması için denetimler gerçekleştireceğiz. Maalesef üzücü kazalar meydana geldi. Bu kazaları önlemek için İçişleri Bakanlığımız ve yerel yönetimlerle birlikte ortak bir çalışma yapıyoruz. 15 dakikanın altındaki seyahatlerde araç kullanılmamasını bisiklet, skuterler ve yürüyüş yollarının kullanılmasını teşvik eden politikalar geliştiriyoruz." dedi.

Görüntü dökümü:

- Açılış

- Bakan Karaismailoğlu'nun konuşması

Haber- Kamera :  Enes GEYİK - Mehmet Serkan ŞAFAK/ ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Karaismailoğlu: Skuterlerin kullanımını denetleyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement