MESKİ'nin 85 milyon liralık borçlanması Meclis'ten geçti - Son Dakika
Ekonomi

MESKİ'nin 85 milyon liralık borçlanması Meclis'ten geçti

MESKİ\'nin 85 milyon liralık borçlanması Meclis\'ten geçti

MESKİ'nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

04.06.2021 09:51  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MESKİ'nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, MESKİ'nin 85 milyon liralık borçlanması için yetki verilmesine yönelik madde oy birliği ile kabul edildi.

Maddelere geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar bölümünde Başkan Seçer, Meclis üyelerine söz verdi ve ardından gündeme getirdikleri konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak'ın Akdeniz'de altyapı problemlerinin olduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Seçer, "Akdeniz ilçesi önemli. Buna söyleyecek bir sözüm yok. Mersin'in kalbi, sanayi bölgesi. Gelir dağılımında adaletsizliğin de rekor düzeyde olduğu bir yer. Ama çok net, sansürsüz söylüyorum bunu, Mersin yerel yönetimler bazında konuşuyorum, gelmiş geçmiş yerel yönetimler döneminde en fazla hizmet alınan dönem bu dönemdir. Biz çok ertelenmiş, ötelenmiş hizmetleri yerine getiriyoruz. Bakın şehrin ana arterleri yıllardır asfalt bekliyordu, çukurlar içerisindeydi. Kaldırımlarda Allah muhafaza dikkat etmezseniz kafanızın üzerine düşebilirdiniz. 20 günde, kapanma süresince şehrin kalbi dediğimiz Akdeniz'de tarla yoluna dönmüş ana arterleri yaptık. Sadece oralar değil. Şevket Sümer'den, Güneş'e, Karacailyas'a, Kazanlı'ya kadar her yerde ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

"İhtiyaç olan noktalarda pozitif ayrımcılık sözünü yerine getiriyorum"

Gültak'ın Akdeniz'e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etmesi üzerine Seçer, "Ben göreve başlarken ihtiyaç olan noktalarda pozitif ayrımcılık yapacağımın sözünü verdim ve bunu da harfiyen yerine getiriyoruz. Akdeniz'e yapıyoruz da Mut'a, Erdemli'ye yapmıyor muyuz? Erdemli Meclis üyelerimiz de burada. Erdemli'nin ihtiyacı var da yapmıyor muyuz? Üçtepe yolunu yapmadık mı? Mergin Köprüsü yıllardır yapılacaktı da yapılmadı. Biz geldik yapıp bitirmedik mi şu anda? Birkaç gün sonra açılışını yapacağız" diye konuştu.

Seçer, Gültak'ın 'Akdeniz bölgesi Millet İttifakı'nın da oy deposu' sözleri üzerine ise "Her yerde ayrım yapmadan biz bu çalışmaları sürdürüyoruz ama pozitif ayrımcılık derken yanlış anlaşılmasın. Herhangi bir siyasi görüş, 'oy deposu', siz bunu dile getiriyorsunuz. Benim ağzımdan böyle bir laf çıkmamıştır, 'benim oy depom'. Siz bu değerlendirmeleri yaparken biraz şaka, biraz ciddi 'sizin yoğun oy aldığınız yer' dediniz. İnanın benim aklımdan böyle bir şey bugüne kadar geçmemiştir ve geçmeyecek. Bunun da sözünü verdim ve sözümün de altını kara kalemle çiziyorum. Akdeniz'e başta merkezi yönetim olmak üzere; bütün yerel yönetimlerin bu Büyükşehirdir, ilçe belediyeleridir pozitif ayrımcılık göstermesi gerekiyor. Bunda ayrıldığımız bir nokta yok" ifadelerini kullandı.

"Bir damla suyu yağmurlarda caddelerde görmedik"

Kollektör yapım işlerinin görüntülerini paylaşan Seçer, "Görüyorsunuz şebekelerin içini ağaçların kökleri oraları tıkamış, yağmur suyu rögarlardan girmeyince zannediyoruz ki artık o kaldırmıyor ya da bozulmuş o hatlar, demode olmuş. Oysa ki temizlik yapılmamış. Şu anda anjiyo yapıyoruz biz, nerede ne var onları tespit ediyoruz ve temizliklerini yapıyoruz. Gördüğünüz gibi pislikler birikmiş. Geçtiğimiz yıl Kültür Park, Babil, Hilton arasında toplam 9 noktada denizle bağlantı resmen kapanmıştı. Yani ne yaparsanız yapın, sistemi ne kadar temizlerseniz temizleyin ağzı tıkalı, nihai noktaya erişemiyordu. Onların temizliğini yaptık. Bu sene çok şükür zaten Akkent, Batıkent'i de bitirmiştik. Yine yukarıda Vatan Caddesi'nde o bölgede de çalışmayı bitirmiştik. Bir damla su yağmurlarda caddelerde görmedik. İnşallah Mersin'in her noktasını bu duruma getireceğiz ama daha önceki kışlarda gerçekten geceleri korkulu uyuyorduk, su taşkını olacak mı diye" şeklinde konuştu.

"Mersinimize, Mersinlimize hizmet için hiçbir şeyi esirgemiyoruz"

Planlanan ölçüde yatırımlara devam edileceğini vurgulayan Seçer, 2022 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları 10 projeyi öne alarak bu yıl içinde ihale ettiklerini söyledi. Seçer, "Mersinimize, Mersinlimize hizmet için hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Aklımızı, fikrimizi kullanıyoruz ama her şeyden önemlisi vicdanımızla, sorumluluk duygumuzla, omuzlarımızdaki vatandaşların bize verdiği desteğin ağırlığıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. O yüzden uyumuyoruz. Onun için dinlenmiyoruz, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bunu da sizlerle beraber yapacağız" dedi.

Seçer, sahil bakımı için 1,5 milyon değerinde bir araç temin ettiklerinin de bilgisini verdi. Seçer, "Biz kullanacağız. Bir bağış gibi düşünebilirsiniz. Türkiye'de belki yoktur, yurtdışından getirdik. Çok büyük bir makine. Biz bunu Tarsus'tan başlatıp Anamur'a kadar kullanacağız. Sadece bizim plajlar meselesi değil, halkın denize girdiği her yerde, site önlerinde, halk plajlarında, kendi plajlarımızda, Bozyazı'da, Anamur'da, Tarsus'ta hiç fark etmiyor. Operatörü de güzelce eğiteceğiz. Sahil boyu gitsin gelsin. İnşallah bayağı bir mesafe almış oluruz sahil konusunda. Ama toplum bilincini geliştirmek lazım. Zaman zaman kampanya yapmak lazım. Kirletiyorlar, toplamıyorlar. Kendi kirlettikleri yerleri vatandaşlarımız toplamadığı sürece olmuyor. Bizim arkalarını toplamamız da olmuyor. Hepimizin uyarması lazım" diye konuştu.

"Bu 77 milyon lira borçlanmayla bizi çırak çıkarmayın"

Meclisin oylamasına sunulan 85 milyonluk borçlanma teklifinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Seçer, "Meclisimize teşekkür ederiz. Tabi ki bu hizmetlerimizi rahatlatacak. Aynı duyarlılığı haftaya Büyükşehir Meclisi var. Yani sizden rica ediyoruz. Bu güzel. MESKİ'de rahatlattınız ama bu 77 milyon lira borçlanmayla bizi çırak çıkarmayın. Çırak çıkarma tabirini biliyorsunuz. Asıl 265 milyon lira, onun da 193 milyonunu Büyükşehir'de kullanabileceğiz. Çok önemli projeler devam ediyor. Yenileri geliyor. Orada da aynı hassasiyeti göstereceğinizi temenni ediyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Borçlanmayla birlikte 7 maddenin görüşülerek kabul edildiği toplantıda, MESKİ Genel Müdürlüğü'nün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı Çeşmeli Kanalizasyon İnşaatı işi için 3 milyon 942 bin liralık ek krediye ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesi için de Meclis üyeleri Başkan Seçer'e yetki verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi MESKİ'nin 85 milyon liralık borçlanması Meclis'ten geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.

  • Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.


Advertisement