Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleyecekleri öne sürülen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

26.07.2015 16:08

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleyecekleri öne sürülen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

(00.57)

2- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki 10 Nisan Polis Merkezi Amirliği'ne,  uzun namlulu silahla ateş açan saldırganlar, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu kaçtı.

(01.13)

3- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup terörist, baraj inşaatında kullanılan 4 aracı yaktı.

(01.16)

4-  Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayrımında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu, Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu. Saldırıda 4 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında dün bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü araç ve aynı noktada yere döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, bir astsubay ve uzman jandarma çavuşun şehit olduğu, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşının yaralandığı ve bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandığı bildirildi.

(01.46/10.27)

5- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

(06.05)

6- Mescid-i Aksa'da,  30 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubunun İsrail polisinin gözetiminde Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek avluda tur atmasına tepki gösteren murabıtlar (gönüllüler) ile polis arasında arbede çıktı. Polisin Filistinlilere ateş açtığı ve göz yaşartıcı gaz kullandığı ve bazı kişileri gözaltına aldığı ifade edildi.

Olayda yaralanlar olduğu, İsrail polisinin, yaralananların tedavisine izin vermediği kaydedildi.

- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimcileri protesto eden Filistinlileri "terörist" olarak niteledi.

(10.05/14.45)

7- İzmir Narlıdere'de 2 belediye otobüsüne düzenlenen molotoflo saldırı olayıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.

(11.17) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Adalet Bakanı Kenan İpek, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın öldüğü yönündeki yayınların gerçekle ilgisinin bulunmadığını belirterek, bu haberlerin belli amaçlar doğrultusunda yapıldığının anlaşıldığını bildirdi.

(12.56)

9- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, hain saldırılarla Türkiye'de kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını, bu oyuna meydan verilmemesi için sağduyulu davranılması gerektiğini bildirdi.

(13.12)

10- CHP'nin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısına ilişkin hazırladığı raporda, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak, DAEŞ'in faaliyetlerinin tespit edilmesi, örgütün, Tu¨rkiye sınırları ic¸indeki yapılanmasının tamamen yok edilmesi ic¸in kapsamlı bir ic¸ güvenlik stratejisi oluşturulması istendi.

(14.10)

11- 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlık yarı final kuraları sonucu, İsmail Balaban, Orhan Okulu ile eşleşirken, Osman Aynur da Serhat Balcı'nın rakibi oldu.

(14.56) (Fotoğraflı/Görüntülü)

12- Diyarbakır, Mardin ve Batman'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı, 10 silah ele geçirildi.

(14.58)

13- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli 79. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, "Çözüm Süreci ile temel amacımız, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşayan insanların kardeşliğini güçlendirmekti. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bu hedeflerimizden zerre kadar geri adım atmadık, atmayacağız" dedi.

(14.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement