"Elimizde Rusya'ya Ait Fotoğraflar Var" Diyen ABD'ye Rusya'dan Yanıt - Son Dakika
Güncel

"Elimizde Rusya'ya Ait Fotoğraflar Var" Diyen ABD'ye Rusya'dan Yanıt

ABD'nin Ukrayna'nın doğusunda Rus askeri varlığını ispat eden fotoğraflar olduğu yönündeki iddiasına Rusya'dan cevap geldi: Ukrayna'da ABD askeri felaket olur.

06.03.2015 20:59  Güncelleme: 09:08

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, ülkesinin henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar almadığını belirtti. Blinken, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev'de, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"SİLAH YARDIMI KONUSUNDA HENÜZ KARAR ALMADIK"

Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya silah yardımında bulunma konusunu ele aldığını kaydederek, henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar alınmadığını belirtti. Blinken, son yıllarda ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği, ayrılıkçılardan ve saldırganlardan korunması için büyük ölçüde yardım yaptığını hatırlatarak, bunların çağdaş radar, gece dürbünleri ve çeşitli diğer malzemeler olduğunu dile getirdi.

120 MİLYON DOLARLIK TEKNİK YARDIM YOLDA

ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da, ABD'nin bu yıl Ukrayna ordusunun donatılması için 120 milyon dolarlık teknik yardım yapma konusunda karar aldığını kaydederek, halen görüşülmekte olan tek sorunun ise, silah yardımı yapılıp yapılmayacağı meselesi olduğunu ifade etti.

"ELİMİZDE UYDU FOTOĞRAFLARI VAR"

Pyatt, Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasının, ülkenin savunma sektöründe reformların yapılması kadar önemli olmadığını da dile getirdi. Pyatt, ayrıca ABD'nin elinde Ukrayna'nın doğusundaki Rus askeri varlığını ispat eden çok sayıda uydu fotoğraflarının bulunduğunu ifade ederek, Rusya'nın doğudaki krizdeki rolünü dile getirdi.

YANIT GECİKMEDİ: ABD ASKERİ FELAKET OLUR

ABD'nin bu açıklamasına karşı cepheden yanıt gecikmedi. Rusya Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, Ukrayna'da Amerikan askerlerinin felaket olabileceği uyarısında bulundu. Rusya, Ukrayna'nın Lviv bölgesinde 300 Amerikan askeri olduğunu iddia ederken, Kiev yönetimi, herhangi bir yabancı askerin bulunmadığını savunuyor.

RUSYA: LVIV BÖLGESİNE 300 AMERİKAN ASKER KAYDIRILDI

ABD Kongresi'nin, Ukrayna askerlerinin eğitim ve donatımı ile ilgili 1 milyar dolarlık fon ayrılması konusunda çalışma yaptığını kaydeden Çurkin, "Edindiğimiz bilgilere göre Lviv bölgesine 300 Amerikalı asker kaydırıldı. Bu askerler, Amerikan silahlarının kullanımı konusunda Ukraynalı askerlere eğitim verecek. Ancak şunu biliyoruz ki, Amerikan askerleri bulunduğu yerde sıkıntı beklenir." eleştirisi getirdi.

GÜNEY OSETYA KRİZİNİ HATIRLATTI

Çurkin, Mihail Saakaşvili'nin cumhurbaşkanı olduğu dönemde Güney Osetya krizi ile bağlantılı olarak benzer bir adımın atıldığını ve 127 Amerikalı askeri danışmanın Gürcistan'da görev yaptığını hatırlattı.

"SORUMSUZ POLİTİKACILAR"

Gürcistan'da Amerikan askerlerinin çatışma, kan ve korku getirdiğini vurgulayan Çurkin, "Sadece sorumsuz politikacılar bu yöndeki senaryoların sonuçlarını göremez." uyarısında bulundu.

"KİEV'İN ADIMLARI ENDİŞE UYANDIRIYOR"

Rus diplomat, Normandiya ve Minsk Formatı'ndaki görüşmelerde Ukrayna krizinin çözümüne yönelik gelişmeler sağlandığını, ancak Kiev'in askeri pozisyonunu güçlendirmeye yönelik adımların endişe uyardığını vurguladı.

"Elimizde Rusya\'ya Ait Fotoğraflar Var" Diyen ABD\'ye Rusya\'dan Yanıt
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Elimizde Rusya'ya Ait Fotoğraflar Var' Diyen ABD'ye Rusya'dan Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • mamoste: Öyle veya böyle 3. dünya savaşı kapıda ve savaşın kazananı olmaz. 17 0 Yanıtla
  • atakan: yapmayın ya biraz ukfaktan atın, şimdiki liseliler, yayılmacı ve egemen olma arzusu ile yanıp tutuşan soykırımcı rusların afganistan ve çeçenistan kayıplarını bilmemelerinden kaynaklanan bir cahillikle rusları abartırlar böyle 0 0 Yanıtla
  • Meto: MAÇANIZ YİYORSA VERİN SİLAHLARI GÖRÜN PUTİNİN KİM OLDUĞUNU DÜNYAYI ZİNDAN EDER ABD YEDE UKRAYNAYADA YANDAŞLARINADA 0 0 Yanıtla

Advertisement