Putin, G-20 İçin Antalya'ya İndi; Ceketini Çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

Putin, G-20 İçin Antalya'ya İndi; Ceketini Çıkardı

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi. Putin'in otomobile binerken ceketini çıkarması dikkat çekti.

15.11.2015 10:08  Güncelleme: 14:32

Fransa'nın başkenti Paris'teki patlamayla önemi daha da artan ve dünya liderlerinin katılacağı G-20 Zirvesi bugün Antalya'da başladı. Liderler bir bir gelmeye başladı. ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i taşıyan uçak, G-20 zirvesi için 09.55'te Antalya Havalimanı'na indi. Sıcak denizlere ve Akdeniz limanlarına ilgisi bilinen Putin'in gelişi için 'Sıcak denizlere indi' yorumu yapıldı.

ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanan Putin'e, yerel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi.


YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Vladimir Putin, geniş güvenlik önlemleri altında Rus heyetinin kaldığı Belek'teki Maxx Royal Otel'e gitmek için otomobile binerken ceketini çıkardı.


ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

G20 Zirvesi kapsamında bir dizi ikili görüşme yapacak Putin, bugün Antalya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Almanya Başbakanı Anegla Merkel ile bir araya gelecek.

Vladimir Putin, bugün Antalya'da BRICS liderlerinin katılacağı zirveye de başkanlık edecek. 'Mini BRICS Zirvesi'nin resmi açılış töreninin hemen öncesinde yapılacağı kaydedildi.

OBAMA'YLA 'AYAKÜSTÜ GÖRÜŞME' İHTİMALİ

Putin'in 16 Kasım programında ise İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Rezni ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile ikili görüşmeler yer alıyor. Rusya lideri Putin ve ABD Başkanı Obama arasında resmi bir görüşme planı bulunmasa da liderlerin zirve çerçevesinde 'ayaküstü' görüşmesi ihtimali dışlanmıyor.

PUTİN VE ERDOĞAN SURİYE'Yİ KONUŞACAK

Öte yandan Putin ve Erdoğan görüşmesinde, Suriye krizi ile enerji işbirliği başta olmak üzere ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye'de güvenlik riski yarattığını aktaracağını açıklamıştı.

Öte yandan iki liderin görüşmesinde, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için anlaşma imzalanması beklemiyor. Anlaşmanın henüz imza aşamasında olmadığını belirten Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da anlaşmna metni için yürütülen müzakerelere, Türkiye'de yeni hükümetin kurulması ardından devam edileceğini açıklamıştı.

Putin, G-20 İçin Antalya\'ya İndi; Ceketini Çıkardı

Son Dakika Ekonomi Putin, G-20 İçin Antalya'ya İndi; Ceketini Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Yakışıklı : Halal olsun be sana Erdogan baba hepisini ayahına getirdin bi bakın nerele geldi türkiyemiz 41 29 Yanıtla
  • sezgin: Putin keşke bizim ülkemizi yonetse süper bi yonetici 17 21 Yanıtla
    erdi: seni tutan yok git rusyada yasa.. 8 4 erdi: seni tutan yok git rusyada rasa.. 7 3
  • Acil: Erkek adam turkiyeye ayak bastı helal dunya lideri dedigin boyle olur 23 7 Yanıtla
  • Adalet : Adamdan müthiş karizma var ya.Helal sana Putin. 16 10 Yanıtla
  • ??: 2 lider tanırım RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve PUTİN 2 side cıktıkları yoldan geri dönmez 15 6 Yanıtla
  • millet: Kürt kardeşim oyuna gelme istediğin yerde yaşıyor okursanda istediğin mevkiye gelip istediğin ticareti yapıyorsun. Bu ülkede ayrım yok. Bu ülke kürt arap laz cerkez avsar hepimizin. 14 4 Yanıtla
  • azad: putin gerçekten bi liderdir 12 4 Yanıtla
  • Saygı: Ruslara saygı gecmisinden ders çıkarın kurtuluş Savaşında ülkemize silah yardımı yapan tek yabancı ülkedir. Azerbeycan hindistan hariç. 10 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement