AK Parti Osmaniye Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Osmaniye Mitingi

AK Parti Osmaniye Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Eğer MHP'nin 2002 yılı sonundaki iktidarında asgari ücretle mutfağa giren, bugünkünden daha fazlaysa biz bu görevi bırakmaya hazırız." dedi

05.05.2011 21:00

Murat Muratoğlu - Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer MHP'nin 2002 yılı sonundaki iktidarında asgari ücretle mutfağa giren, bugünkünden daha fazlaysa biz bu görevi bırakmaya hazırız. Onlar hazır mı onu söylesinler. Biz ileri gittik. Kimse milleti aldatmasın" dedi.

Erdoğan, partisince Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, partisinin kurulduktan sonra 16 ayda millet tarafından iktidara taşındığını belirterek, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yaptıkları ve yapacakları bazı yatırımları anlattı.

"2002'den 2007'ye kadar çıraklık dönemiydi, 2007-2011 kalfalık dönemiydi, şimdi 12 Haziran'dan sonra ne başlıyor, ustalık dönemi başlıyor. İnşallah bunun nemasını Osmaniye de alacak" diyen Erdoğan, sağlıkta kendi iktidarları öncesindeki sıkıntıları anımsattı.

Vatandaşların kendilerinden önce hastanelerde kuyruklarda sıra beklediğini belirten Erdoğan, şimdi özel hastaneler dahil vatandaşların istediği hastaneye gidebildiğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ilişkin olarak "Anamuhalefetin Genel Başkanı biliyorsunuz SSK'nın Genel Müdürlüğünü yaptı 90'lı yıllarda 8 yıl. Batırdı biliyor musunuz, batırdı. O dönemde bir SSK'yı yönetemedi" dedi.

-"HALKIMIZIN HİZMETKARI OLMAYA GELDİK"

"Biz halkımıza efendi olmaya gelmedik, biz halkımızın hizmetkarı olmaya geldik. Bizim farkımız bu. Çünkü biz şuna inanıyoruz, halka hizmet hakka hizmettir" diye konuşan Erdoğan, eğitim yatırımlarına değinirken bilgisayar donanımlı akıllı tahta projesini anlattı.

Erdoğan, "Derdimiz şu, Amerika'da George, Almanya'da Hans, Helga, neden istifade ediyorsa benim ülkemde de Ahmedim, Mehmedim, Ayşem, Fatmam, Hülyam, hepsi bunlardan istifade edecek. Osmaniyeli Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma niçin istifade etmesin? Bunlar zor şeyler değil, işte yapıyoruz şimdi. İhale aşamasına geldik. İhaleden sonra peyderpey ürettikçe okullarımıza bunları yerleştireceğiz. Tüm okullara batı, doğu, kuzey, güney hiç bir ayrım yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 18 helikopter ambulans bulunduğunu belirten Erdoğan, üç jet ambulans alarak, jet ambulans sayını da beşe çıkaracaklarını söyledi.

Ulaşımda yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz sekiz yılda 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şu anda Osmaniye- Hatay arasını bölünmüş yol yaptık, biz yaptık. Bu kararlılığımız aynen devam ediyor. Hızlı tren var mı? Artık var. Ankara- Eskişehir tamam, şimdi Eskişehir-İstanbul arası yapılıyor.

Ankara-Konya... Buna çok üzüldüm. MHP'nin el kitapçığında bir haber gördüm. Ankara-Konya arasına hızlı tren yapacaklarmış diye bir haber, üzüldüm. Çünkü demek ki Türkiye'yi takip etmiyorlar. Bakınız biz şu anda bu ayın sonu Konya'ya yapacağım seyahatte inşallah bitirdiğimiz Konya-Ankara hızlı treniyle gideceğim. Konya'da biz hızlı treni bitiriyoruz ama Sayın Bahçeli'nin bundan haberi yok. Tavsiye ederim, Ankara-Eskişehir hızlı trenini kullansın ve inanıyorum ki Ankara-Konya'yı da kullanacaktır. Şu anda Sivas da yapılıyor. Bunlar Türkiye'yi kuşatacak, yani 'Demir ağlarla ördük dört bir yanı' diyor ya Atatürk, inşallah demir ağlarla öreceğiz. Bölünmüş yollarla öreceğiz. İnşallah Türkiye'nin dört bir yanına artık uçakla ulaşabiliyor muyuz? Kırk altı noktada havaalanımız var. Şu anda bir saatte havaalanına ulaşabiliyorsunuz. Havayolları artık halkın yolu oldu. Fiyatlar düşük, rahatlıkla gidilebiliyor. Yeni ustalık döneminde inşallah bir 15 bin kilometre daha bölünmüş yol yapacağız. Sağlık hizmetlerinde büyük şehirlerimizin tamamına şehir hastaneleri kuracağız. Bunların alanı 1 milyon metre kare olacak. Bu alan üzerinde bu hastaneleri kuracağız. "

-"ONLAR BORÇLANDI BİZ ÖDEDİK"

Osmaniye'ye KÖYDES'ten 57 trilyon kaynak gönderdiklerini ifade eden Erdoğan, köylerde yol ve su sorununu hallettiklerini belirterek, "Susuz 118 tane, 383 tane de suyu yetersiz ünitemizin içme suyu sıkıntısına son verdik" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz 3 Kasım 2002'de nasıl bir Türkiye aldık. Türkiye'nin IMF'ye borcu 23, 5 milyar dolardı. İktidarı MHP, DSP ve ANAP'tan aldık. Onlar borçlandı biz ödedik. Şu anda 5 milyar dolar borcumuz var. Biz bunu bir celsede öderiz ama çok ucuz bir faizle aldığımız için diyoruz ki bunu yavaş yavaş ödeyeceğiz. Borcun tamamını 2012 sonunda temizleyeceğiz. Onlar IMF'nin kapısında kuyruğa girdiler. Ama bizim böyle bir derdimiz yok. Biz üç yıldır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Böyle bir niyetimiz de yok. Biz bize yetiyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basıyor. Bizim milli Bankamız Merkez Bankası değil mi? Merkez Bankasının kasasında ne vardı biliyor musunuz? Öyle milliyetçilik lafla olmuyor. Milliyetçilik gerçek vatan sevgisini istiyor, üretim istiyor, ülkeye kazandırmayı istiyor. Kasadaki para 27, 5 milyar dolardı. Şimdi kasada 93 milyar dolar var. "

MHP'nin iktidarda olduğu dönemde borç stokunun milli gelire oranının yüzde 61 olduğunu belirten Erdoğan, "Yani yüz liranın 61 lirası borçtu. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? 25 oldu. 61'den 25'e. Devletin borçlanma faizi onların döneminde yüzde 63'tü. Şimdi yüzde 7 oldu. Bu faizler Osmaniyeli kardeşlerimin, çiftçimin, köylümün, memurumun cebinden çıkıyordu. Ama buna benim iktidarım son verdi" dedi.

Enflasyonun yüzde 30 seviyelerinden yüzde 4, 3 seviyelerine gerilediğini belirten Erdoğan, aradaki farkın asgari ücretin üzerine konulabileceğini söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılı itibarıyla pirincin kilosu 2 lira. Yani MHP'nin iktidarında asgari ücretle 92 kilo pirinç alınıyordu. Şimdi 136 kilo pirinç alınabiliyor. Artış yüzde 47. Buğday unu 0, 95. MHP'nin iktidardan ayrıldığı dönemde asgari ücretle 194 kilo alınıyordu, şimdi 337 kilo alınıyor. Artış yüzde 74. Ayçiçek yağı. MHP'nin ayrıldığı dönemde 64 kilo alınıyordu, şimdi 126 kilo alınıyor. Artış yüzde 97. Çay. 5, 8 lira. Ne kadar alınıyordu 32 kilo. Şimdi 49 kilo alınıyor. Artış yüzde 53. Toz şeker 1, 6 lira. 115 kilo alınıyordu. Şimdi 242 kilo alınıyor. Artış yüzde 110. Başka bir şey anlatmaya gerek var mı? Halep oradaysa arşın Osmaniye'de.

Eğer MHP'nin 2002 yılı sonundaki iktidarında asgari ücretle mutfağa giren bugünkünden daha fazlaysa biz bu görevi bırakmaya hazırız. Onlar hazır mı onu söylesinler. Biz ileri gittik. Kimse milleti aldatmasın. Şu asgari ücret artı enflasyonu hesapladığınız zaman Türkiye çok farklı bir yerde. Bunu çok iyi anlatacağız. "

Mitinge katılanlardan kapı kapı dolaşarak çalışmaları halka anlatmasını isteyen Erdoğan, "Bu sadece Tayyip kardeşinizin işi değil, bu bizim milli davamız. Öyleyse durmak yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Osmaniye'de 11 açılış yapacaklarını belirterek, Osmaniye'nin heyecanının, heyecanına farklı bir heyecan kattığını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası alanda gündem belirleyen ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, gündemi belirlenen Türkiye'nin tarih olduğunu kaydetti.

Mitinge katılanlardan seçime kadar kalan sürede çok çalışmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "İnşallah 12 Haziran akşamında da demokrasi bayramımızı beraber kutlayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, mitingde aralarında Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in de olduğu milletvekili adaylarını tanıttı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Osmaniye Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement