Türkiye Uçuş Ağına Yeni Ülkeler Ekledi - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Uçuş Ağına Yeni Ülkeler Ekledi

Türkiye Uçuş Ağına Yeni Ülkeler Ekledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 4 ülkeyle ikili havacılık anlaşması imzaladı, 14 ülkeyle de mutabakat sağladı.

17.12.2013 12:35

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 4 ülkeyle ikili havacılık anlaşması imzaladı, 14 ülkeyle de mutabakat sağladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Hava Ulaştırma Müzakereleri Konferansı ICAN/2013, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde 9-13 Aralık 2013 tarihleri arasında 73 ülkenin katımlıyla Durban'da gerçekleştirildi.

Konferansta Ekvator Ginesi ve Namibya olmak üzere iki ülkeyle anlaşma yapan SHGM yetkilileri, daha önce parafe edilen Kamboçya ve Zimbabve Hava Ulaştırma Anlaşmaları'nı da imzaladı. Türkiye böylece 191 ICAO üyesi ülkeden 157'si ile havacılık anlaşmalarını yapmış oldu.

Ayrıca Avusturya, Bangladeş, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Jamaika, Katar, Kenya, Malezya, Norveç, Sri Lanka, Sudan ve Togo ile frekans artışı, tarifeli sefer noktalarında artışlar ve kod paylaşımı ile kombine taşımacılık gibi düzenlemeleri içeren mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan anlaşmalar ile haftalık 167 yolcu ve 39 kargo seferi frekans hakkı elde edilirken, 40'dan fazla tarifeli sefer noktasına ulaşım imkanı sağlandı.

Konferansta, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, Kanada, Moğolistan, Libya, Nijerya, Trinidad Tobago, Suudi Arabistan ve Yeni Zelanda sivil havacılık yetkilileri ile de görüşme yapılarak, sivil havacılık ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye'nin söz konusu anlaşmalar kapsamında toplam 660 milyon nüfus ile 3 trilyon dolarlık bir pazara, daha etkili ve hızlı erişim imkanı sağladığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Uçuş Ağına Yeni Ülkeler Ekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement