Bakan Çavuşoğlu: Biz Her Türlü Adımı Attık - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Biz Her Türlü Adımı Attık

Bakan Çavuşoğlu: Biz Her Türlü Adımı Attık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütüyle mücadelede sonuna kadar gidileceğini belirterek, "Başka çaresi yok. Biz her türlü adımı attık, riskleri aldık, iyi niyetimizi gösterdik.

18.01.2016 14:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütüyle mücadelede sonuna kadar gidileceğini belirterek, "Başka çaresi yok. Biz her türlü adımı attık, riskleri aldık, iyi niyetimizi gösterdik. Ama karşımızda iyi niyeti olmayan terör örgütü ve yandaşları var, HDP ve diğer oluşumları" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde parti teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör ile yanı başındaki Irak ve Suriye gibi ciddi sorunlarla uğraştığını söyledi. Ancak karamsar olunmaması gerektiğini ve terör örgütüyle mücadelede sonuna kadar gidileceğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Ya tamamen silahı bırakacaklar ya da tamamen bitirinceye kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Şehirlerden ve dağlardan temizleyeceğiz. Başka çaresi yok. Biz her türlü adımı attık, riskleri aldık, iyi niyetimizi gösterdik. Ama karşımızda iyi niyeti olmayan terör örgütü ve yandaşları var, HDP ve diğer oluşumları" dedi.

'HAYALLER PEŞİNDE DEĞİLİZ'

Suriye'deki siyasi çözüm için katkı sağladıklarını da anlatan Bakan Çavuşoğlu, "Bir yol haritası var. Siyasi müzakereler başlayacak. Ateşkes olacak. 6 aylık bir müzakereden sonra geçiş hükümeti olacak. Bu konuda farklı görüşler olabilir ama bizim tutumumuz son derece nettir, objektiftir ve gerçekçidir. Hayaller peşinde değiliz. Bunların hepsini aşarız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine de yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Gördünüz, demokratik bir seçimle halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanına muhalefetin genel başkanı neler söylüyor. Sandıkta gücünüz yetmiyor, halk sizi tercih etmiyor, halkın seçtiği insanlara da böyle suçlamalarda bulunuyorlar. Bu aslında acziyetin bir göstergesidir. Zaten o yüzden seçimlerde bir başarı elde edemeyeceğini görenler hep zamanında bu zihniyet, darbelerden medet ummuş, darbeleri desteklemiştir. Terör örgütünden medet umuyor. Ne diyor Kılıçdaroğlu; çukur kazanlara 'arkadaşlar' diyor. Yani, PKK'nın en yakın arkadaşı. Hayırlı olsun ona. Ama bizim içimizde ülkemize ihanet eden böyle PKK'nın arkadaşı yoktur. Ak Parti'de ne böyle bir siyasetçi vardır ne de milletvekili vardır ne de tabanında vardır. Onlara hayırlı, mübarek olsun ama bunlar bizim önümüzde engel değil. Biz halkla beraber yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz."

MANAVGATSPOR'U ZİYARET ETTİ

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Spor Toto 3'üncü Lig takımlarından Manavgatspor Kulübü'nü ziyaret etti. Kulüp Başkanı Mahmut Şeker, Bakan Çavuşoğlu'na takım hakkında bilgi verdi. Antalya'da tüm takımlara destek olunması gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu da, "Antalyaspor ve Alanyaspor'a tesis kazandırdık. Manavgatspor'a da maddi manevi tüm desteğimizi vereceğiz. Manavgatspor'u da Antalyaspor ve Alanyaspor seviyesine çıkartmak için tüm desteğimizi sağlayacağız" dedi.

İmzaladıkları futbol topunu Bakan Çavuşoğlu'na hediye eden Manavgatsporlu futbolcular, Çavuşoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Biz Her Türlü Adımı Attık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement