Anadolu'nun Renkleri Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Anadolu'nun Renkleri Bir Arada

Anadolu\'nun Renkleri Bir Arada

"Kış Geldi.Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyasına destek amacıyla düzenlediği kermes, Türkiye'nin dört yanından getirilen yöresel ürünlerle adeta Anadolu'nun renklerini yansıtıyor.

01.03.2013 13:50

Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarının eşlerinin

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyasına destek amacıyla düzenlediği kermes, Türkiye'nin dört yanından getirilen yöresel ürünlerle adeta Anadolu'nun renklerini yansıtıyor.

Suriye'de yaklaşık iki yıldır devam eden iç savaştan kaçarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren, çoğunluğu kadın ve çocuk yüz binlerce Suriyeli'nin yaşadığı drama, AA çalışanları sessiz kalmadı.

Bir süre önce Suriyeliler için nakdi yardım toplama kampanyası yapan AA çalışanlarının eşleri, Suriyeliler için kermes düzenledi. Türkiye'nin dört yanından getirilen yöresel ürünlerin bulunduğu kermes, yoğun ilgi görüyor.

Kermeste, telkariden kokulu sabunlara, kemençeden ahşap sandıklara, lüle taşı tespihlerden bakır semaverlere kadar birçok ürün bulunuyor. Kayseri'nin pastırması, sucuğu, mantısı, Çorum'un leblebisi, Malatya'nın kayısısı, Amasya'nın elması, Van'ın balı, Konya'nın şekeri, Manisa'nın mesir macunu, Adana'nın şalgamı, Osmaniye'nin yer fıstığı, Hatay'ın defne sabunu, Sakarya'nın pancar pekmezi ve İzmit'in pişmaniyesi gibi yöresel gıdalar kermese gelenlerin beğenisine sunuluyor.

-Sakarya'nın yöresel ürünlerine yoğun ilgi-

Her standın yoğun ilgi gördüğü kermeste, en fazla yoğunluk Sakarya standı önünde yaşandı.

AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, hayırseverlerin de katkısıyla fındık, bal, lokum, kabak tatlısı, mantı, pancar pekmezi, sucuk, hardal suyu gibi yöresel ürünleri kermese başkente taşıdıklarını söyledi.

AA Bolu Büro Müdürü Emin Gürbüz de Suriye'deki iç savaştan kaçarak zor şartlarda yaşam mücadelesi verenler Suriyeliler için düzenlenen kermesin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, destek verenlere teşekkür etti.

Gaziantep, Eskişehir ve Edirne yöresi ürünlerinin satıldığı stantta görevli Münevver Kaçal da lüle taşından yapılan kolye, yüzük ve tokaların yanı sıra Edirne'nin bez bebeği, bakır işlemeli cezve ve fincanların en çok tercih edilenler arasında olduğunu anlattı.

Kermeste Sivas, Malatya, Elazığ, Çorum, Samsun, Sinop ve Tokat'tan da pek çok ürün stanttaki yerini aldı.

Malatya kayısısından Ağın leblebisine, orcikten ballı lokmaya, Zile pekmezinden sekiz köşe şapkaya kadar pek çok yöresel ürün, Suriyeli mağdurlar için satışa sunuluyor.

AA foto muhabirlerinin, ülkelerindeki ve Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeliler'in dramını yansıtan fotoğraflarının yer aldığı sergi de kermes alanında gezilebiliyor.

-Suriyeli aile de kermesi gezdi-

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılay'daki Basın Merkezi Sergi Salonu'nda açılan kermese, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Ankara'da yaşayan bazı Suriyeli aileler de katıldı. Lazkiye'den gelen ve yakalaşık 6 aydır Ankara'da bulunan Leyla Milali, çoğu akrabasının Lazkiye'de kaldığını ve onlardan sağlıklı haber alamadığını ifade etti.

Milali, Türkiye'nin kendilerine verdiği desteği hiçbir zaman unutamayacaklarını, ifade ederek, "Sergiyi açanlardan Allah razı olsun" dedi.

Muhabir: Barış Gündoğan - Şenay Ünal

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu'nun Renkleri Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement