Ayvalık'ta 'Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye' Mitingi - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta 'Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye' Mitingi

Ayvalık\'ta \'Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye\' Mitingi

Ayvalık'ta 'laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye' mitingiBalıkesir'deki CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen "Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.

09.08.2016 13:02

Ayvalık'ta 'laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye' mitingi

Balıkesir'deki CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen "Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker'in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da, 'Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye Mitingi' düzenlendi. Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP'nin geçtiğimiz yıllardaki seçim şarkısı olarak kullanılan ve Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' adlı eserin bestecisi CHP eski Milletvekili Faruk Demir, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, Ayvalık çevresindeki il ve ilçelerin CHP örgüt yöneticileri, partililer ve binlerce vatandaş mitinge katıldı. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın yanı sıra bazı daire amirlerinin de katıldığı mitingde darbe karşıtı sloganların yanı sıra 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak' ve 'Tam Bağımsız Türkiye' gibi pankartların açıldı. Mitingde, Türk bayraklarının dışında hiçbir parti flamasının bulunmadığı gözlendi.

FETÖ'NÜN NASIL GÜÇLENDİĞİ SORULDU

Mitingde konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, "FETÖ"nün darbe girişimi öncesinde yeterli istihbaratın alınamaması konusunda iktidarın yetersiz kaldığını kaydederek, "Devletin her kademesinde binlerce FETÖ'cü vardı. Bu FETÖ'cü darbeciler, bu mevkilere nasıl gelebildiler? 2002 yılında millet, seçimler devletin yönetimini AKP'ye teslim etti. Öyle görülüyor ki, AKP'de seçimsiz bir şekilde devleti cemaate teslim etmiş. Bu örgüt, bugüne kadar aldıklarından farklı ne istedi de verilmeyince darbe yapmaya kalkıştı? Bu memleketin laik, demokrat ve ilerici insanları; Balyoz ve Ergenekon gibi kumpaslarla haksız yere yargılanıp, özgürlükleri gasp edilirken; adına FETÖ denilen laiklik ve demokrasi düşmanlarına yetkiler verilirken; iktidar sahipleri neredeydi?" diye sordu.

Ardından konuşan Başkan Gençer ise, "Şu an burada milletvekillerimiz var. Ben onlara ve onların tüm arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar, 15 Temmuz'da 'Gazi Meclis' bombalanırken hiçbiri Meclisi terk etmedi. Türk Milleti olarak bizlerin bu darbe girişiminden önemli dersler çıkarmamız lazım. Halen daha bu tehlikeler bitmiş değil. Eğer; laiklikten ve demokrasiden vazgeçersek, FETÖ gibi örgütler içimizde var olmaya devam edecektir. Bu yüzden de bu ülkede yaşayan herkes, Mustafa Kemal'in ışığında ve Türk bayrağının altında toplanmak zorundadır" dedi.

Ardından kürsüye gelen CHP Ayvalık İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Saygı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni seslendirdi. Mitingde; Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' adlı eserin bestecisi eski CHP Milletvekili Faruk Demir, 3 eserden oluşan mini bir konser verdi.

ANKARA VEKİLLERİNDEN LAİKLİK VE ATATÜRK VURGUSU

Sonrasında konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan ise, "Biz hiçbir zaman aldanmadık. Neden aldanmadık? Biz, laikliğin ülkemizin temel bir sorunu olduğunu, ülke laik olmazsa; özgürlüğün, ülke laik olmazsa; demokrasinin, ülke laik olmazsa; insan haklarının gelmeyeceğini hep bildik. Bugün de ülkemizin yeni bir darbeye gebe olduğunu unutursak, yarınları çocuklarımıza emanet edemeyiz" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ise, "Şunu unutmamak lazım; daha dün 'İki Ayyaş' dedikleri Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa'ya şimdi; 'Atatürk sen ne büyük bir lidermişsin' diyorlar. Umut ediyorum ki; demokrasi nöbetini tuttuğunu zanneden çember sakallılar, bu darbe girişiminin ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetini idrak etmişlerdir" dedi.

Mitingde konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise FETÖ'yle bağlantılı olduğu belirlenen okullarının bir an önce devletin idaresine geçmesini savunarak, bu okullarda mağdur kalan çocuklara da 'darbeci' yaklaşımı yapılmaksızın sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Bir diğer konuşmacı CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet edenler bunların devamıydı. Bunlar vatan, ülke ve insanlık düşmanı" diye konuştu.

Mitingde konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki de, 15 Temmuz'da kalkışılan darbe girişiminin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik en son darbe olduğunu savundu.

"DEMOKRASİYİ DE DARBECİLERE BIRAKMAYIZ"

Son konuşmayı yapan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, darbe girişimi sırasında her an için Ankara'da olduğunun altını çizerek, "Böylelikle Türkiye genelindeki 1 milyon CHP'linin yapacağı gibi darbe girişimini duyar duymaz, grubumuzu önce genel merkez çağırdım. Ardından da onlarla birlikte TBMM'yi açık tutmaya ve kurduğumuz çok partili sistemle, demokrasiyi getirdiğimiz ve bugüne kadar gelmesinde emeğimiz olan Meclise sahip çıkmaya gittik. Ben o gece grubumuz adına mecliste ilk konuşmayı yaparken şunu söyledim; Biz CHP olarak, 93 yıllık bir partiyiz. Yeneriz ya da yeniliriz. Ama demokrasiyi de darbecilere bırakmayız' diye konuştum. Meydanları birbirine düşmanlaştırmadan bu ülkenin yarınlarına sahip çıkmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından miting, meydandaki kalabalığın hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı bir ağızdan seslendirmesiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta 'Laik, Demokratik ve Tam Bağımsız Türkiye' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement