17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda düzenlenen açılış törenine katılanlar Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik konuşma Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar yürüyenler Kanuni'nin atlı geçişi temsili olarak canlandırıldı Halk oyunları gösterisi 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen festivalin resmi açılışı yapıldı Festival kapsamında sergilenecek ilk oyun Ankara Devlet Tiyatrosunun "Neşe'Dert'Aşk"ı olacak Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik: "Uluslararası festivalin ülkemiz için ne anlama geldiğini bilenlerdeniz.

02.05.2016 23:42

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali

Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda düzenlenen açılış törenine katılanlar

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik konuşma

Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar yürüyenler

Kanuni'nin atlı geçişi temsili olarak canlandırıldı

Halk oyunları gösterisi 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen festivalin resmi açılışı yapıldı

Festival kapsamında sergilenecek ilk oyun Ankara Devlet Tiyatrosunun "Neşe'Dert'Aşk"ı olacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik:

"Uluslararası festivalin ülkemiz için ne anlama geldiğini bilenlerdeniz. Bu çok önemli"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen "17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" başladı.

Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda düzenlenen açılış törenine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, tiyatro festivalinin hayırlı olmasını ve kentin sanat dolu günler yaşamasını diledi. Trabzon'un bir kültür, sanat ve edebiyat şehri olduğunu ifade eden Öz, "Bu niteliğini güçlendiren en önemli unsurlarımızdan biri de Trabzon Devlet Tiyatromuz ve onun 17'ncisini gerçekleştirdiği uluslararası tiyatro festivali." dedi.

Trabzon'un 41'incisi gerçekleştirilen resim ve görsel sanatlar sergisiyle de örnek şehirlerden biri olduğuna işaret eden Öz, geleneğine, kültürüne, sanatına, edebiyatına ve taşıdığı medeniyetin bütün izlerine sahip olan Trabzon'un, bu güzel etkinliklerle barış, kardeşlik ve insanlık mesajı vermeye devam edeceğini vurguladı.

"Şehrin sanata kol kanat geren yapısı..."

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik ise altısı uluslararası olmak üzere 8 festivalleri olduğunu dile getirdi. 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nde de emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Birecik, "Uluslararası festivalin ülkemiz için ne anlama geldiğini bilenlerdeniz. Bu çok önemli. Bunun yaşamasına yardımcı olduğunuz ve devlet tiyatrosunun Trabzon'da yarınlarına katkı sunduğunuz için herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Keleş de kentin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Trabzon kültürler arası etkileşimde son derece önemli olma sıfatını bugüne kadar elinde tutmaktadır. Bizler naçizane başlattığımız festivalin, bugün 17'ncisini yapıyorsak, bunda şehrin tarihi, güven veren ve sanata kol kanat geren yapısı asla yadsınamaz. O yüzdendir ki 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Trabzon'da yapıldığı halde, Karadeniz bölgesine addedilmektedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Festivale katılanlar daha sonra Atatürk Alanı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar yürüdü. Temsili Kanuni'nin atlı geçişi vatandaşların ilgisini çekti.

7 ülkeden tiyatro toplulukları misafir edilecek

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2-20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festivale, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Ukrayna, İspanya, Hindistan ve Slovakya'dan tiyatro toplulukları katılacak.

Festivalin ilk gününde Ankara Devlet Tiyatrosunun, "Neşe'Dert'Aşk" adlı oyunu Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde bu akşam tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement