Tesla'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek - Son Dakika
Ekonomi

Tesla'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hızlı şarj istasyonlarını Türk şirketi Gersan Elektrik üretecek. Şarj istasyonlarında 15 ile 30 dakika arasında bataryanın yüzde 80'i doldurulabilecek.

11.12.2017 11:54  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hızlı şarj istasyonlarını Türk şirketi Gersan Elektrik üretecek. Şirketin Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Serdar Şalcı yeni üretecekleri hızlı şarj istasyonundan bahsederek, "15 ile 30 dakika arasında aracın yüzde 80'nine varan batarya kapasitesini doldurabilmiş olacak" dedi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Elon Musk'ın kurucu ortağı ve CEO'su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla Motors ile geçtiğimiz günlerde masaya oturan Gersan Elektrik, DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Tesla'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek

HIZLI ŞARJ İSTASYONLARI OLACAK

Tesla araçlarını şarj etmek için kullanılan süperşarj istasyonlarını üretmeye hazırlanan Gersan Elektrik'in Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Serdar Şalcı, İHA muhabirine açıklamalarda bulunarak üretecekleri hızlı şarj istasyonlarının özellikleri ile sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğine dair bilgiler verdi.

TESLA KULLANICILARI ÇOĞALIYOR

Şalcı, Tesla ile görüşme hikâyesinin elektrikli otomobil kullanıcıları aracılığıyla başladığını ifade ederek, "Otomobil firmalarıyla sürekli temas halindeydik. Bunlardan bir tanesi de Tesla kullanıcılarıydı. Aynı şekilde Tesla'yla da teknolojik olarak takibat başlattık. Bu bizim dışarıdan kendi ürünlerimizle alakalı bir süreçti. Sonrasında Tesla kullanıcıları Türkiye'de çoğalmaya başladı. Biz de bu kullanıcılara standart ürünlerimizi tedarik etmeye başladık. Bu ürünleri tedarik ettikten sonra kullanıcılar bu araçların ne kadar çevreci ve kullanımının avantajlı olduğunu gördükçe bu araçları daha fazla kullanma yoluna gittiler. Tabi o zamanda daha hızlı şarjlara ihtiyaç duyuldu. Biz de bu şarj istasyonlarını zaten mevcut teknolojimizle geliştirmiş olduğumuz için bununla ilgili taleplerin bize geldiğini gördük. Firma olarak zaten bu istasyonları diğer araç yapılarına uygun olarak üretmekteydik. Ancak Tesla'nın kendine özgü bir yapısı olmasından dolayı bunu kendi başımıza yapmamız mümkün değildi. Bundan dolayı da gerek müşterilerimizin gerekse bizim temaslarımız Tesla ile bu şekilde başlamış oldu" diye konuştu.

Tesla'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek

"15 İLE 30 DAKİKA ARASINDA BATARYANIN YÜZDE 80'İNİ DOLDURACAK"

Tesla lisansıyla üretilecek hızlı şarj istasyonlarının özelliklerinden bahseden Mustafa Serdar Şalcı, şöyle konuştu: "Üreteceğimiz istasyonlar DC şarj istasyonları dolayısıyla normal şebeke geriliminden şarjdan farklı olarak daha yüksek güçlerle şarj işlemini yapıyor ki bunlar yaklaşık 50 ile 125 kilowatt arasında değişkenlik gösteriyor. Tesla'nın zaten en önemli özelliği bu şarj hızını ciddi anlamda yüksek güçle yaparak düşürmesi. Şarj hızını düşündüğünüz zaman bu yaklaşık olarak 15 ile 30 dakika arasında aracın yüzde 80'nine varan batarya kapasitesini doldurabilmiş olacak. Biz de zaten bunu hedefleyerek DC şarj sistemlerine geçiş yaptık. Ama ileride bu güç çok daha fazla 200-300 kilowattlara kadar çıkabileceğini tahmin ediyoruz.

Şok şarjlarla 2-3 dakikada bu ciddi menzil azanımlarının elde edilebileceğini düşünüyoruz. Aynı şekilde benzer olarak kablosuz şarj sistemleri de üzerinde çalıştığımız daha geleceğe yönelik sistemler. Bunlarla takviye edilerek artık şarj sorununun çok daha kısa sürelerde yapılabileceğini tamamen problem olmaktan çıkabileceğini tahmin ediyoruz. Günümüzde artık araç menzilleri giderek 400 kilometrelere standart hale getirilebilir bir şekilde yaklaşmış durumda. Tesla'nın yeni duyurmuş olduğu bin kilometre menzilli araçları düşünecek olursak artık bu şarjlarla çok rahat ortalama 500-600 kilometre belki 700-800 kilometre gidilebilecek menziller olacak diye düşünüyoruz".

Tesla\'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tesla'nın Hızlı Şarj İstasyonlarını Türk Şirketi Gersan Elektrik Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement